Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Bio
|
Пуснато на: Пон Ное 08, 2004 2:45 am Заглавие: SubSurface - organichna proba |
|
|
Puskam tazi tema samo za da spodelia udovolstvieto ot SSS efekta na VRay.
------------------------------------------------------------------
 _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Laokon

|
Пуснато на: Пон Ное 08, 2004 9:35 am Заглавие: |
|
|
Mda-a-a-a iako,kato niakakav 4ernobilski zarodish e s toia efect |
|
Върнете се в началото |
|
 |
requiem

|
Пуснато на: Пон Ное 08, 2004 11:26 am Заглавие: |
|
|
Auuuuuu, mnogo e hubavo! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Mutra

Регистриран на: 05 Яну 2003 Мнения: 268 Местожителство: sofia-bourgas
|
Пуснато на: Пон Ное 08, 2004 1:07 pm Заглавие: |
|
|
dai malko parametri kak si go polu4il |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Пон Ное 08, 2004 5:02 pm Заглавие: |
|
|
Mutra написа: | dai malko parametri kak si go polu4il |
_________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PavKa

|
Пуснато на: Пон Ное 08, 2004 7:52 pm Заглавие: |
|
|
Да, да параметри,
и колко рендертаим плс. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Uruk Hai

|
Пуснато на: Вто Ное 09, 2004 1:56 am Заглавие: |
|
|
A kakyv material gonish?
Mai Maxerite ( v chastnost vraycite che ne znam dali izobshto ima drug render za Max s SSS) imat oshte kakvo da jelayat otkym SSS - ref G2 za LW :D
Samo ne mi haresvat chernite polusenki... hm ili kakvoto e - malko kato sajdi mi sedi, ama az zatova pitah kakyv material e tova... ako e okyden jylto-cherven vosyk - super e ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ovendelon
|
Пуснато на: Вто Ное 09, 2004 2:30 am Заглавие: |
|
|
Uruk Hai написа: | A kakyv material gonish?
Mai Maxerite ( v chastnost vraycite che ne znam dali izobshto ima drug render za Max s SSS) imat oshte kakvo da jelayat otkym SSS - ref G2 za LW :D
Samo ne mi haresvat chernite polusenki... hm ili kakvoto e - malko kato sajdi mi sedi, ama az zatova pitah kakyv material e tova... ako e okyden jylto-cherven vosyk - super e ;) |
basi tva po-skoro e test na SSS, nadali e *vsi4ko koeto vraySSS moje*, ina4e i na men mi e liuboptino kakvo vsyshtnost moje i bih jelal da vidq oshte neshta. Sq nqma da sedna da kreshtq "mega qko", no e interesno. Bio i koito oshte ne navit puskaite tests tuka pls! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
requiem

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Uruk Hai

|
Пуснато на: Вто Ное 09, 2004 11:52 am Заглавие: |
|
|
Hmm, tova na FR-a izglejda gotino... ama tam mai imashe problem s render-time-to. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
requiem

|
Пуснато на: Вто Ное 09, 2004 11:58 am Заглавие: |
|
|
Problema na fRendera v rendertime sa Dof-a i MB. SSS-a se spravia dosta dobre s rendertime. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Вто Ное 09, 2004 12:23 pm Заглавие: |
|
|
requiem написа: | Problema na fRendera v rendertime sa Dof-a i MB. SSS-a se spravia dosta dobre s rendertime. |
sloji 2 sveteshti obekta v obekta deto e SSS i gledaj kvo stava. ili povechko rubati obekti. inache e barz - zashtoto tam mnogo falshiment pada. Ako neshto ne sa opravili poslednite 3-6 meseca de... nishto lichno... _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
evil_kornholio

Регистриран на: 23 Май 2004 Мнения: 158 Местожителство: earth-Sofia
|
Пуснато на: Вто Ное 09, 2004 12:43 pm Заглавие: |
|
|
mi kato she da testvate i pokazvete nekvi si izvrastenija pone gledaite uvazemi meshkodrupchovci testovete da sa nesto razbiraemo a ne osmougalen shetohuinik s malki huiopodobni izrastucheta, tva moe sa naprai i sa ambient map, kvo pokazva taz kartinka?!?!?!? Nali idejata dokolkoto malkata mi glava ja shvasta e da se vidi nestoto ka tocno se rendva i dokolko e vjarno, ot taz kartinka nisto se ne razbira osven oranzev plazmodii na cheren fon i kvo, sa ostaa da pripadna i da kaza maliiiiiii nogu jako, naprau si e takovalu onaz rabutka ot krasuta, da ama ne 8))) _________________ site komputEri na sapun |
|
Върнете се в началото |
|
 |
requiem

|
Пуснато на: Вто Ное 09, 2004 12:47 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | sloji 2 sveteshti obekta v obekta deto e SSS i gledaj kvo stava. ili povechko rubati obekti. inache e barz - zashtoto tam mnogo falshiment pada. Ako neshto ne sa opravili poslednite 3-6 meseca de... nishto lichno... |
Ne, che sum goliam spetzialist no mislia che kakto v fRender taka i v vRay ili Brazil neshtata triabva da mogat da se optimizirat.
Tuk veche sporet men ima znachenie kakvo ti predlaga programata. V fRender ima "Adaptive Multiple Ray Sampler" kakto i "Geometric Sampling" koito e nai tiasno svurzan s SSS.
Neznam vRay kak se spravia s rendertime pri SSS no spetzialno v fRender lichno men SSS-a mi haresva. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Вто Ное 09, 2004 1:04 pm Заглавие: |
|
|
themagician написа: | requiem написа: | Problema na fRendera v rendertime sa Dof-a i MB. SSS-a se spravia dosta dobre s rendertime. |
sloji 2 sveteshti obekta v obekta deto e SSS i gledaj kvo stava. ili povechko rubati obekti. inache e barz - zashtoto tam mnogo falshiment pada. Ako neshto ne sa opravili poslednite 3-6 meseca de... nishto lichno... |
Poslednite testowe deto prawih si beshe sushtata istoria :)))) Ne sum probwal Vray za moe golyamo suzhalenie, no SSS na Brazil e mnogo puti nad SSS na FR. _________________
there ain't no way but the hard way
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Вто Ное 09, 2004 2:41 pm Заглавие: |
|
|
Ako govorim za FR, ne znam v momenta kak e no pone v na4aloto, kogato az go probvah, be6e mnogo baven v reflections/refractions i Ray Trace. Sega moje i da sa go poopravili, no v sravnenie s Vray FR be6e mnogo po-nazad. ina4e ne moga da komentiram razlikite v SSS |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Вто Ное 09, 2004 2:53 pm Заглавие: |
|
|
vrabchev написа: | Ako govorim za FR, ne znam v momenta kak e no pone v na4aloto, kogato az go probvah, be6e mnogo baven v reflections/refractions i Ray Trace. Sega moje i da sa go poopravili, no v sravnenie s Vray FR be6e mnogo po-nazad. ina4e ne moga da komentiram razlikite v SSS |
Ami glei sega, FRStage1 e mnogo kaduren render, no za men e po-nazad ot Vray/Brazil. Ponyakoga mu tryabwa prekaleno zaigrawane s nastroikite na GI-to i Accelerator Engina.
Ako mi se nalaga da izbiram, ne bih predpochel FR -- Brazila e mnogo puti po-dobur ot nego kogato se opre do pick-waneto na malkite detaili! _________________
there ain't no way but the hard way
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Вто Ное 09, 2004 5:26 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | ne osmougalen shetohuinik s malki huiopodobni izrastucheta, tva moe sa naprai i sa ambient map, kvo pokazva taz kartinka?!?!?!? |
HAHA, be ne iskam te obijdam ma si mnoo zle brato. Pyrvo nikoy ne iska da pravi nekvi testove, tam beh predi godina. Tozi post e za hora det razbirat za kvo staa vapros. Ako iskash tuka testove sas chainik na Checker za da ti e yasno neshto si se obarkal.
A pa i da trygnesh da pripadash nema da ima koy da poeme nemoshtnoto ti tialo v race
A shto se otnasia do efekta koyto she se postigne i s Ambient map..
Mi evala bate, ti si mnoo dobar shtom mojesh da postignesh toa efekt s ambient map. Gorkite Pichove ot CHAOS samo ako znaeha che sa pisali SSS naprazno.
Kato otidesh takyv talantliv da rabotish v Pixar vikni me shti nosia kafe i shti barsha monitora. Really !!!
Eto malko i za ne tolkova velikite:
RTime 3:29 ( min/sec)
A UHai tazi zabelejka za sajdite i polusenkite - neshto mi e neadekvatna, ako govorish za tova :
triabva da otbeleja che tova za nay-tynkite zoni kydeto FOG-a ot plutnostta na obekta e mnogo slab i se vijda refrakcia kym BG
a eto i nastroyki:
 _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
deinterlance
|
Пуснато на: Вто Ное 09, 2004 5:53 pm Заглавие: |
|
|
tiq polusenki kakto gi narichash pone pri renderman sss se duljat na facta che iavno polzvash 2d shadow map s niska resolutzq sushnost chaos sa implementnali depth map sss po tozi limitation si lichi toi e mn dobur weta go polzvat no niama realen hdr illumination |
|
Върнете се в началото |
|
 |
requiem

|
Пуснато на: Вто Ное 09, 2004 5:57 pm Заглавие: |
|
|
Spoko bre Bio, choveka se oburkal. To az kato gledam kakvi gi vurtish s maxa i da burshesh monitori v Pixar nema da te vzemat. :-))))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|