Graphilla.com :: Преглед на тема - HL 2 излези-и-и-и-и-и!!! Урияяяяяяяяяяя!

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

HL 2 излези-и-и-и-и-и!!! Урияяяяяяяяяяя!
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Io_the_STEALTH

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Ное 19, 2004 9:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

morgoth написа:
.. технологично е доста зад Doom 3

Не съм съгласен с теб, в Doom 3 доста от нещата са остаряли одавна, ИИ в него няма абсолютно никакъв, като цяло е доста тромав и еднообразен - имаики се предвид вечния мрак неможеш да се насладиш на графиката му която в доста от случаите бъгва при по-нетрадиционен хардуер или на по-малко детаили.

Оспях да се полюбувам и на 2-те игри (на ХЛ2 по-малко) на сравнително добри машини на лицензирани версии (за да няма проблеми с крака/раце и т.н.) ХЛ2 е в пъти по-напреднала от Doom 3, освен текстурирането и някои лолполи обекти ... Но и в графиката и има доста новаторство което се забелязва особено на по-големи ефекти/резолюция ...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
R1dler

Местожителство: SF

МнениеПуснато на: Пет Ное 19, 2004 10:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

IO...много оспешно ме заитригова... сега ще трява да кача поне едно дему и да видя тез лолполи убекти.
Io_the_STEALTH

МнениеПуснато на: Пет Ное 19, 2004 10:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

@R1dler

Повечето backgraund обекти които са извън местата на които имаш достъп разчитат предимно на текстурирането (примерно панелките), реално не би трябвало да им обръщаш внимание защото не засягат пряко играта ти :)
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
morgoth
Dark Lord

МнениеПуснато на: Пет Ное 19, 2004 10:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Io_the_STEALTH написа:
Повечето backgraund обекти които са извън местата на които имаш достъп разчитат предимно на текстурирането

Хех, а другите обекти на какво разчитат, на феноменално осветление или материал? Виж, че кажи-речи всичко, що не може да бъде поместено, не се осветява изобщо, т.е. всичко е в текстурите. Друг е въпросът, че те са прекрасно нарисувани/ренднати, но това не е заслуга на енджина.
Има някои хитрости и ефектни решения де, но все пак... Doom 3 е много, много по-впечатляващо като технология.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Ky3Mu4

Местожителство: Germany

МнениеПуснато на: Пет Ное 19, 2004 10:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

R1dler написа:
IO...много оспешно ме заитригова... сега ще трява да кача поне едно дему и да видя тез лолполи убекти.

Сигурен съм че той имаше впредвид "лолипоп" обекти ;) :))))))))
Imperial

Местожителство: Соединенные Штаты Америки

МнениеПуснато на: Съб Ное 20, 2004 12:18 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Po-skoro LOL-Poly :D
Върнете се в началото
ovendelon

МнениеПуснато на: Съб Ное 20, 2004 2:36 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ee morg, ami dynamics-a? tva syshto e edno ot neshtata deto q pravi mnogo qka i te sa uspqli qko da go vkarat v gameplay-a. toest q pravi i malko po-razli4na. No ina4e mai shte se syglasq 4e doom e po-napred tehnologi4no. No pyk i s 2 ryce shte se podpisha, 4e HL2 mi e po-krasiva, da ne govorim za smislena i interesna:)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
morgoth
Dark Lord

МнениеПуснато на: Съб Ное 20, 2004 2:46 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Абсолютно съм съгласен по абсолютно всички параграфи :)
Тренировката с gravity gun-а с "кучето" просто ме разби :))
Върнете се в началото
Boteff

МнениеПуснато на: Съб Ное 20, 2004 4:14 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Абсолютно съм съгласен по абсолютно всички параграфи :)
Тренировката с gravity gun-а с "кучето" просто ме разби :)

oo da.. i az se na.... rah ot kef v4era..
sega sum v nqkakuv zatvor.. ne4ove6ki qka atmosvera.. kombinaciqta ot strahotno osvetlenie + texturata i zvuk.. pravi ne6tata po4ti realni..

btw vaob6te nqma da q sravnqvam s DIII purvo 4e ne sum fen.. noo..
toi me zadurja 20min pred monitora.. sled koeto be6e bezmilostno uninstalnat.. :)
btw otnosno fizi4niqt enjin.. mislq v HL2 e puti po 4itav.. graviti gun-a RULZ :)
Imperial

МнениеПуснато на: Съб Ное 20, 2004 12:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

аз стигнах до феромоните, ама няма да спойлвам сега ;)
Върнете се в началото
ovendelon

МнениеПуснато на: Съб Ное 20, 2004 3:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

:))))))))))))))
Върнете се в началото
LunatiK

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Ное 20, 2004 3:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

HL2 не ползваше ли Havoc? Нали не са я правили физиката Valve, или бъркам нещо? Ако някой може да ми обясни.

Doom 3 rulez!!! :)
Boteff

МнениеПуснато на: Съб Ное 20, 2004 6:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

:))) muhaha ovendelone .. qko.. :))

da na havok e fizikata i kakvo promenq tova za Doom III mi 4e da dqha polzvali i te havok.. a kato 6e si pi6at tqhna da si q bqha napisali kato horata..
ni ID ni VLAVE sa mi ba6tiniq 4e da mi dreme koi sa po dobrite.. men me interesuva dali e 4itava igrata..
az se vodq samo ot edno.. prai li mi p..kata na kokal4e ili ne.. e dooma neuspq.. ;) tolkoz..
LunatiK

МнениеПуснато на: Съб Ное 20, 2004 8:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Boteff написа:
e dooma neuspq.. ;) tolkoz..

Е при мен успя. Не може да сме еднакви всички, нали?
Boteff

МнениеПуснато на: Съб Ное 20, 2004 8:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

yes.. napulno si prav.. ne si me razbral.. s gore napisanoto ne iskam da ubejdavam nikoi v pravata vqra... prosto za men ne6tata stoqt taka :) ..
Imperial

МнениеПуснато на: Съб Ное 20, 2004 8:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Като цяло HL2 за мен е доста по-забавна и по-въвличаща, обаче немалко неща ме разочароват - най-вече ИИ (липсващ), загадките са праволинейни (винаги едно единствено решение - очаквах повече свобода, освен това доста се повтарят; да не говорим че в началото в града хвърлях по войниците дебели павета и телевизори и никой нищо не каза, стояха там кат пънове), особено пък ме дразни това че все още не е направено нищо за най-елементарното нещо - много много лесно е да паднеш от височина поради най-лекото неправилно движение (често случайно) - което просто няма как да стане при един истински човек, който има елементарен инстикт за самосъхранение.

Проблемът може би е в моите очаквания, но не усещам играта кой знае колко напред от първата като геймплей. "Реалистичната" физика просто не е променила нещата фундаментално - много рядко можеш да направиш нещо различно от предвиденото от дизайнерите.
Върнете се в началото
morgoth
Dark Lord

МнениеПуснато на: Съб Ное 20, 2004 9:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе някой тъжен собственик на nVidia NV3x карта като мен успя ли да подкара като хората играта с всичките красоти? При мен примерно няма normal maps и environment отражения по съществата :/ Примерно оня големият щурец на трейлърите изглежда супер - мазен и лигав и отразяващ, на пъпки и бабунки и прочие.. при мене си е просто с един diffuse и хайде :/ Така е и с малките antlions..
Пробвах с -dxlevel 90, дава ми "hardware DirectX 9.0" обаче всъщност разлика няма :/
Върнете се в началото
Boteff

МнениеПуснато на: Съб Ное 20, 2004 9:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

dam i pri men su6tata mizeriq..
nakraq uspqh da go nakaram da napi6e 4e sum minal na Dx9.0 sled kato ot settingite na videoto q nabi4ih .. no rezultata pak be6e katastrofalen.. nikakvi FX.. vodata se prevurna v ploska sivkava povurhnost .. bez kioravo otrajenie..
strannoto e 4e uj drugi hora q bili podkarali.. btw problem s Dx9 v HL2 imali vsi4ki karti pod FX5900 .. vurvqla s 4/5fps..
mizeriq.. tukmo potrivah ruce kak 6te nabi4a vsi4ko na max.. no ne bi..
LunatiK

МнениеПуснато на: Съб Ное 20, 2004 9:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Boteff, най-вероятно не съм те разбрал :) Peace man...
morgoth
Dark Lord

МнениеПуснато на: Нед Ное 21, 2004 12:24 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Хмм, другия щурец пък имаше и отражения и релеф :)
Може би като не му стига видеопамет за текстури, просто не зарежда някой и друг bump или gloss map...
А отражения във водата така и не видях.. само пречупване..
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 3 от 5

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети