Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
aD

|
Пуснато на: Чет Фев 27, 2003 8:55 pm Заглавие: Font problem (Illustrator 10) |
|
|
Applicаtion: Illustrаtor 10 (с update 10.0.03)
Ето и проблема:
Имам файл направен преди няколко дена на работната ми машина, който използва няколко кирилски шрифта. Днес се опитвам да го отворя от същия компютър и Illustrator-a ми показва съобщение че шрифтовете които съм използвал липсват, което разбира се не е вярно.
Досега съм проверил дали шрифтовете са си там, намалих шрифтовете на компютъра от 400 на 290, преинсталирах Illustrator и инсталирах отново update 10.0.03. Нищо не помогна. Файла се отваря с някви йероглифи.
Благодаря предварително на всеки който може да помогне. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PerroBG

|
Пуснато на: Чет Фев 27, 2003 9:19 pm Заглавие: Re: Font problem (Illustrator 10) |
|
|
aD написа: | OS: Windows XP
Applicаtion: Illustrаtor 10 (с update 10.0.03)
Ето и проблема:
Имам файл направен преди няколко дена на работната ми машина, който използва няколко кирилски шрифта. Днес се опитвам да го отворя от същия компютър и Illustrator-a ми показва съобщение че шрифтовете които съм използвал липсват, което разбира се не е вярно.
Досега съм проверил дали шрифтовете са си там, намалих шрифтовете на компютъра от 400 на 290, преинсталирах Illustrator и инсталирах отново update 10.0.03. Нищо не помогна. Файла се отваря с някви йероглифи.
Благодаря предварително на всеки който може да помогне. |
Az sum s sustia ver Illustr. no sum druga Win versia. Problemi ne sum imal... Da ne e ot 10.0.03 i XP? Reinstall Illustr i slagane nanovo bez 10.0.03?
P.S. a to mai XP ima i s drugi cyr. prilojenia problem. Do kolkoto znam ima problem s ICQ i kirilica... _________________ ... Ako ti e tumno - prenastroi si
Brightness, Contrast i Gamma ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Чет Фев 27, 2003 9:29 pm Заглавие: |
|
|
Tova mi prilicha na problem s fonta ili ATM-a
Drugite programi vijdat li fontovete?
I ako gi vijdat - pechatat li gi? _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
borkin

|
Пуснато на: Пет Фев 28, 2003 12:09 pm Заглавие: |
|
|
search AdobeFnt.lst (veroiatno e v C:\Program Files\Common Files\Adobe\TypeSpt\AdobeFnt.lst
za true type cyr shriftove:
%BeginFont
Handler:WinTTHandler
FontType:TrueType
FontName:HermesCTT
FamilyName:HermesCTT
StyleName:Regular
WeightClass:400
WidthClass:5
AngleClass:0
FullName:HermesCTT
WritingScript:Roman
WinName:HermesCTT
FileLength:53344
%EndFont
promehiash WritingScript:Cyrillic na WritingScript:Roman
Stava pod win98 i AI 9.02. s PostScript shriftove ne triabva da imash problem, pri chitav ATM.
N.B. Purvo si naparvi copie na sushtestvuvashtia fail, ako ne se luzha e polzva se i ot PhotoShop. _________________ Няма абсолют, всичко е относително. Но това е абсолютно твърдение. Ergo, има абсолют. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
aD

|
Пуснато на: Пет Фев 28, 2003 4:24 pm Заглавие: |
|
|
Borkin проверих AdobeFnt.lst но няма как да промения Writing Script атрибутите на всички кирилски шрифтове. А един по един пък е много трудоемко.
Valbo другите програми си работят със същите шрифтове без проблеми а и самите шрифтове са ок. Бтв дори един от тях е Хебар. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
borkin

|
Пуснато на: Пет Фев 28, 2003 4:36 pm Заглавие: |
|
|
aD написа: | Borkin проверих AdobeFnt.lst но няма как да промения Writing Script атрибутите на всички кирилски шрифтове. А един по един пък е много трудоемко. |
dobre de pone s edin ot tiah stava li? ako da, tam shte da e problema. _________________ Няма абсолют, всичко е относително. Но това е абсолютно твърдение. Ergo, има абсолют. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sithmaster

|
Пуснато на: Пет Фев 28, 2003 4:40 pm Заглавие: |
|
|
Za dnes mai stanah dosaden
opitai se s promiana na regionalnite nastroiki |
|