Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Сря Окт 13, 2004 10:05 pm Заглавие: |
|
|
Hackum написа: | fatwalker написа: | Drone написа: | щял да си доде и да пием |
ар де :) |
Мне, той само обещава, а после като дойде в България даже и не се обажда ... :> Не разчитайте :) |
Aleleeeeeeeeee Tumbi brat, kakwa podmolna konspiratsia taka da mi slagash dumi w ustata :))))))))))
Naso, sorry man, ot Lufthansa s nemska pedantichnost taka dobre mi zagubiha bagazha, che edwam se nameri chast ot nego :))))) Dori do Blagoevgrad nyamah wreme da ida da widya deDominicis!
RG, werno e che sum pospaliwets i che sum prost, ama chak dotam oshte ne sum izpadal :)))) Ama chakai da widime de :)))) _________________
there ain't no way but the hard way
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2004 12:08 am Заглавие: |
|
|
Аз лично съм доволен от БГ-то. Да, имам забележки понякога към нашенската реалност, но забележките ми към "западния" живот са много повече. Никъде по света не бих могъл да водя такъв живот какъвто водя тук. I'm staying! _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2004 1:44 am Заглавие: |
|
|
edinstwenite mi problemi tuka sa edni i susti, za prostotiata si ima skip, za
naglite idioti iumruk, za chalgata zici, ma za low paymenta ili za lispsata na sekkaw payment nema lek. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
R1dler
|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2004 9:52 am Заглавие: |
|
|
има лек нубзи...има... _________________ The more you take, the more you need. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2004 9:57 am Заглавие: |
|
|
R1dler - кажи го, защото и аз тук все такива проблеми си имам...
за това съм съгласна с nubizus
или съм голям карък и попадам все на неподходящите хора:))
когато работя за чужденците;) - никога нямам проблеми... странно е! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2004 10:05 am Заглавие: |
|
|
Спрете се вече че заприлича на бабешка седянка пред блока
А отворете дума сега и за пенсиите.... _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
R1dler
|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2004 10:08 am Заглавие: |
|
|
то "неподходящи хора" винаги ще има...стегнати условия за "нови" клиенти също...авансови плащания и пр. ...а тва за Low paymenta не го разбирам....някой насила ви е накарал да правите нещо за "малко" пари? _________________ The more you take, the more you need. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2004 10:10 am Заглавие: Да, бе, да... |
|
|
ValBo написа: | Спрете се вече че заприлича на бабешка седянка пред блока
А отворете дума сега и за пенсиите.... |
Как пък не!
За теб ша гуворим!
:-)
П. П.
Уикиииииииииииииииииииииииии!!!
:-Р |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2004 10:11 am Заглавие: |
|
|
ValBo написа: | Спрете се вече че заприлича на бабешка седянка пред блока
А отворете дума сега и за пенсиите.... |
Като заговори за пенсии ме подсети:
Исках да си купя трудов стаж - за времето когато съм учил висше. Копелетата искат по 418,60 лв. на година - за 5 години - 2093лв.
Абе що не си...........
Иначе си дупча билет в рейса дори да е пълен (но това няма връзка с по-горното ама и за това се сетих) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2004 10:12 am Заглавие: |
|
|
не - разбираме се предварително, ама нали сме познати и хайде няма нужда сега договори да подписваме и после - а! ма то много пари това! нищо, че ми харесва и че е готово - ако ми го дадете за без пари - ок, но иначе - не давам толкоз...
и колкото искаш подобни случаи
май не мога да бъда достатъчно настойчива, но имам опасенията, че ако бъда, тогава и работа няма да си намеря:( |
|
Върнете се в началото |
|
 |
R1dler
|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2004 10:19 am Заглавие: |
|
|
колко "много пари е това" предпочитам да се уточнява предварително... пък като не дава толкоз или е невъзможно да се договори разумно заплащане...живи и здрави.. ще намерят някой да им свърши работата по евтино _________________ The more you take, the more you need. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2004 10:22 am Заглавие: |
|
|
Аз и преди го бях писал в една тема, ама пак ще го напиша и тук:
Ако имам клиент, който има нещо против да сключи договор - не бих работил с него.
Поне на мен клиент не ми е отказвал поръчка защото искам договор с фиксирана цена и срок.
Оставиш ли ги да те разиграват - винаги ще се пробват да те финтират, защото са свикнали че номера минава.
Дори и да няма договор, поне един мейл със "исканото от Вас едикво си, може да бъде направено в ХХ дневен срок от предоставянето на необходимите материали и срещу сумата от ХХХХ лева." да имаш, че да няма после "ама ние не знаехме че толкова ще струва?!" _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ula

|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2004 10:25 am Заглавие: |
|
|
Drone написа: |
Dori do Blagoevgrad nyamah wreme da ida da widya deDominicis!
|
аз бих казала 'cherchez la femme' и си залагам месечния income, че името и не е Lufthansa ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
skynet
|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2004 11:31 am Заглавие: imam si edna mechta... |
|
|
1. iskam da si kupq tank i v pikov chas da izlqza na razhodka po sofiiskite ulici, cnn she pishat za mene
2. nujdaq se ot rotorna kartechnica, megahealth,
100 armour, sled da vlqza v nqkoq lusnata sgrada s dogrami (ne prez vratata) i da drupna edin moabet s vsichki mazni biurokrati s golemi usti deto idvat na rabota v tochno opredelen chas i si trugvat v tochno opredelen chas, interesno mi e kak izglejdat bez maski i dali she gledat na mene sqkash sum im prekusnal prikazkata
3. ma kak be, ne na posledno mqsto, BuK, energoto i tiq kreteni deto se grijat za putishtata, jalna im maika, samo C4 gi opravq tqh
4. i na toq deto dneska me olq celiq na okrujna bolnica da mu izsuhnat tashacite |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2004 11:40 am Заглавие: |
|
|
1 факт ще отбележа само. Най-много пари имах /без да си мръдна пръста/ когато работех като шибан склададжия към енергото*. Ето къде живеем.
*това е причинита постоянно да вдигат цената на тока :))))))) _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
leviatator

|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2004 12:40 pm Заглавие: |
|
|
Аре бре десигнери,
Отворете си Представяне и се замислете за лоу пеймент-а, колко пъти изхвърлихте некардърници, които Ви крадат хляба. Некадърници които правят лайна за по 50лв. и клиентите ги ядат заради цента. И какво направихте като ги изхвърлихте?!? С какво Ви помогна това на Вас? Почесахте си егото ли ??? Щастливи ли сте сега в Вашата ниша, в Вашата рекламна агенция? Осъществявате ли проектите които ВИЕ искате да правите??? Помогнахте ли на малоумния клиент да разбере че не плаща ПОВЕЧЕ а плаща КОЛКОТО ТРЯБВА?!? Аз съм малоумника зад който седи зад ПРЕДАТОР НЕТ. Всички видяхте първите два варианта на плаката. Аз знам защо изглеждат зле, знам защото знам за какви пари бяха направени, знам защо и финалния вариант не е точно това което Вие бихте харесали напълно, отговора е пари, но поне съм от малкото клиенти които знаят че ако имаш малко пари а искаш хубаво отиваш в грапфхилия фашщаш който ти харесва какво прави за гащите и му казваш какво искаш и получаваш за колкото плащаш, и виждаш че ако извадиш още, ще получиш още, и ще изкараш пари от това още, за което си платил още. Ония ден казах на Нуби простия пример с супер комерсиалната организация Метрополис:
Няма в момента в България (София) ДиДж-и, които да ходят по елитните и не толкова елитните клубове, и да свиярят за без пари. Просто няма. Няма защото Метрополис направиха боокинг агенция. Отидоха при клубовете и се представиха в цялата си сила. Дадоха им да разберат, че ако искат нова, добра, слушаема и най-важното музика, която води хора в клуба, трябва да плащат цените на Метрополис.
И какво стана ... За месец два имаше монопол ... след това се появиха други и други и други ... в момента има пазар ... но няма шарлатани!
Не Ви казвам да направите Рекламна агенция (мамка им!) ... ама това място, което мъчите тук, е нещо, от което може не само емоции да изкарвате .... може и пари ... парите, които според мен (пак повтарям само страничен наблюдадел) повечето от Вас тук заслужават (не е четка, по скоро сте за псуване) ... ама гледам от емоции не ви е останало място в главата .... _________________ ... out here we are stoned ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
niki michailov ники михайлов

|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2004 1:15 pm Заглавие: |
|
|
leviatator
Тез неща дет ги говориш човече ще ги разделя на два плана
1во за рекламните агенцийки - ми то затова има шефове има дезинери има и търговски представители/агенти. Последните са тез дето уговарят цената. Това по въпроса какво общо има исканото ниво за Предстъавяне и меркетинга на Пешо съседа който на ракийка разбрал че искаш сайт да имаш пък човека за 50лв що да не му направиш. Маркетинга вервам(си) е за едни други нахалитети дет обикалят и търсят клиенти.
2ро - DJинга.
Малко страстно я даваш ма не си саусем прав. Защо щи обясня на прайвит ако имаш желание.
3то дет няма общо с темите at general ами е за конкретното заяждане за плаката на предатор-НЕТ:
Начи ский са не сеа така както ги мислиш нещата според мен.
Примерно аз ей таз сутрин направих ей таз пръдня
Понеже шефа на приятелката ми вдигал гири що в залата няма ценораспис. Едновременно с това правя и тези проекти тука
Което не значи че утре няма да ми се наложи да направя незнам какъв си бълвоч.
Като финал мисля да обобщя, че тука си пишем да си менкаме идеи не да даваме или отнемаме работа понеже на някого му било скимнало.
Ако искаш конфронтации нищо по лесно...аз съм навит на дизайн батъл(тва ми е новата мания повече инфо също на прайвит)
Айде със здраве....и успешна работа на всички. _________________ SHINEEEEEEEEEEEEE.......
днеска съм нежен |
|
Върнете се в началото |
|
 |
R1dler
|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2004 1:28 pm Заглавие: |
|
|
понеже в един друг форум се появи подобна тема...си позволявам да пусна един цитат от там...
...Markets show humans as they really are, with billions spent on cosmetics and nothing for more “enlightened” concerns. As it should be. The only way that will improve or change this is through education over long periods of time, not through legislation.
So if you are thinking about doing art for a living, consider that it is not a license to practice. There is nothing inherently noble or worth subsidizing about it. You are paid to sell a product, to solve a problem. If the going rate is not a paying wage, do something else. If someone else is cheaper, has lower overhead, you lose, but everyone else wins. So be thoughtful about what you invest your resources towards, become educated about market trends so you don’t get your head taken off.
As far as people saying “Mullins we found somebody cheaper who is good enough…” that has already happened many times, and these forums have had something to do with that. But I am not upset about it, things are as they should be.
от поста на C. Mullins..във forums.sijun.com _________________ The more you take, the more you need. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2004 1:48 pm Заглавие: |
|
|
Добър пример! Всеки от нас някога е чувал:
Цитат: | ...we found somebody cheaper who is good enough… |
случвало се е, случва се и ще се случва, не само на нас и не само в БГ!
Levi... хора биват изхвърлени от тук, защото не са за тук. После какво правят, за колко и на кого си е лично тяхна работа.
Има професии, с които не се хваща кьораво и сакато, защото много си личи некадърността там и никой не ще да плаща за нея! Така че разни примери с "монопола" на Метрополис са абсолютно неправилни! В София има 50 добри DJ-а на 20 клуба - има място за всички! Това не е въпрос на монопол, а обикновен дефицит на предлагането.
В дизайна е обратното, има десетки хиляди младежи с РС-та + двумесечен опит с MS Paint и клиенти, които не отсяват зърно от плява и са склонни да им дават работа. И какво, ние да се направим на маймуни заради тях и да маркетираме безумията им чрез Графила?! Искренно се надявам това да не става и Графила да не заприличва на Метрополис! _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2004 2:00 pm Заглавие: |
|
|
Така е като не учих английски на времето това ще трябва да го превеждам с програма :))
Обаче, аре стига сме си говорили за пари - само това ли ни е проблема - че не се оценява трудът ни ли? Че само нашия ли е така? И защо НИЕ се занимаваме с това кое колко струва. Разбира се ако всички сте шефове на Агенции имате право да говорите за цени. Но аз вярвам че повечето от нас работят за някой (през по-голямата част от деня). Т.е. въобще не ни е*е кое колко е освен ако не стане така че да не си вземем заплатите (вероятно и повечето сте на фиксирани заплати, които се променят само при извънреден труд или при по-голямо натоварване) - има си хора да се оправят с парите - ние цъкаме по комповете и НЕ СЕ ЗАНИМАВАМЕ С ПАРИТЕ. Ако на някой не му изнася - да ходи във фирма, която взима повече от клиента за еквивалентни поръчки, което не значи че вие ще получавате повече.
Аре стига с тоя манталитет от всичко да разбираме - всеки да си гледа работата. Тва е!!!
Въпреки че мислих че темата не е свързана само със заплащането ами и за всички други неуредици в държавата като цяло, ама пусти пари.... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|