Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
AURA

|
Пуснато на: Пон Окт 11, 2004 9:20 am Заглавие: MercedesBenz 600 SEL |
|
|
Ето че най-накрая намерих време и желание да текстурирам мерцедеса, който бях показал доста отдавна. Това е първият ми опит за вграждане на модел в реална снимка... оставям на Вас да кажете до колко реалистично се е получило.
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SINNER
Регистриран на: 19 Ное 2002 Мнения: 810 Местожителство: къмпинг черноморец
|
Пуснато на: Пон Окт 11, 2004 9:24 am Заглавие: |
|
|
AXA AXA i da e perfekt
malko oshte po materiala i malko oshte po stopovete i farovete triabva da se pipne ot kam render kato model si e stanalo ot siakade |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Whitehell

|
Пуснато на: Пон Окт 11, 2004 10:00 am Заглавие: |
|
|
ooooooo yeah bitch! I az za stopovete sym syglesen, no trqbva i malko geometriqta da opravish, che sega sa malko ploski.
I vtoro, moge bi lek noise nqma da e nikak zle. _________________ Full speed saves time!!! - XFR |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Divaise
|
Пуснато на: Пон Окт 11, 2004 10:20 am Заглавие: |
|
|
damm stopovete i farovete trqq da opravish po nqkakuv nachin mn sa tumni aaa i gumite mi stoqt po tumni otkolkoto trqbva no moje tva da sam samo az shtoto sam ot pc-tata na universiteta uspex _________________ Hehehehe |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nixon

|
Пуснато на: Пон Окт 11, 2004 10:54 am Заглавие: |
|
|
Готино ще да става ;)
Имаш още 5-6 тестови рендъра и ще е чудесно.
Материалите са добри, но не и реалистични. Нито един от тях не е. В правилната посока си, остава ти само да "пипнеш" 2-3 опцийки и ще стане.
Имаш проблем и с този HDR, небето е прекалено чисто и не може да се получи по никакъв начин толкова дифузно под машината, защото няма облаци, които толкова да разсеят сянката.
Успех! _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
AURA

|
Пуснато на: Вто Окт 12, 2004 12:34 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря Ви за отзивите.
Наистина фаровете и стоповете са прекаленно тъмни. За съжаление от към останалите материали почти съм се изчерпал и не знам още какво мога да направя.
Сянката наистина и прекаленно слаба за силното слънце, което е на снимката, но това е проблем от осветлението в сцената.
Не съм използвал HDRI. Всичките отражения по колата са от мапната сфера. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
skynet
|
Пуснато на: Сря Окт 13, 2004 10:33 am Заглавие: |
|
|
Цитат: | За съжаление от към останалите материали почти съм се изчерпал и не знам още какво мога да направя. |
ako si s max, za car materiala shellac vyrshi mnogo dobra rabota (pone mene me kefi de :)). na farovete i stopovete edin glossy refraction she im doide mnogo dobre |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Uruk Hai

|
Пуснато на: Сря Окт 13, 2004 11:56 am Заглавие: |
|
|
Mnogo clean mi izglejda pyk na men, kak stigna do tam takyv chist toa mercedes? Ili go izmiha tochno predi rendeto? Pyk i nikakva draskotinka nyama po nego.... styklata i boyata sa ednakvo reflektivni, styklata tryabva da sa mnogo poveche ot drugite povyrhnosti. Siguren li si che ima takava cvetova kombinacia za tozi model? Dva tona sivo (e i leko bejovo) mi sedi prekaleno sivo ;) Nomera na kolata e mnogo blurnat, razbiva detailnosta.
Radva okoto de ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
AURA

|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2004 11:38 am Заглавие: |
|
|
Цитат: | Mnogo clean mi izglejda pyk na men, kak stigna do tam takyv chist toa mercedes? |
Снимката е правена зад Зимния дворец, та от другата му страна има една автомивка. Правете си изводите... Това в кръга на шегата, а иначе защо трябва да бъде мръсен пък и още по-малко с драскотини? Защо умишлено да загрозявам колата???
Цитат: | za car materiala shellac vyrshi mnogo dobra rabota |
да обаче аз рендвам с V-ray и съм принуден да ползвам Vray material защото V-ray има непоносимост към raytrace материали... или поне при мен е така. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
skynet
|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2004 11:44 am Заглавие: |
|
|
Цитат: | да обаче аз рендвам с V-ray и съм принуден да ползвам Vray material защото V-ray има непоносимост към raytrace материали... или поне при мен е така. |
shellac ne ti prechi da polzvash vray material, daje se razbirat mnoo dobre |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kruchmar
Регистриран на: 03 Дек 2002 Мнения: 180 Местожителство: i otnovo Sofia Bulgaria
|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2004 9:45 pm Заглавие: |
|
|
Az za sujalenie ne moga da vidya kakvo e stanalo, no otnosno materialite i VRay: Tova koeto skynet kazva e vyarno. a za boya na kola az bih ti preporuchal da polzvash egzMaterials0.7 Tova e skript materiali za VRay. Mojesh da go namerish vuv VRay.info _________________ hayde dnes po-edno ot zavedenieto |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Uruk Hai

|
Пуснато на: Пет Окт 15, 2004 12:15 am Заглавие: |
|
|
Ami prosto si misleh che tyrsish realistichmost... zabludil li sym se?
Inache tiya s avtomivkata, mi eto otkade sa draskotinite i mrysotiyata, koyato ne sa doizchistili. Pich, chisti raboti v prirodata nyama. Kupuval li si kola ot magazin? Pak ne e chista i e izdraskana - nyama perfektni neshta na toya svyat... puuu ebati lekciata ti drypnah pa dano da e ot polza. Sigurno toya mercedes e takyv v mechtite ti ama na jivo e malko po-drug.... so... derzai.
Mejdu drugoto modelinga mi haresva... mai i pyrvia pyt kato go postna go kazah. Imash oshte rabota po teksturite. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Uruk Hai

|
Пуснато на: Пет Окт 15, 2004 12:23 am Заглавие: |
|
|
I oshte neshto (poneje nyama edit ili az sym neuk) na pyrvata rabota ti e greshna perspektivata, prosto prebroi plochkite, a na vtorata neznaino zashto syankata svyrshva posredata na kolata.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
AURA

|
Пуснато на: Съб Окт 16, 2004 2:10 pm Заглавие: |
|
|
Ето малък update. Значи опитах се да пооправя светлините както отпред така и отзад. Също така и сянката стана малко по-контрастна, подобаваща на силното слънце, което е на снимката.
Джантите съм ги правил за фирмата BRABUS, като те ще бъдат внедрени в производство и за в бъдеще ще се слагат на моделите на фирмата. Реших да видя как ще стоят на този мерцедес и смятам, че не изглежда никак зле.
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Нед Окт 17, 2004 12:59 am Заглавие: |
|
|
Аааа така по-добре:)) Може би сянката съвсем малко оше да трябва да се пипне, ма на никой нищо няма да му стане и така да е:))))
Я дай един рендер от другата страна:)
бтв да ти кажа малко в повече ми иде този шарпен на фон-а...(ма да ти кажа гледам много много да не коментирам, че още не съм се снабдил с читав монитор та може и при мен да е грешката...)...
Но си е много гот станало де:) поздравления! _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Uruk Hai

|
Пуснато на: Нед Окт 17, 2004 2:10 am Заглавие: |
|
|
Dosta seriozen napredyk, djantite sa stanali super. Imash malyk problem antialiasing-a i s bronyata i shirokata laisna - na tozi model te syshto sa lyskavi kato boyata, syotvetno i reflektivni. Na tvoe myasto bih premestil osnovnata svetlina malko po-otgore, sega izglejda kato zalez (sydya po syankata), no tova malko hora shte go zabelejat. Moje bi relfection nyakakyv po styklata shte go napravi oshte po-dobre - neshto kato oblaci..? Syshto ako namalish malok saturation-a shte spomogne za realistichnosta.
Kato cyalo dobra rabota! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nixon

|
Пуснато на: Нед Окт 17, 2004 2:08 pm Заглавие: mdam... |
|
|
Ето че се получава съвсем прилично. Можеш да смъкнеш с още 10-15% разсейването на меката сянка, за да стане по-остра, както и да вдигнеш цялостното осветление, защото под колата не може да е толкова черно. Виж някоя подобна снимка и се опитай да пресъздадаш светлината от там до колкото е възможно.
Имаш и проблем с AA, но ти си го знаеш, според мен с едни настройки от Adaptive 0/3 ще заспи.
Успех! _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Joro*
|
Пуснато на: Нед Окт 17, 2004 4:05 pm Заглавие: Re: mdam... |
|
|
Nixon написа: | Имаш и проблем с AA, но ти си го знаеш, според мен с едни настройки от Adaptive 0/3 ще заспи. |
edva li.
towa izglejda kato problem ot prekalen sharpen wyw photoshop. _________________ Judge Optimized for Repair and Observation |
|
Върнете се в началото |
|
 |
AURA

|
Пуснато на: Нед Окт 17, 2004 4:39 pm Заглавие: |
|
|
:))) Joro* е прав.
Това назъбване което се наблюдава на места е именно от един филтър на photoshop, който изостря ръбовете на снимката. Наистина на места и мен ме дразни, че се получава такова назъбване, но си мисля, че като цяло ефекта от него е добър.
Първите снимки, които сложих са без този ефект и смятам, че снимката изглежда прекаленно блърната. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nixon

|
Пуснато на: Нед Окт 17, 2004 5:22 pm Заглавие: mdaa |
|
|
ето какво било, е все пак стои гадно и требе да се оправи _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|