Graphilla.com :: Преглед на тема - APlus.NET се осраха тотално тоя път...

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

APlus.NET се осраха тотално тоя път...

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
imageo

МнениеПуснато на: Пет Сеп 17, 2004 6:31 pm    Заглавие: APlus.NET се осраха тотално тоя път... Отговорете с цитат

Ей такава фирма няма... Както би казал Батето - "Аз тая фирма съм я закрил"...

Особено след това, което се случи през изминалата седмица.
Един приятел, дизайнер, кандидатства за работа там. Отговарят му че му предлагат работа и го канят на интервю за да уточнят подробностите. Отива той на интервю там. Всичко минава успешно, стискат си ръцете, определят дата за първи работен ден след задължителното едномесечно предизвестие на предишната работа, и всичко е песен. Та моя приятел дава предизвестие на шефа си за напускане, започва подготовка за напускане и така.

След което на следващия ден му се обаждат от аплюс и му казват че не могат да го чакат толкова време, и ще си търсят нов човек!?!?!?!

За всеки случай му казаха да изчака 2 дни ако не си намерят нов човек, тогава ще му се обадят да му кажат да идва на работа.
Без обяснение, няма "може ли да дойдеш по-рано", такива работи. Просто така.

Та минаха 2-та дни, ни вест, ни кост. Телефона за свръзка не отговаряше. Най-накрая той успява да се свърже с баш-шефката там, с която уточняват нещата през цялото време, казва и кой е, и следва невероятния въпрос:
"А, по какъв въпрос се обаждате?" !?!?!!?!!??!

Та си мисля... що за фирма е това и що за селянин(ка) трябва да си за да се държиш така хипернагло с кандидат за работа, на когото многократно му казваш че искаш да работи за теб ?!?

Та толкова за аплюс.нет. Който не се е опарил от тях, да се замисли.

А, сетих се и друго. На един друг кандидат преди време за работа там му искаха да направи проект за техния си сайт, да го докара до HTML и да им го предаде, и те ще решат дали да го вземат на работа...

Изобщо тея хора на кой свят се намират и за какви се мислят?

За мен това си е чиста проява на КСО(Курвенско Селско Отношенние).

Надявам се това да послужи за урок на тези, които по една или друга причина смятат да имат нещо общо с тая селска фирма.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
n1x0n

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Сеп 17, 2004 8:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Aplus може да са каквито щат, но такива сериозни обиди без право на отговор, аз лично смятам за проява на същото КСО от което ревеш ти, драги ми гражданино. Защото може те да имат да кажат нещо, което ти "пропускаш" за подсилване на драматизма.
И преди да ми скочиш че съм гаден и заядлив - ще ти кажа следното нещо: в Република България имаш законното право да сключиш договор за назначаване на работа /да не говорим че е задължително :-)/! Може от тази фирма да са били супер некоректни, но реално се получава че ТИ се оплакваш от ТЯХ защото ПРИЯТЕЛЯ ТИ е смотаняк и не си е опекъл нещата! Е колко точно трябва да си умен, за да зарежеш една работа преди да имаш договор за другата?!
Chef

МнениеПуснато на: Пет Сеп 17, 2004 8:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

K.E.K.S
Гост

МнениеПуснато на: Съб Сеп 18, 2004 12:22 am    Заглавие: Отговорете с цитат

PASTA написа:
K.E.K.S - K.E.K.S

u doma shte pravim dnes
PASTA написа:
K.E.K.S - K.E.K.S

shte go podnesa s fines
PASTA написа:
K.E.K.S - K.E.K.S

a kafeto da e nes
PASTA написа:
K.E.K.S - K.E.K.S

shte lekuva tvoia stres
:-)
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Съб Сеп 18, 2004 12:31 am    Заглавие: ;) Отговорете с цитат

n1x0n,
sega puk az se nadiavam da ne me pomislish za zaiadlivec,
no iskam da te popitam na kolko mesta si rabotil i dali si dovolen ot otnosheniata si s rabotodatelite?

moje bi niama da me razberesh ako ti samia si rabotodatel.
Върнете се в началото
Sami

МнениеПуснато на: Съб Сеп 18, 2004 12:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

n1x0n написа:
Е колко точно трябва да си умен, за да зарежеш една работа преди да имаш договор за другата?!

А ти какво препоръчваш? Да си търси тайно от шефовете нова работа?
По-изгодно и умно е, да! Но какво става с лоялността? Ти ще наемеш ли такъв човек?! Не говоря за конкретния случай, а по принцип. Иначе съм абсолютно съгласна с първата част от поста ти!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
netpass

МнениеПуснато на: Съб Сеп 18, 2004 2:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Loialnosta e mnogo wazno nesto. Pri men tia se proiawiawa sled nalichie na slednite simptomi w rabotodatelia.
Trudow dogowor.
Realni osigurowki.
Realno rabotno wreme.
Zaplastane za izwanreden trud.
Zaplata na wreme dadena.

ako tez nesta gi niama
niama i Loialnost.
Върнете се в началото
Sami

МнениеПуснато на: Съб Сеп 18, 2004 2:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако тия неща ги няма, редно е да го заявиш на работодателя, и ако не постигнете консенсус - хвашаш си шапката! Така и работодателите ще се осъзнаят малко! По-трудно е, разбира се, но то кое ли е лесно!?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
imageo

МнениеПуснато на: Съб Сеп 18, 2004 3:21 pm    Заглавие: отговор. Отговорете с цитат

n1x0n написа:
Aplus може да са каквито щат, но такива сериозни обиди без право на отговор, аз лично смятам за проява на същото КСО от което ревеш ти, драги ми гражданино. Защото може те да имат да кажат нещо, което ти "пропускаш" за подсилване на драматизма.

Ами защо да нямат право на отговор? Нека някой от шефовете на аплюс да постне тук отговор, мисля че аудиторията си заслужава труда. Но си мисля също че те просто няма какво да отговорят. Каквото и да отговорят ще е още по-голяма излагация. Нищо не съм скрил, понеже то драматизма си е достатъчен.

n1x0n написа:
И преди да ми скочиш че съм гаден и заядлив - ще ти кажа следното нещо: в Република България имаш законното право да сключиш договор за назначаване на работа /да не говорим че е задължително :-)

Напълно съм съгласен с теб по тази точка, че принципно имаш законно право да искаш да подпишеш договор, и така нататък.
Но явно не си ме разбрал какво се опитвам да кажа.
Искам да кажа, че не може да има такава фирма, с такъв шеф, който в очите ти да ти казва че иска да работиш за него, да ти казва че всичко е ОК, че ти си човека... И след всичко това на следващия ден да ти каже че е размислил нещо си. и не иска да работиш за него.
Виж, моя приятел няма проблеми с работата, той ще си остане на старото място без никакъв проблем, но изобщо не става дума за него. Въпроса е че подобно отношение на висш мениджър в ИТ фирма е просто неприемливо и много селско. За това ти казвам че тая фирма е насрана..

Мисля че вече съм ясен?
Върнете се в началото
imageo

МнениеПуснато на: Съб Сеп 18, 2004 3:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

n1x0n написа:
Е колко точно трябва да си умен, за да зарежеш една работа преди да имаш договор за другата?!

Ами ти май нещо не си много наясно с темата?!? Или може би досега не си сменял работа или изобщо не си работил?

Когато си намериш нова работа е нормално да дадеш 1-месечно предизвестие на работодателя си, след което отиваш да работиш за другата фирма... но както и да е, Става дума че от новото място казват да си пусне предизвестие за напускане и след това да подпише трудов договор там. Но точно между първото и второто му казват да си гледа работата и се правят че никога не са говорили с него...

не знам за вас.. ама за мен това е много селска проява..

Пък дано някой от аплюс да се реши да напише отговор, ако има смелост..
Върнете се в началото
n1x0n

МнениеПуснато на: Съб Сеп 18, 2004 5:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

imageo написа:

Ами ти май нещо не си много наясно с темата?!? Или може би досега не си сменял работа или изобщо не си работил?
Когато си намериш нова работа е нормално да дадеш 1-месечно предизвестие на работодателя си, след което отиваш да работиш за другата фирма...

Една идея съм по-наясно от теб, като гледам какви ги пишеш и в каква ситуация си се озовал. Няма абсолютно никакви законови пречки да сключиш предварителен договор за новата работа. Той не нарушава предишния ти договор по никакъв начин.
Като човек, който е бил наемен работник, преди да стане работодател ще ти дам един прост съвет:
Опичай си нещата! Тази държава не е нормална и няма голяма фирма от която да не е изпищял някой недоволен! Това не е защото са "селски" и "насрани" фирми, а защото никога кандидата няма уговорката записана черно на бяло! Казаното всеки го тълкува по своему и всеки после е прав за себе си!
Ако новия ти работодател каже че не е нужно да се подписва нищо "щото си имате пълно доверие" бягай от там със страшна сила, защото си стъпил във вълча яма!

Колкото до лоялността - стегнете се малко! Не виждате ли къде живеем?! Как да се разчита на качества, които не присъсътват в 95% от днешните хора. Има си трудови договори, има си подбор на кадрите, има си адвокати за тежките случаи... Лоялността не е фактор който може да се разглежда сериозно в контекста на едни финансови взаимоотношения! Тва само западняците си плакнат устите и мозъците с тази "лоялност"!
Лично аз лоялност не ща! Искам човека да върши работата си както трябва, да не нарушава договора ни, да е доволен от парите - толкова!
Гост

МнениеПуснато на: Нед Сеп 19, 2004 12:04 am    Заглавие: Отговорете с цитат

[quote="n1x0n"]
imageo написа:

...
Колкото до лоялността - стегнете се малко! Не виждате ли къде живеем?! Как да се разчита на качества, които не присъсътват в 95% от днешните хора. Има си трудови договори, има си подбор на кадрите, има си адвокати за тежките случаи... Лоялността не е фактор който може да се разглежда сериозно в контекста на едни финансови взаимоотношения! Тва само западняците си плакнат устите и мозъците с тази "лоялност"!
Лично аз лоялност не ща! Искам човека да върши работата си както трябва, да не нарушава договора ни, да е доволен от парите - толкова!

е именно де!
Върнете се в началото
Аватарче

МнениеПуснато на: Пон Сеп 20, 2004 10:54 am    Заглавие: Отговорете с цитат

n1x0n написа:
само западняците си плакнат устите и мозъците с тази "лоялност"!

mdamm... twa pa kolko e werno... i werno e alabalistika samo :)
Върнете се в началото
Snaker
Toxic Snake

МнениеПуснато на: Пон Сеп 20, 2004 12:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

n1x0n написа:
imageo написа:

Когато си намериш нова работа е нормално да дадеш 1-месечно предизвестие на работодателя си, след което отиваш да работиш за другата фирма...

Една идея съм по-наясно от теб, като гледам какви ги пишеш и в каква ситуация си се озовал. Няма абсолютно никакви законови пречки да сключиш предварителен договор за новата работа. Той не нарушава предишния ти договор по никакъв начин.
Като човек, който е бил наемен работник, преди да стане работодател ще ти дам един прост съвет:
Опичай си нещата! Тази държава не е нормална и няма голяма фирма от която да не е изпищял някой недоволен! Това не е защото са "селски" и "насрани" фирми, а защото никога кандидата няма уговорката записана черно на бяло! Казаното всеки го тълкува по своему и всеки после е прав за себе си!
Ако новия ти работодател каже че не е нужно да се подписва нищо "щото си имате пълно доверие" бягай от там със страшна сила, защото си стъпил във вълча яма!

kakvi advokati bre mome ... :))))
hehehehe
az sum rabotil 100% v poveche firmi ot teb ... nikoi ne skliuchva dogovor oshte purviq mesec (da ne govorim che nqkoi ne skliuchvat dogovori purvite 6 meseca) ... stigne li se do advokati gubish vinagi ... vuobshte koi shte plashta za tova ... q slez na zemqta ... mi tochno shtoto BG e oligofrenska durjava nqmash nikakvi garancii i nikoi ne iska da se podpisvat kakvito i da e dogovori ... prosto kazvash che 1 mesec shte rabotish oshte za drugite prez koeto vreme shte vurshish i za novite nekakuv work za koito shte se plashta i ako te aresat sled 1 mesec se iznasqsh. ako sled vuprosniq mesec kajat vse pak "ne", si e risk na rabotnika no pone shte sa mu platili i te i starite i ima avans da postoi bez work i da zapochne v druga firma. loqlnost - shte sum 100% loqlen ako rabotodatelq me zachita za chovek ... ako vse pak vijda kakvo vursha za nego i go ocenqva ... ako ne mi sazdava izlishni neprofesionalni problemi na bazata na lichni otnosheniq ... ne e vajno tova che ne mu haresvam fizicheski i duhovno a tva che vursha rabotata si kachestveno i otgovorno. i kogato me nakara vse pak da ostavam overtime (tova e edin ot nai-vajnite problemi mnogo chesto) vse pak v polsedsvie da se seshta che ima zashto da me nagradi bonus. a ne sledvashtiq put kato mu kaja - e dobre de, ti ne mi plati ... vze mi ot lichnoto vreme prez koeto i az imam jivot, priqteli i t.n. semeistvo a ne plati i sega revesh shto ne iskam da ostavam ... emi nqma da stane - adios ...
kakto vijdash pisha suvsem humanni havi koito sa dalech ot zakonodatelstvoto zashtoto mi e qsno che to ne e v sila V NIKOI sluchai. i tezi neshta dori i te ne se spazvat ...

kogato sa ti kazali che - DA ZAPOCHVASH - imat absoliutno qsna predstava che trqbva da izchakat izvestno vreme i to nai-chesto ne e 1 mesec a dori po-malko za da zapochnesh pri tqh. ne e korektno kato se otmetnat zashtoto vse pak rabotnika e startiral svoeto napuskane. shtom ne sa hora pone da obezshtetqt znachi e vreme da budat sritani. aplus gledam otdavna tursqt designer. oshte shte ima da go tursqt dokato namerqt nqkoi baluk za 200-300lv. da im raboti kato magare i da go machkat kakto si iskat no ot tova gubqt samo te. i saita im e smotan koeto pokazva dostatuchno za tqh i sum chuval i ot drugi hora che sa pulna drama. firma koqto nqma budeshte za nikoi s nashata profesiq v neq. da me proshtavat tekushtite rabotnici no kato im gledam produkta v portfolio sekciqta i te sa pulna drama ... inache da si prodavat hosta ... jivi i zdravi
Върнете се в началото
Аватарче

МнениеПуснато на: Пон Сеп 20, 2004 12:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Snaker написа:

aplus gledam otdavna tursqt designer. oshte shte ima da go tursqt dokato namerqt nqkoi baluk za 200-300lv. da im raboti kato magare i da go machkat kakto si iskat no ot tova gubqt samo te.

btw - data poprawa samu :)
daat kam $700 start + % nekuf.... twa ot opit... :)
inak tarsat da - shtot sa mnoo designeri tam - az kat odih beha 10tina i oshte im trebwaha :)

ma az sa napraih na welik i otkazah :)P
Върнете се в началото
Snaker
Toxic Snake

МнениеПуснато на: Пон Сеп 20, 2004 1:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аватарче написа:
Snaker написа:

aplus gledam otdavna tursqt designer. oshte shte ima da go tursqt dokato namerqt nqkoi baluk za 200-300lv. da im raboti kato magare i da go machkat kakto si iskat no ot tova gubqt samo te.

inak tarsat da - shtot sa mnoo designeri tam - az kat odih beha 10tina i oshte im trebwaha :)

mi tva e oshte po qko ... kvo :) nachi za tiq nekadurni havi davat pari ... te tiq neshta ne sa vechni :) ... fakt
Върнете се в началото
Аватарче

МнениеПуснато на: Пон Сеп 20, 2004 1:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Snaker написа:
Аватарче написа:
Snaker написа:

mi tva e oshte po qko ... kvo :) nachi za tiq nekadurni havi davat pari ... te tiq neshta ne sa vechni :) ... fakt

neam mnenie :)
nekoi neshta ot folioto im mi hareswat - nqkoi neshta nikak :)

s mene bqha mnogo korektni - ama - az sled parwata sreshta sa obasih da otkaza - taka che nesam slucaj za komentirane... abe.. za mene sa si firma kat firma - kakto nasekude taka i pri teh :)

po temata na choweka po-gore - ako e doshel nekoj chowek i e kazal che she pochne sashtia den - mi she zemat nego - majnata mu na blagoprilichieto i etikata... taka sie - Sad, but true det wikat Metallica :))
Върнете се в началото
pipi

Местожителство: на работа - предимно

МнениеПуснато на: Вто Сеп 21, 2004 10:24 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
po temata na choweka po-gore - ako e doshel nekoj chowek i e kazal che she pochne sashtia den - mi she zemat nego - majnata mu na blagoprilichieto i etikata... taka sie - Sad, but true det wikat Metallica :))

и после работните отношения ще продължат по същия начин. но без да се знаят подробности само си разтягаме локуми тука.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
n1x0n

МнениеПуснато на: Вто Сеп 21, 2004 1:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Snaker написа:
...suvsem humanni havi koito sa dalech ot zakonodatelstvoto zashtoto mi e qsno che to ne e v sila V NIKOI sluchai.

Тц... точно с това изобщо не мога да се съглася.
Законодателството в тази държава се спазва учудващо често, когато говорим за трудови правоотношения и то обикновено за твоя сметка! Затова когато нещата се скапят, единственото ти спасение е подписания документ.

Че договорите не са нормална практика в БГ - не са... не споря за това. Но ако попаднеш на работодател, който няма да те вземе на работа само защото искаш договор с него - не знам изобщо какво имаш да обсъждаш с него...
По своята природа договора изобщо не е тежест или проблем за никоя от страните, точно обратното - фиксира неща, които са приемливи и за двете страни и е добре да ги има изложени ясно. Тоест, както ти каза една "съвсем хуманна хава".
Договорите се пишат, за да се определи работното ти време, срока на ангажимента, условията на труд и куп други неща, които е много здравословно за теб да ги има написани! Колкото повече хора свикнат с договора като задължително условие при такъв тип отношения - толкова по-лесно ще ни бъде на всички.

Схемата "50% капаро и договор" прави чудеса в човешките взаимоотношения! :-)
LoveHate
ta tatau

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Сеп 21, 2004 3:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

[quote="n1x0n}Схемата "50% капаро и договор" прави чудеса в човешките взаимоотношения! :-)[/quote]

A kakvo shte kajesh za shemata "Dogovor + plashtane 90 dni sled dostavkata/izpalnenieto" ?:)))
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети