Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
RG®
|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2004 6:42 pm Заглавие: Тициан - Стара Загора! Естествено! |
|
|
14 октомври 2004 | 18:22 | Агенция "Фокус"
Стара Загора. Откритата в ромския квартал в Стара Загора картина “Пожертването на Исаак от Ибрахам”, за която се предполага че е на великия ренесансов художник Тициан, е с размери 2х1,5 метра, и е доста увредена защото е съхранявана немарливо, била е сгъвана няколко пъти, което е нарушило платното, каза директорът на Старозагорската художествена галерия Марин Добрев, съобщи Икономическият портал на регион Стара Загора. Изкуствоведът има 5 версии за картината. Категорично било, че произведението не е фалшификат. Възможно е и да е рисувана от възпитаник на Тициан. Възможно е картината да е копие, но при всички положения е дело на много талантлив майстор, който е познавал техниките на старите художници, и това пак я прави неоценима, твърди директорът на галерията в Стара Загора. Нарисувана е с маслени бои върху ленено платно.
За експертиза на картината ще бъдат потърсени и международни експерти. Ще се търси и собственикът на произведението, добавиха от полицията. Заедно с картината от частната колекция е откраднат и гоблен с размери 4х3,5 метра, който също е с голяма стойност. От РДВР заявиха, че е известно местонахождението му, но не е в Стара Загора.
Картини на Тициан са изложени в музея Прадо, който е създаден въз основа на испанските кралски колекции през 1819 г.
Началото на кралската колекция от картини на известни художници се полага от Карл V (1516-1556). За придворен художник е назначен Тициан, който единствено е имал право да рисува портрети на краля – “Император Карл V на кон” 1548 г. При приемника му Филип II (1556-1598), традицията се утвърждава. Тициан рисува един от най-реалистичните портрети на младия крал в доспехи.
Както "Фокус" по-рано съобщи при проведена специализирана полицейска операция вчера служители на РЗ ”БОП” при РДВР – Стара Загора откриха в частен дом на ул.”Беласица” картината “Пожертването на Исаак от Ибрахам” с размери 2х1,5 м. Картината бе иззета. Тя открадната от частен дом на 7 май 2003 г. в Никозия, Кипър и е обявена за международно издирване. По данни на НЦБ”Интерпол” – София, картината е с неоценена стойност и е произведение на школата на Тициан. Във връзка със случая е задържан за 24 часа 24-годишния Георги И. от Стара Загора. Работата по случая продължава. Информацията е на РДВР - Стара Загора. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2004 6:59 pm Заглавие: |
|
|
от дълго време се опитвам да ви попитам:
- туй на аватара Ви - Светльо от Хиподил ли е?
::)Р |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2004 7:01 pm Заглавие: |
|
|
glei kvi neshta.... _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2004 7:08 pm Заглавие: ! |
|
|
klogg написа: | от дълго време се опитвам да ви попитам:
- туй на аватара Ви - Светльо от Хиподил ли е?
::)Р |
Питай Михайлов...
Според него съм Писателят от филма Мис мъндей!
Междудругото - страхотен филм!
:-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2004 7:18 pm Заглавие: |
|
|
Няма спор! Stara Zagora - center of the universe! :-) _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2004 7:40 pm Заглавие: |
|
|
ми той поета си го е казал: Бай Мангау е за изящните изкуства :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mozak

Регистриран на: 06 Юли 2003 Мнения: 362 Местожителство: Carbon City
|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2004 8:33 pm Заглавие: |
|
|
fatwalker написа: | ми той поета си го е казал: Бай Мангау е за изящните изкуства :) |
:] _________________ Мозъчни проблеми |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Пет Окт 15, 2004 9:42 am Заглавие: |
|
|
Ми като я крадат поне да я пазят бе, мамка им. Нямам предрасъдаци към малцинствата (теоретично) ама като чета такива работи наистина поставям под съмнение факта че всички хора имаме общ прародител... Тия просто са тъпи копелета......
А и как може само за 24часа да го задържат - 24 години в арест до изясняване на случая и още 10 години процесуално протакане докато влезе доживотната присъда в действие.... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Biofusion

|
Пуснато на: Пет Окт 15, 2004 10:17 am Заглавие: |
|
|
Цитат: | Ми като я крадат поне да я пазят бе, мамка им. |
hehe uspokoi se malko da ne mislish che vseki ceni izkustvoto kakto nie tuka. Puk te pari za hlqb sigurno nqmat ti mi govorish za pazene na kartinki. Ako se setish pa kolko hubavi proizvedeniq sa zagubeni napravo ste se izqdesh :D. _________________ Mind is like the Body with the Only Difference that the Body can be Cleaned While the Mind Can't |
|
Върнете се в началото |
|
 |
the jester

|
Пуснато на: Пет Окт 15, 2004 4:48 pm Заглавие: |
|
|
n1x0n написа: | Няма спор! Stara Zagora - center of the universe! :-) |
Явно не съм единственият, който се е дивял на тези билбордове! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mira

|
Пуснато на: Съб Окт 16, 2004 4:22 pm Заглавие: |
|
|
Брях кви неща ставали по родното место!? _________________ Жить - хорошо!
А хорошо жить - еще лучше! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kruchmar
Регистриран на: 03 Дек 2002 Мнения: 180 Местожителство: i otnovo Sofia Bulgaria
|
Пуснато на: Нед Окт 17, 2004 1:50 am Заглавие: |
|
|
the jester написа: | n1x0n написа: | Няма спор! Stara Zagora - center of the universe! :-) |
Toz e s razreshenie na kmeta dokolkot razbrah.
A popovod tzi kartina, neka si spomnim kakvo stana kogato v BG beshe kopieto na Mona Liza _________________ hayde dnes po-edno ot zavedenieto |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Пон Окт 18, 2004 10:58 am Заглавие: |
|
|
kruchmar написа: | the jester написа: | n1x0n написа: | Няма спор! Stara Zagora - center of the universe! :-) |
Toz e s razreshenie na kmeta dokolkot razbrah.
|
na koi kmet? bogomilovskia? _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Пон Окт 18, 2004 11:20 am Заглавие: |
|
|
С разрешението на водка Sobieski e! :-)
За мен борда е култов! Без грам ирония... _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|