Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
itzo
|
Пуснато на: Пет Мар 07, 2003 9:41 pm Заглавие: Bulgarian Schools for 3d animation,composing,VFX,... |
|
|
Nyakoy znae li za takiva ucilishta v Bulgariya dali ima???Tursih mnogo no ne namerih nishto? Molya vi pomognete!
A knigi za 3d studio max,3d Animation ,Modeling ,VFXosven tezi ot soft press koito gi ima?(Dori i da sa na angliiski ezik ili ot internet) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Toshiro
|
Пуснато на: Пет Мар 07, 2003 10:00 pm Заглавие: |
|
|
w now bilgarski universitet(sofiq) sas sigurnost ima takiva jivotni. osven tova v MEI varna i vav varnenskiq svoboden universitet(mai). obache dali spisaka e palen, koi po-nai-dobur i dali izobsto e za preporuchvane da uchish v nqkoi ot tiq neznam :)
p.s. ave zasto zaglavieto na temata trqbwa da bude e na angliiski? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Imperial

Регистриран на: 03 Дек 2002 Мнения: 1223 Местожителство: Соединенные Штаты Америки
|
Пуснато на: Пет Мар 07, 2003 11:41 pm Заглавие: |
|
|
те тва последното и на мен ми убягва |
|
Върнете се в началото |
|
 |
itzo
|
Пуснато на: Съб Мар 08, 2003 11:34 am Заглавие: |
|
|
Tova za zaglavieto li?Zashtoto edin vid po dobre mi zvuci na angliiski...:) V universitet kazvash ce ima takiva kursove?A Toshiro,zashto kazvash dali e za "preporucvane" da se uci tam.Universitet e i vse pak edva li sa tapaci tam,ili imashe neshto drugo predvid?..Az shte proveria, no vse pak dali znaesh s kakvi programi se raboti/izucavat (3ds max, maya,photoshop etc.)tam?
p.s.(neshto koeto nyama obshto s temata)V sofia edno momice me spira na ulicata i me pita kade se namira "universiteta"?Az ya pitam "koy ot vsickite tursite?"A tya mi otgovarya "sofiiskiyat universitet".A sled malko mislene az i posocih posokata....
Kakvo li mi stana togava?
Последната промяна е направена от itzo на Съб Мар 08, 2003 12:24 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Съб Мар 08, 2003 11:49 am Заглавие: |
|
|
itzo написа: | V sofiiskiya universitet kazvash ce ima takiva kursove? |
hm.....nikyde ne vidqh nekoj da govori za sofijskiq, tam ima li takiva raboti?...shtoto tazi tema i men me vylnuva bolezneno mnogo(za ucheneto........)ama az samo sym chuval za NBU ama si spomnqm che gledah nqkakvi plakati za nqkakyv Art colej ama taka i ne razbrah nishto poveche........ _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
itzo
|
Пуснато на: Съб Мар 08, 2003 12:21 pm Заглавие: V otgovor na coldblooded |
|
|
Kakto i da e.Shte se popraviya.hm Art colej???Obadih se tam po telefona za malko info...I moga da ti kaja ce samoto ime na koleja govori za sebe si.Tam mojesh da izucavash teatralno izkustvo,grimirane,mnogo drugi,i animaciya .Animaciya samo ce kato "izkustvo".Taka mi kazaha ot tam.Ne razbrah za kakuv tip animaciya tocno stava vupros no za cenata koyato mi spomenaha,sigurno shte se raboti na moshtni computri....No az moga da te izluja za tova zashtoto ne sam mnogo v cas(obadi se na 144 pitay za telefona na art colej,sled tova se obadi tam i pitay)...
Dyavolski mnogo mi e cudno vsicki tuka deto se zanimavat na profesionalno nivo s 3d,CG i t.n. kak i kade sa se naucili?????az licno si kupuvam knigi(www.soft-press.com) za 3ds max i ceta,ceta...no tova prosto ne e rabota.Namerih licnata stranica na edin bulgarin (www.madcap.search.bg a firmata kadeto raboti www.chaosgroup.com -proceti tam mnogo e interesno)toy e napravo vurhat.Toy tolkova mnogo programi znae ce svyat shte ti se zavie.No kade se e naucil?Ot knigi i tutorials i da gi izyajda s tvurdite korici pak nema takiva raboti da moje da napravi...Daskalo mu e maikata.
p.s. Kakvo e NBU? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Toshiro
|
Пуснато на: Съб Мар 08, 2003 12:27 pm Заглавие: |
|
|
не съм споменавал Софийски Университет. Нов Български Университет - има разлика все пак. на форума вероятно има учащи там хора, нека те да се изкажат.
а bulgarian schools на bulgarian forum си звучи направо абсурдно по мое мненеи, ама never mind :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Joro*
|
Пуснато на: Съб Мар 08, 2003 1:12 pm Заглавие: Re: V otgovor na coldblooded |
|
|
itzo написа: | ...Daskalo mu e maikata. |
gluposti. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
itzo
|
Пуснато на: Съб Мар 08, 2003 1:16 pm Заглавие: |
|
|
Da be razbrah, i se popravih.I hayde da zadravime zaglavieto , razpravyame se za gluposti...
Coldblooded : Art coleja: http://www.artcollege-bg.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Нед Мар 09, 2003 11:39 pm Заглавие: |
|
|
itzo:
Mnogo ti blagodarq za infot-to sega shte go pregledam. A kolkoto do daskaloto...abe ne sym mnogo syglasen shtoto moje da otidesh v naj-qkoto uchilishte ama ako ne zacepvash nishto, prosto nema da stane. A kolkoto do horata tuk...ne znam...malko poznavam(vyv foruma de) ama vsichki koito poznavam se zanimavat s 3D ne sa uchili nikyde....samouki hora...to i az sym taka de(nqma nachin)....veche ot 2/3 godini......ama ima kakvo da se uchi oshte de...Ama da ti kaja chestno mojesh da otidesh da uchish na mnogo mesta.....primerno Natfiz(Vitiz)- animaciq, Hudojestvena akademiq ili neshto drugo...prosto za da imash nqkakva baza na koqto da trupash umeniq i opit...shtoto po natatyk vse mojesh da otidesh na nqkoj kurs za nqkoq programa.....ama tova si e moe mnenie de........ostava samo vse pak nqkakva nadejda da uspeesh da napravish tova koeto jelaesh..... _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stefan
|
Пуснато на: Пон Мар 10, 2003 1:22 am Заглавие: Re: V otgovor na coldblooded |
|
|
Joro* написа: | itzo написа: | ...Daskalo mu e maikata. |
gluposti. |
daam, az dawam ~1500lv godishno za uniwersitet koito poseshtawam samo po sesii... ako ne me grozeshe kazarma, sigurno da sym go zariazal... pyk i e hubawo da ima chowek diplomka po sepcialnostta koito bachka wse pak ;) dumata mi e, che ako imash zelanie, wyobste niamash nuzda ot daskalo... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Toshiro
|
Пуснато на: Пон Мар 10, 2003 2:39 am Заглавие: |
|
|
Coldblooded написа: | itzo:
Ama da ti kaja chestno mojesh da otidesh da uchish na mnogo mesta.....primerno Natfiz(Vitiz)- animaciq, Hudojestvena akademiq ili neshto drugo...prosto za da imash nqkakva baza na koqto da trupash umeniq i opit... |
е ако учиш в натфиз анимация ще имаш супер стабилна база. там наистина има на какво да те научат, обаче имат много сериозни приемни изпити и приемат супер малко хора. ако сте много добри в рисуването обаче това е добър вариант, според мен. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Пон Мар 10, 2003 3:58 pm Заглавие: |
|
|
Toshiro написа: |
е ако учиш в натфиз анимация ще имаш супер стабилна база |
mersi za mnenieto....shtoto veche nqma mnogo vreme za mislene.....pa za risuvaneto...e ne sym Picasso ama pone moga da pravq pravi linii(maj).....a i shte pochvam uroci...abe kakto i da e... _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
itzo
|
Пуснато на: Пон Мар 10, 2003 5:11 pm Заглавие: V otgovor na Coldblooded |
|
|
Da taka e.No s ucilishte ili castni uroci mnogo po burzo,povece i po efectivno naucavash tova koeto iskash.Prakticata e nay dobriya nacin za naucavane i usvoyavane na material...tova si go cuval 100% nyakade.V nyakoy ucilishta te urejdat da rabotish v razlicni firmi s cel practica,koeto s super,a ako te haresat i imash kakvo da dadesh ot sebe si to v budeshte vednaga te vzimat na rabota... No s knijki i tutorials ot internet si e dosta truden i dulug proces na samoubocenie.Pone taka az misliya i se custvam i zatova si tursiya nyakade da pouca...Osven vsicko koeto polucavam ot tova zavedenie(kadeto sum ucil),si spestyavam vremeto,glavobluskanicata i moga (moje bi)da praviya kakvoto si naumya(v smisul kato kartinki,animaciiki...).I vece kolkoto povece practikuvam tolkoz po se usuvursesntvam,s po malko greshki,po burzo i t.n.
Nyakoy kaza ce se e ucil 3,4 godini a oshte mnogo mu ostava da se uci...E za 3,4 godini v "pravilnoto ucilishte" sushtoya covek shte e car i shte si ima rabota,pari i ......... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
big_brother

|
Пуснато на: Пет Мар 21, 2003 11:19 am Заглавие: |
|
|
Coldblooded ako naistina se pritesniawash che si zle s risuwaneto nameri si niakoj daskal /w sluchaj che imash pari da plashtash za chasni uroci/ i pochwaj. Ama wnimawaj pri kogo otiwash shtoto mozhe i nishto da ne naprawish. W smisal che mozhe da popadnesh na chowek kojto dori i da e zawarshil niakoj WUZ mozhe da ne e w sastojanie da prepodawa. Sled towa po-zhelanie /no e za predpochitane/ da si namerish niakoja grupa kojato otiwa na praktika /w smisal - w niakoja mesnost za okolo 10 dena da risuwa razni pejzazhcheta/ i tam da widish w realni uslowia na kakwo niwo si. A pak i taka shte razberesh kolko si dobar. Ae towa e. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
String
|
Пуснато на: Пет Мар 21, 2003 4:04 pm Заглавие: wow |
|
|
itso, brat :>
na sashtoto deredje sum :>
ma*ka mu, kafa ot tutoriali nachi, ko da vi kaja hvanah se s maxa ei taka za kef obache mi stana strast do tuk dobre, sledvat galeriite.... izbiva mi na kompelx veche tolkova OGROMNO kolichestvo krasivi neshta a az edin prost tutorial za face ne moga da napravq kato horata , kakav e izvoda ?
daskalo !!! nqma drugo spasenie ot situaciqta nqma dori koi da pitam okolo mene. ta neska reshih da se porazrovq za nqkakvi kursove ili daskalo NQMA nishtu ne namerih cqloto dir i hit bg obarnah dvesta hilqdi saita nishtu za 3dmax osven forumite i tuk tam nqkoi lichna stranica , imame problem i to golqm kak shte uchim sami :?
otgovorat e "mnogo trudno s skorosta na kuca kostenurka" i nqi veroqtno nqma da ni stignat vazmojnostite i nervite da go nauchim tolkova dobre
naistina shte bada blagodaren na nqkoi ako znae neshto po vaprosa.mejdu drugoto az sum gotov da si plashtam za tova bez znachenie dali shte vzimam urocite ot nqkoi do men ili ot icq , zashto ne se saberete profesorite i ne reshite da pomognite na nachinaeshtite. Shte e super blagorodno :> |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sithmaster

|
Пуснато на: Пет Мар 21, 2003 4:54 pm Заглавие: Re: wow |
|
|
String написа: | itso, brat :>
na sashtoto deredje sum :>
ma*ka mu, kafa ot tutoriali nachi, ko da vi kaja hvanah se s maxa ei taka za kef obache mi stana strast do tuk dobre, sledvat galeriite.... izbiva mi na kompelx veche tolkova OGROMNO kolichestvo krasivi neshta a az edin prost tutorial za face ne moga da napravq kato horata , kakav e izvoda ?
daskalo !!! nqma drugo spasenie ot situaciqta nqma dori koi da pitam okolo mene. ta neska reshih da se porazrovq za nqkakvi kursove ili daskalo NQMA nishtu ne namerih cqloto dir i hit bg obarnah dvesta hilqdi saita nishtu za 3dmax osven forumite i tuk tam nqkoi lichna stranica , imame problem i to golqm kak shte uchim sami :?
otgovorat e "mnogo trudno s skorosta na kuca kostenurka" i nqi veroqtno nqma da ni stignat vazmojnostite i nervite da go nauchim tolkova dobre
naistina shte bada blagodaren na nqkoi ako znae neshto po vaprosa.mejdu drugoto az sum gotov da si plashtam za tova bez znachenie dali shte vzimam urocite ot nqkoi do men ili ot icq , zashto ne se saberete profesorite i ne reshite da pomognite na nachinaeshtite. Shte e super blagorodno :> |
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sithmaster

|
Пуснато на: Пет Мар 21, 2003 5:02 pm Заглавие: |
|
|
Sorry ne6to se ome6ah :))))
ta po temata.
Tozi vupros s u4ili6tata be6e mnogo dobre razgledan na foruma za 3D.
Ako pogledne6 v svobodnia forum sum postnal link za Video traning, kudeto se uchi dosta po-burzo otkolkoto s uroci i knigi. Za specifi4ni ne6ta ima Google.
PS
za poreden put iskam da kaja 4e 3D -to e dostatu4no slojno ta da se raboti v ekip. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
String
|
Пуснато на: Съб Мар 22, 2003 5:20 am Заглавие: |
|
|
mdamz otiam da gledam btw neska se registrirah i ne mojah da razgledam vsichko :> |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sithmaster

|
Пуснато на: Съб Мар 22, 2003 5:54 am Заглавие: |
|
|
С риск да ми се скарат администраторите ще кажа.
Много лесно е да се оплакваш. Трудно е да учиш. И последното, което е много важно за специализирани форуми, влез, прегледай и тогава се оплаквай. На всички е ясно какво е положението в България, от НАС зависи какво ще бъде. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|