Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Coldblooded

|
Пуснато на: Пон Ное 29, 2004 8:23 pm Заглавие: ми мисля си..... (3д) |
|
|
..та кво си мисля...защо примерно няма instanced keys или поне в макс-а няма...копираш си ги и това е...
друго...бе гледам аз ДОФ-а и до колкото знам при по големи обективи рязкостта е по-малка, обаче на макс-а примерно Доф-а неговия си прави баш обратното при 28мм примерно обектив разфокусирането е по-голямо от 200мм...не съм тествал с Врей много ..макар че пак пробвах с 105мм и рязкостта никак не намаля..(т.е. разликата дали рендя с или без доф беше нищожна)....а и като говорех за обективите...така де камерите...бе аз знам примерно че 50мм обектив е 46градуса а при макса на ФОВ-а пише 20-и-нещо...
та такива неща си мислех...може и аз да си мисля/знам грешно....де да знам... _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Вто Ное 30, 2004 1:32 am Заглавие: |
|
|
При определен формат /примерно "лайка"/ и за обект, сниман в един и същи мащаб /примерно човек в цял ръст да ти изпълва кадъра/ - то разлика в DOF-a между фокусните разстояния няма почти никаква.
Заблуждението че широкоъгълните обективи имат по-голям DOF идва от факта че с тях като цяло се снимат общи планове, където заради малкия мащаб на предметите човек се заблуждава за DOF-a. _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Вто Ное 30, 2004 3:58 am Заглавие: |
|
|
ясно....е значи аз съм бил в грешка... много 10х :) _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|