Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
al_kapone
|
Пуснато на: Пон Ное 29, 2004 12:00 pm Заглавие: PostScript ploter ?, Малко разяснения моля... |
|
|
Привет,
Интересувам се какво предимство ми дава ако плотера ми е PostScript?
Очртава се скоро да купувам плотер и тези които са PS са доста по-скъпи от другите. На плотера ще се печатат доста големи файлове от Corel Draw (някои стигат до 2метра), но не съм сигурен дали има смисъл да се взима PS варианта.
А също и ако може да ми кажете каква е разликата между
DesignJet 5500 (42") UV
DesignJet 5500 (42") Dye
UV и Dye типове мастила ли са? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Galileo
|
Пуснато на: Пон Ное 29, 2004 1:22 pm Заглавие: |
|
|
Правил ли си сметки колко ти излиза 1м2 като мастила и медии?
Като качество на изображението HP нямат равни, но като цена на копието мисля, че само CANON ги бият.
UV - мастила в които има вкаран пигмент за защита от слънчевите лъчи(за външни условия).
DYE - няма пигмент за защита от слънчевите лъчи(не става за външни условия).
Позаинтересувай се за последните принтери на MIMAKI и MUTOH. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
al_kapone
|
Пуснато на: Пон Ное 29, 2004 1:37 pm Заглавие: Можеби си прав, но... |
|
|
Един MUTOH вече сдаде багажа :(
MIMAKI не съм ги чувал, но ако може някаква информация за доставчик или продавач pls.
В случая цената на медия и консумативи не е водеща. Важно е качвство на печат и възможности на плотера. В момента работя с HP 500PS но съм меко казано разочарован, така че всякакво инфо ми е от полза. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Galileo
|
Пуснато на: Пон Ное 29, 2004 4:09 pm Заглавие: Re: Можеби си прав, но... |
|
|
al_kapone написа: | Един MUTOH вече сдаде багажа :(
MIMAKI не съм ги чувал, но ако може някаква информация за доставчик или продавач pls.
В случая цената на медия и консумативи не е водеща. Важно е качвство на печат и възможности на плотера. В момента работя с HP 500PS но съм меко казано разочарован, така че всякакво инфо ми е от полза. |
К'во ще рече сдаде багажа?
На Mutoh дистрибутори са Adcom.
На Mimaki е една пазарджишка фирма, но в момента не мога да ти дам никакви координати. Ще мога евентуално утре или вдруги ден. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
al_kapone
|
Пуснато на: Сря Дек 01, 2004 11:59 am Заглавие: |
|
|
Ами сдаде багажа имам предвид, че нещо му се прецака черната глава или нещо по механиката свързано с нея и ремонта щеше да струва толкова скъпо, че предпочетохме да не го оправяме.
На мен основния проблем ми е, че не съм наясно с опцията PostScript. Печатам основно от Corel и ArcGIS. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|