Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
pipi

Регистриран на: 16 Дек 2002 Мнения: 2991 Местожителство: на работа - предимно
|
Пуснато на: Пон Ное 22, 2004 9:22 pm Заглавие: В разузнавателен поход за ретро лога и шрифтове. |
|
|
Има ли някой информация, за сайтове със ретро лога и шрифтове, като изключим стандартните image banks и първите двеста резултата на google. Благодаря за вниманието. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TIFF

|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2004 10:28 am Заглавие: |
|
|
че какво им е на първите 200 резултата на Гугъл? ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ИлиянШмилев
|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2004 10:37 am Заглавие: Re: В разузнавателен поход за ретро лога и шрифтове. |
|
|
pipi написа: | ... ретро лога ... |
Аз също много се интересувам от това.
Времето ме спира да търся така обстойно.
Имам една две хубави книги, но в www-то не съм търсил много.
Ретро лога е много разтегливо понятие, ако изобщо може да се каже така.
В кой век поглеждаш, кажи по-точно, мога да ти намеря нещо. _________________ 780524 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2004 11:56 am Заглавие: Re: В разузнавателен поход за ретро лога и шрифтове. |
|
|
Шмилев написа: | В кой век поглеждаш, кажи по-точно, мога да ти намеря нещо. |
shte sam blagodaren na loga ot 14ti wek... ako moje. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2004 12:38 pm Заглавие: |
|
|
Moiata predstava za retro e po-klasicheska, ima se v predvid 20 vek. Ostanalite loga predpolagam se vodiat starinni ili neshto podobno. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TIFF

|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2004 12:40 pm Заглавие: Re: В разузнавателен поход за ретро лога и шрифтове. |
|
|
Аватарче написа: | Шмилев написа: | В кой век поглеждаш, кажи по-точно, мога да ти намеря нещо. |
eххххх.. тогава им викахме гербове. спомняш ли си? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2004 12:44 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | че какво им е на първите 200 резултата на Гугъл? ;) |
Sred kupchinata nenujni saitove, samo niakolko polezni. No nachina po, koto Google sortira saitovete e druga tema. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2004 12:47 pm Заглавие: Re: В разузнавателен поход за ретро лога и шрифтове. |
|
|
TIFF написа: | Аватарче написа: | Шмилев написа: | В кой век поглеждаш, кажи по-точно, мога да ти намеря нещо. |
hm, a kak vikahte na tabelite na mrasnite pianski kracmi? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2004 12:52 pm Заглавие: Re: В разузнавателен поход за ретро лога и шрифтове. |
|
|
Аватарче написа: | Шмилев написа: | В кой век поглеждаш, кажи по-точно, мога да ти намеря нещо. |
mi pri frenskite "chateau" ima ne shto podobno, aide da ne e ot 14-ti, ama ot 16-ti sam vijdal. V smi, tova sa si gerbove, obache tai kato se slagat na produkt za prodajba e neshto kato logo, daje niakoi sa dosta oprosteni i ne biha minali tichno za gerbove... imat si i izpisvania i grafichna chast... abe logo si e:) _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TIFF

|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2004 1:04 pm Заглавие: Re: В разузнавателен поход за ретро лога и шрифтове. |
|
|
pipi написа: | TIFF написа: | Аватарче написа: | Шмилев написа: | В кой век поглеждаш, кажи по-точно, мога да ти намеря нещо. |
hm, a kak vikahte na tabelite na mrasnite pianski kracmi? |
табели ;)
е, нека не изпростяваме (повече)
и на мен ми е интересна темата |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2004 1:07 pm Заглавие: |
|
|
Български тълковен речник
Герб
Отличителен знак на държава, град, сдружение, учреждение и др., който се изобразява върху знамена, печати, монети, документи и др.
Лого не можах да намеря, но мисля, че в Търговско-промишлената палата няма такова понятие като регистриране на лого. Има регистриране на запазен знак или търговска марка.
Марка
Значение 2 - 2. Търговски знак върху стока, означаващ производителя.
Мисля, че понятията са различни. Като искате събирайте и гербове. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TIFF

|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2004 1:48 pm Заглавие: |
|
|
е да, логично е да няма "лого" в речниците... мисля, че най-близо правно е "запазен знак"
що се отнася до гербовете, ами такива са били времената и поста на L/H е релевантен (извинете за думата) всъщност наверемето в учебниците по рисуване в гимназията си го пишеше... за пример беше дадено логото на майсенски поцелан, което вярвам, ако не ме домързи и намеря ще бъде интересно |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TIFF

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2004 2:45 pm Заглавие: |
|
|
ама май не правите разлика между "Графичен знак" и "Запазен знак" - демек минал през патентното ведомство
преди 10 години в гимназията правехме "Графичен знак" - т.е. графичната част само, към която имаше и "Лого" - така наричахме само текстовата част
но тъй като сега си има "графични знаци" само с текст - нещата се размиват
и като се има предвид че нещата доста са се променили в българския през тия 10 години... май "Лого" си е най-общото и точно название
като на някой глуповатичък клиент може да му кажете че тъй се вика на "Графичен знак" или "Графична марка" (ама да не я бърка с пощенската)
и все пак точна терминология май трябва само за тия дето ще правят защита пред изпитна комисия _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
TIFF

|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2004 5:22 pm Заглавие: |
|
|
знаеш ли... сегашната употреба на думата "brand" е тясно свързана с маркирането на животните чрез нагорещен метален знак ("дамгосване" на чист български)
м/у другото... може ли да се говори за лого без да става дума за търговската му употреба (или по-точно употребата му като символ на дадена организация, несвързана с държавното управление)? хех :)
ето какво казва Википедия за brand: Brands were born with the 19th century advent of packaged goods. Industrialization moved the production of many household items, such as soap, from local communities to centralized factories. These factories needed to sell their products nationwide, to a customer base that was only familiar with local goods. It quickly became apparent that a generic package of soap was a hard sell next to the familiar, local product. The packaged goods manufacturers needed to convince the public that their product was just as trustworthy |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ana
|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2004 5:43 pm Заглавие: |
|
|
И още един доста богат линк. Но най-много стига до 17..N година
http://www.jc-signsandscenes.co.uk
С подраздели:
Pictorial Signs
Gold and Platinum Leaf
Heraldry
Painted Signs
Landscapes
Trompe l'oeil
Development Boards |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ana
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
TIFF

|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2004 7:04 pm Заглавие: |
|
|
определено ми влиза във фейвъритс за по-нататъшно разглеждане, но:
TIFF написа: |
м/у другото... може ли да се говори за лого без да става дума за търговската му употреба (или по-точно употребата му като символ на дадена организация, несвързана с държавното управление)? хех :)
ето какво казва Википедия за brand: Brands were born with the 19th century advent of packaged goods. Industrialization moved the production of many household items, such as soap, from local communities to centralized factories. These factories needed to sell their products nationwide, to a customer base that was only familiar with local goods. It quickly became apparent that a generic package of soap was a hard sell next to the familiar, local product. The packaged goods manufacturers needed to convince the public that their product was just as trustworthy |
исках да кажа, че според мен за лого, като за лого, не може да се говори преди края на 19. век |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ИлиянШмилев
|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2004 7:24 pm Заглавие: !? |
|
|
Темата си плаче за симпозиум или нещо такова голямо, където големите говорят за големи неща... изобщо голяма работа стана. _________________ 780524 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|