Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
energie
|
Пуснато на: Пон Окт 18, 2004 2:19 pm Заглавие: Въпрос към Уеб дизайнерите..... ??? |
|
|
Искам да използвам определен jpeg за header. Обработвам го и след като си го сложа в psd файла искам да експортна целия файл като jpeg или png. Проблемът ми е че се получава невероятна разлика в цветовете на хеадъра. Моля ако знаете как да избегна този проблем да ми помогнете. Благодаря предварително. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
raziel

|
Пуснато на: Пон Окт 18, 2004 3:04 pm Заглавие: |
|
|
най-лесния вариант е когато запишеш файла с команда
file -> save for web
тогава шоп-а намаля сам цветовете, но много добре запазва първоначалните..
____
надявам се да съм те разбрал правилно и да съм помогнал :-) _________________ I am a goddamn bloodsucker, thats what I am |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Пон Окт 18, 2004 3:10 pm Заглавие: |
|
|
пробелмът ти е че работиш в пространство различно от sRGB
А то е най близкото кое възпроизвежда Вина
За да стане коректно - конвертирай хедъра в sRGB _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
niki michailov ники михайлов

|
Пуснато на: Пон Окт 18, 2004 3:12 pm Заглавие: |
|
|
Значи този проблем вече беше обсъждан специален топик.
За да не го търся пак...като даваш Sаve for web на na preview-тo ти покйазва как ще изглежда картинката при зададена големина и компресия. Често обаче Save for web не настроен от потрбителя и цвета работи в режим Uncompressed - за да промениш това цъкни в прозореца "Save for web" върху същото това превю директо по картинката с десен бутон.
От падащотт меню избери да работиш с Windows или с document colors
По принцип аз избирам последния вариант но ако не се лужа всичкото броузер по света работещо под Уиндоуз ползва srgb което отоговаря на "Standart Windows Color" настройката.
[img]http://efk.cult.bg/present/pics/save_for_web_colors.gif[img][/img] _________________ SHINEEEEEEEEEEEEE.......
днеска съм нежен |
|
Върнете се в началото |
|
 |
niki michailov ники михайлов

|
Пуснато на: Пон Окт 18, 2004 3:13 pm Заглавие: |
|
|
оня бързал...писал с грешки....отивам да обядвам начи:))) _________________ SHINEEEEEEEEEEEEE.......
днеска съм нежен |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|