Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Mordred
|
Пуснато на: Съб Ное 06, 2004 2:40 pm Заглавие: Дайте акъл за лого + икона за софтуер |
|
|
Програмата се казва Philtron (както стана ясно, това не е съвсем видно от драскотиите по-долу). Целта и е да стои между браузъра и интернета и да филтрира и/или пренаписва това което влиза и излиза, с което се постигат интересни ефекти, като например да спреш да виждаш реклами по страниците ;)
Името означава буквално "любовен еликсир", но в него има и други конотации (или както му викат там филолололозите; абе демек -значения): "Proxomitron" е името на известен подобен проект (за съжаление прекъснат); Ph загатва, че използвания програмен език е PHP, а приликата с "филтър" е ясна.
Идеята ми беше (преди да ми обяснят некои съображения какво аджеба е лого), надписът да бъде от алхимични знаци. Симетрията е бонус от това, че Пх е един знак, но не е задължителна. "Иконата" е порозовена, за да се види, че съм имал идея да се вижда форма на сърце.
Проблеми, които са ми ясни (но изясняването им дойде постфактум ;)
Не се чете
Прекалено много детайл
Иконата като се смали прилича на конкретна част от човешкото тяло, но не заради анатомичните си форми ;)
(а линиите са такива, щото с мишка и две леви толкоз мога, важна е идеята де)
Забравих да кажа, че съм прост програмист и съответно няма да се засегна от смях и/или оплюване ;) Моля, дайте някакви идеи какво да се направи с логото и иконата.
Слагам дъждобрана, плюйте! _________________ Time flies like an arrow, but fruit flies like bananas. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

Регистриран на: 17 Дек 2003 Мнения: 1447 Местожителство: yellow submarine a.k.a. office
|
Пуснато на: Съб Ное 06, 2004 5:16 pm Заглавие: |
|
|
Sancta simplicitas трябва тука. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Съб Ное 06, 2004 10:13 pm Заглавие: |
|
|
sebastianz55 написа: | Sancta simplicitas трябва тука. |
Simplicitus Sanctus se kazwa :) _________________
there ain't no way but the hard way
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ixtiandur
|
Пуснато на: Съб Ное 06, 2004 10:31 pm Заглавие: |
|
|
А аз бих добавил - Omne principium difficile |
|
Върнете се в началото |
|
 |
inNO

|
Пуснато на: Нед Ное 07, 2004 12:12 am Заглавие: |
|
|
Джъст ънадър уан секта!!! и как се чете това? _________________ HANGAR 18. Area 51 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TIFF

|
Пуснато на: Пон Ное 08, 2004 10:42 am Заглавие: да видим |
|
|
удебели линиите
вкарай съкратената част (тая със сърцето) в квадратче като на иконка (може и леко издута) и му дай диагонален градиент тъмно - светло синьо (на квадратчето); линиите са бели. дай обратен градиент на "сърцето" и виж кво ша стане.
целият надпис може само за уолпейпъри да го ползваш ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Mordred
|
Пуснато на: Пон Ное 08, 2004 6:44 pm Заглавие: Нов опит |
|
|
Хмм.
Добре, ако се търси акцент на "филтриране", какво мислите за тия варианти. L-то да е "филтъра", през който буквите влизат "мръсни", а излизат "чисти".
Това недоразумение в първата картинка е "трон" с някакъв си там футуристичен шрифт (какъвто нямам под ръка в момента)

_________________ Time flies like an arrow, but fruit flies like bananas. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
grymalkin
|
Пуснато на: Чет Ное 11, 2004 1:52 am Заглавие: |
|
|
L-то определено трябва да бъде червено. Допада ми трети вариант в
първа колона. Може би с фон, не знам.
Колко мислиш, че ще са тези, които ще се сетят от пръв поглед защо една част от буквите не са изписани със същия шрифт.
По-скоро последното предложение подсказва идеята най-добре.
направи още варианти. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|