Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
vrabchev

|
Пуснато на: Сря Ное 10, 2004 7:12 pm Заглавие: |
|
|
requiem написа: |
Tova koeto me interesuva e che vremeto za koeto se renderira e dosta priemlivo ot tova na vRay, a rezultata kato kachestvo se vijda samo ot "spetzialistite".
Probvah Rendering na sushtata scena s BlurRefraction + BlurReflection + GI + AreaShadow, vremeto za rendering 30 sec. E kajimi koi soft shte izbera. |
i vav Vray moje6 da go nastroi6 za 15 sec da ti rendva istinski SSS, samo deto 6te ima defekti po sa6tia na4in po koito i ti ima6 tozi kontur, no ne tova e celta v kraina smetka, nito tova da se meri koi e po-dobria soft. mojebi 6te bade po-interesno, koito iska da pokaje kak e nastroil svoiat render, na programata v koiato raboti, saotvetno i rezultatite i vseki sam da si preceni. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Сря Ное 10, 2004 7:19 pm Заглавие: |
|
|
requiem написа: | themagician - Mai triabvashe da ti napisha NEKADUREN v kavichki za da mojem da se razberem.
Kato razbrah kade i kakvo rabotish to vse edno da ubedish hlebaria, che kiflata e po vkusna ot hliaba.
Ti napisa po gore che neznaesh kakvo sa napravili kolegite ti ot Cebas v poslednite 3-6 mesetza, a bi triabvali da znaesh.
Ne iskam da kazvam che fRendera e nai dobur, naprotiv ima dosta da se jelae ot nego, no tempovete s koito si podobriavat softa e dosta burz. |
ouch baby. zashto mi grubeesh ??? E are probvaj s dobro, a?
I zashto izvednaj spria da govorish po sashtestvo, a pochna da govorish koj kuv e i s kvo se zanimava? Tova prechi li ti neshto da mi otgovorish? Shto prosto ne prodaljim razgovora?
Kritikuvash me maj neshto za tova che ne sum mnogo vchas ?? Niama voobshte da se habia da ti otgovariam. Prosto obarni vnimanie topica na Bio-to nakade TI go obarna - koj e vchas i koj ne e vchas... Ne e kulturno. I spiram do tuk - ne che nea kvo da ti kaja.
Are shte se opitam da varna topiac kato preveda kazanoto do tuka.. za kojto ne e razbral...
Nikoj.... nikade.... ne e kazal... che fR ne e alternativa......
Nikoj.... nikade.... ne e kazal... che vray e najdobar....
obsajda se - koj kak postiga KONREKTEN effect. I koj podobre go postiga. S koj soft i s cenata na kakvo... tva mu se vika - obmen na opit.
Tova, koeto kornholioto e pokazal - ima mnogo konrekten defekt i problem i vsichki go kazaha. Obache e damn barzo reshenie i ima mnogo sluchai v koito shte svarshi perfect raobta vapreki che e maznia. Redovia USER nema da go zabeleji.
Tova koeto TI pokaza - e ok. No ima KONREKTENE problem, kojto go posochih. I v sluchaia tova e defeft.
Tova e. Are ako obichash ne namesvaj drugi temi kato tova - koj kade raboti i s kvo se zanimava, zashtoto ne vijdam kvo mu e otnoshenieto.
I nedej da budesh taka lekomisleno obluchen i preduben v tova kvo mojesh da me ubedish i kvo ne mojesh da me ubedish, ok? Da me poznavash sluchajno??
Suzdavash pogreshno vpechatlenie v horata, a ne si prav. I are da ne go obrashtame na pazar, OK?? Ako imash nekvi problemi i neshto lichno da sipesh po moj adres - ima si PM
Pokusno shte se postaria i shte vkaram oshte mnogo material v tozi topic. Samo da ponamalee zora... _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Сря Ное 10, 2004 7:28 pm Заглавие: |
|
|
requiem написа: | Ne iskam da kazvam che fRendera e nai dobur, naprotiv ima dosta da se jelae ot nego, no tempovete s koito si podobriavat softa e dosta burz. |
sajaliavam za dvojnia post. samo ad dobavia - da imash idea drugite s kva skorost se razvivat? I tova koeto Cebas go postiganaha za 5 godini s kolko chovek a go postignaha, a drugi za kolko sa go postignali s kolko choveka?
I ne - ne se zaiajdam - prosto lichi si che si fen. Losho niama. Vseki polzva kvoto mu ottarva i go kefi. Az niamam nishto protiv tova daje go okurajavam - taka do niakva stepen se vijda istinata.
No malko obrazovanie za ostanalite tehnologii nikoga ne lipsva. _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Сря Ное 10, 2004 7:34 pm Заглавие: |
|
|
pichove, ako imashe samo 1 soft, sigurno sega niama6e da znaem za GI, za SSS, daje moje6e i za raytrace da ne sme 4uvali, 6toto niama6e da ima konkurencia. kolkoto pove4e, tolkova po-dobre. vseki si ima svoite predimstva i nedostataci i vseki ima pravoto sam da izbira s koi ot tiah da raboti, bez da obviniava drugite za6to sa polzvali ne tova, koeto nego go kefi. Moderno e da sme razli4ni, no dali e razumno da sme agresivni? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Сря Ное 10, 2004 7:38 pm Заглавие: |
|
|
vrabchev написа: | pichove, ako imashe samo 1 soft, sigurno sega niama6e da znaem za GI, za SSS, daje moje6e i za raytrace da ne sme 4uvali, 6toto niama6e da ima konkurencia. kolkoto pove4e, tolkova po-dobre. vseki si ima svoite predimstva i nedostataci i vseki ima pravoto sam da izbira s koi ot tiah da raboti, bez da obviniava drugite za6to sa polzvali ne tova, koeto nego go kefi. Moderno e da sme razli4ni, no dali e razumno da sme agresivni? |
taj taj i az tova vikam. lichnite gluposti neat nishto obshto.
are back to topic. _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
requiem

|
Пуснато на: Сря Ное 10, 2004 7:50 pm Заглавие: |
|
|
Izviniavai ako sum te zasegnal (tova go kazvam seriozno). Kakvo drugo moga da si pomislia za tozi forum shtom v momenta v koito spomena za neshto po razlichno ot vRay (v sluchaia fR) vednaga se pochva kolko e bil baven i kolko e bil zle predi 1 godina primerno (mnogo mi dreme kakuv e bil) Tochno zaradi takava reaktzia mi se iska da se zaiajdam s vas (chisto choveshki instinkt).
Evala za tova koeto si postignal s tozi naistina dobur render (vse pak GOLEMITE sa go priznali)
Цитат: | Vseki polzva kvoto mu ottarva i go kefi. |
absoliutno si prav, no:
Цитат: | Az niamam nishto protiv tova daje go okurajavam |
no tova ne si lichi, ako sum te razbral pravilno.
Po gore produljavat i drugi da obrushtat vnimanie na tumnia kontur ( toi naistina drazni ) no toi ne e ot softa a ot usera zad PC-to. Po vreme na rabotno vreme za tolkoz sum imal vuzmojnost. Mojehte da se pointeresuvate ot kude idva a ne da pliuete edin dobur render.
Are stiga tolkova, che shte pochna pak da se zaiajdam. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Сря Ное 10, 2004 7:55 pm Заглавие: |
|
|
Requiem,
Az sum golyam fan na Brazil, predpochitam go kato renderer, makar i da sum probwal samo Vray Free. Na bazata na towa koeto sum wizhdal, i nai-weche ponezhe sum murzeliw, ne mislya da go smenyam.
Wuprosut e, da si zabelyazwal a sum wlizal w konfrontatsia s nyakogo po wuprosa?
W tozi sluchai beshe prosto wupros na otnoshenie -- towa e wsichko. Chestno nai-prostoto i sushtewremenno prawilno neshto e chowek da si kazhe kato e sburkal :)
I aide da ne razwodnyawame izklyuchitelno interesnata tema poweche :) _________________
there ain't no way but the hard way
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Сря Ное 10, 2004 10:31 pm Заглавие: |
|
|
requiem написа: |
Цитат: | Az niamam nishto protiv tova daje go okurajavam |
no tova ne si lichi, ako sum te razbral pravilno.
|
ami ako kajesh koi tochno moi repliki pokazvat kak ne dopuskam polzvaneto na drugi renderers ?
Taka. Mislia dnes/utre/teia dni da se pozanimavam malko s referencii - taka ili inache na men shte mi triabvat i shte gi postna - ako niakoj iska da gi dogoni kat vid. Vinagi sa interesni takiva zanimavki. _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Сря Ное 10, 2004 10:52 pm Заглавие: |
|
|
Ot vreme na vreme temata varvi kakto mi se iska a imenno da vlezem dalboko v 3s, obache ot vreme na vreme otiva v druga posoka. Vse pak temata ne e VRay nali ?
Ako niakoy se interesuva zashto na mashinata mi defaultnia render e VRay s GI-ON i kolko reklami tochno s GI ima realizirani predlagam da napravim nova tema kydeto vseki koyto e otgovoren za vizia na komersialen produkt da moje da spodeli vpechatlenia ot realna PRO rabota s realni problemi. Kazvam hora koito sa otgovorni v smisyl da niama hora det da pusnat topka sys skylight na plane i da vikat - m'4i kvo mu i na toz ili onz render ia go vij rendva se za 5 sec.
Za da ne byda golosloven dve animacionni probi raziskvashti konkreten problem
Intereresuva me dokolko moje da se postigne ubeditelnost pri postigane na leko prozirashta plyt. Kak tochno biha izglejdali predmetite vytre. Kosti veni ...
http://www.simoworks.com/other/ff12.avi - 169k
http://www.simoworks.com/other/ff92.avi - 286k
ne pitayte za vremeto za render, beshe dylgo zashtoto ne sym polzval absolutno nikakva optimizaciq a i celta beshe v ideqta ne v pragmatichnostta _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
deinterlance
|
Пуснато на: Сря Ное 10, 2004 11:53 pm Заглавие: |
|
|
do topka skylight i plane tvoito e sss light i nesho kato topka
buziknesh malko optionsite i tweakvash na tova mu vikam ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Ное 11, 2004 12:02 am Заглавие: |
|
|
Ti pa ne sam iskal da te obida, ne seki izkarva pari s 3d i moje neshto poveche ot topka varhu plane, vajno e da se pochne ot niakade. Vse pak vav foruma triabva da ima niakva sadarjatelnost.
Pa i chestno kazano ne se seshtam kato se testva primerno SSS kakvo drugo moje da se pravi osven da se pipat nastroykite _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Scroll_lock
|
Пуснато на: Чет Ное 11, 2004 12:25 am Заглавие: |
|
|
Uruk Hai написа: | A kakyv material gonish?
Mai Maxerite ( v chastnost vraycite che ne znam dali izobshto ima drug render za Max s SSS) imat oshte kakvo da jelayat otkym SSS - ref G2 za LW :D
Samo ne mi haresvat chernite polusenki... hm ili kakvoto e - malko kato sajdi mi sedi, ama az zatova pitah kakyv material e tova... ako e okyden jylto-cherven vosyk - super e ;) |
ми че то и V-ray i Mental Ray i Frender си имат sss ... а за G2 виждал съм го какво може... е няма нищо общо с един от по-горните рендери.. ама ми е странно как всички LW юзъри си се държат за тъпата програма и тва е.... малко се ядосвам деба... нищо лично. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Чет Ное 11, 2004 12:31 am Заглавие: |
|
|
Scroll_lock написа: | ...за тъпата програма и тва е.... |
e takiva izkazvania otkloniavat horata ot temata. _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
requiem

|
Пуснато на: Чет Ное 11, 2004 1:20 am Заглавие: |
|
|
Bio - testovete ti mi dopadat. Niamam predstava no se dolavia niakakav "locks noise on the screen" naznam ima li go tozi moment v vRay.
Toi li e rezultata ot namaliavaneto na renderinga. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Ное 11, 2004 1:26 am Заглавие: |
|
|
Prav si, taka e. Noisa e resultat imenno ot tova che ne sam polzval opciata interpolation, koyato osven che maha noisa vdiga rendering time-a desetokratno. Togava kogato go pravih 3 dualni mashini mi biaha na razpolojenie i reshih da se zaigraya. Ma tva beshe predi 7 meseca. Kuco e v tehnologichno otnoshenie no efekta na prozrachnostta mi se struva priqten. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sithmaster

|
Пуснато на: Чет Ное 11, 2004 1:36 am Заглавие: |
|
|
Пичове браво на вас.
Поредното мерене на пишките настана.
Аз попитах най-простото нещо BSSRDF на vray за колко минути и на какъв процесор. Появиха се не знам си колко fake на SSS, което означава, че никой не знае какво е BSSRDF.
ДОРИ видях, че метода на Евгений Барулин "multi shadow" е гордо вписан като BSSRDF. Айде стига глупости. Есетествено е че всеки fake на базата на сянките е се рендва около 18 сек.
Ето и истинско BSSRDF което се рендва на Atlon 2000 512mb RAM с абсолютно безплатния 3delight 800x600 за 4 min
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Ное 11, 2004 1:45 am Заглавие: |
|
|
Mnooogo hubavo, mnogo meko i nejno !
moqt test - parvia se rendva za 3 min 29 sec na mashina 3.06 GHz P IV _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Uruk Hai

|
Пуснато на: Чет Ное 11, 2004 1:53 am Заглавие: |
|
|
Mi mnogo e prosto Scroll_lock-cho, nema kvo da se yadosvash ----> edno vreme i az raboteh na MAX ama mnoooogo otdavna(hehe ama verno beshe otdavna)... sled tova minah na LW i ot togava sym dobre. Typa moje da ti se struva shtoto ne ya zahapvash... I btw ne e vajno na kakva programa gi pravish neshtata a kak gi pravish samo da napomnya na zabravilite... nishto lichno :))))))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Ное 11, 2004 1:58 am Заглавие: |
|
|
Sichki mnoo govorite, golema rabota ste koy na kvo rabotil na kvo minal, koy soft tap koy ne. Vseki go vadi goliam i MEK. Nikoy nishto ne pokazva samo bla bla. Ey go Sith-a pusna neshto i az privetstvam. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sithmaster

|
Пуснато на: Чет Ное 11, 2004 2:15 am Заглавие: |
|
|
Bio написа: | Sichki mnoo govorite, golema rabota ste koy na kvo rabotil na kvo minal, koy soft tap koy ne. Vseki go vadi goliam i MEK. Nikoy nishto ne pokazva samo bla bla. Ey go Sith-a pusna neshto i az privetstvam. |
Така е защото виждам крайни извращения.
Занимавам се 4 години с Renderman (не рендера а спецификацията) и непрекъснато виждам всекави "експери". MentalRay - най великия, еди кой си рендер - най великия, а хората дори и не знаят колко samples и къде трябва да ги сложат.
Иначе за тази тема ми беше интересно Vray най-бързия raytracer 3dlight наи-бързия raytracer в renderman кухнята. Явно опитите са по4ти еднакви. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|