Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Coldblooded

|
Пуснато на: Пет Ное 12, 2004 11:16 pm Заглавие: WIP | animation H2 |
|
|
така...филе-чето дето пускам е 600К...тест на една сцена. фликва щото и аз не знам що..рендвал съм го на 370х200..а като го рендя на 914 не ми фликва...та предполагам е от размера (все пак рендя с Врей Фрий). Та и тука едно въпросче...нужно ли е да се надува Hsph.subd. за да не ти фликва анимацийката..че като го дигна и рендер тайма ми се дига много неприятно...но както и да е де..това мога и да го преживея:))
осветлението се дължи изцяло на селф-илуминейшън-а на предметите(дето светят) + надупено ГИ.
А и видях че на вторичните баунси максималната стойност е 1. не може ли малко повечко (не че ми е проблем и така де, но питам по скоро от любопитство)
ми ако имам нещо мога да го пусна по нататък...(кат направя останалите местодействия:Р )
http://www.ultrahostingbg.com/~cfolio/test_.mpv
(mpeg 2 e) _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Съб Ное 13, 2004 10:34 am Заглавие: Re: WIP | animation H2 |
|
|
Coldblooded написа: | А и видях че на вторичните баунси максималната стойност е 1. не може ли малко повечко (не че ми е проблем и така де, но питам по скоро от любопитство)
|
na4ina po koito moje6 da gi vdigne6 (vtori4nite bounces) e kato selektira6 vsi4ki obekti i ot Render/Vray System/Object settings si nastroi6 kolko da ti generirat, kolko da priemat GI 4e i niakoi drugi interesni ne6ta, no ve4e raboti6 na nivo obekti, i ako dobavi6 nov obekt, 6te triabva i za nego da napravi6 sa6toto.
Malko pove4ko usilia se iziskvat, no vse pak tova e na4ina, koito az znam:) nadiavam se da ti svar6i rabota:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Съб Ное 13, 2004 3:02 pm Заглавие: |
|
|
Тва е флай-тру и нямаш анимация. Защо не си избичиш ГИ веднаж, да го запишеш на файл и после да четеш от него секи следващ фраме ? _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Съб Ное 13, 2004 9:48 pm Заглавие: |
|
|
@ Bio..да прав си ..флай е, ма ще слагам и анимация де:)...а не мога да го направя този номер по простата причина че рендя с Врей фрее, а там не съм намерил възможност да записвам файл...бе така или иначе ще трябва да се примиря с този рендер тайм :/..та ша се оправим де:)
@vrabchev мерси ман...полезна информация е туй(макар и в момента да не ми трябва толкова много:) _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Boteff

|
Пуснато на: Съб Ное 13, 2004 10:24 pm Заглавие: |
|
|
leko v off 6e navlezna..
cold dude s originalen max li si? _________________ .. so far .. so good .. so what ? .. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Alex
|
Пуснато на: Съб Ное 13, 2004 10:36 pm Заглавие: |
|
|
Ne sa samo gsphere parametrite koito izbiagvat flick-a.
Postni i ostanalite parametri. Pochti vinagi mozhe da se postigne po-dobre i za po-barz rendertime. _________________ -= Всяко нещо има край, само саламът има два края =- |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Нед Ное 14, 2004 1:09 am Заглавие: |
|
|
boteff - не, просто няма как да съм:(( за сега....
ето един шот с параметрите...
http://www.ultrahostingbg.com/~cfolio/rrr.jpg
сега...знам, че някои параметри не могат да се нагласят в фрее версията, но случайно или не, намерих един начин да променя някои от параметрите, не е кой знае какво, но поне мога да променя пасс-овете и разните thresh. Ако има някакъв проблем нека някой да каже, че ми е малко тъпо така... _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Нед Ное 14, 2004 1:12 am Заглавие: |
|
|
та това са параметрите до които стигнах след доста тестове...на 914 не ми флик-ваше та си мисля, че по-бързо не може да стане....са що на 370 ми фликва..не е толкова важно...:) _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Boteff

|
Пуснато на: Нед Ное 14, 2004 3:24 am Заглавие: |
|
|
Цитат: | boteff - не, просто няма как да съм:(( за сега....
ето един шот с параметрите... |
10x .. tui kato kaza 4e si s Vray free.. ta pomislih 4e i max-a ti e original :)
pro6tavai za offtopika.. ma pusto 4ove6ko liubopitstvo .. _________________ .. so far .. so good .. so what ? .. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Alex
|
Пуснато на: Нед Ное 14, 2004 11:05 am Заглавие: |
|
|
ponezhe ne sam probal vray free, clr thresh i dist thresh zakliucheni li sa?
Inache Hsph subdiv sa ti malko i prekaleno umazvash GI-to s Interp. Samples - za podobna scene maximum 50, ne 100 _________________ -= Всяко нещо има край, само саламът има два края =- |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
|