Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Отарк

|
Пуснато на: Вто Дек 07, 2004 1:46 am Заглавие: Шрифтова небивалица...ама яка! |
|
|
Току ми се случи някой куриоз... имам един файл отпреди 5-6 години, дето ми го бяха писали в една фирма - почти всички думи от речника... голям зор. Като го отварям сега, излиза на
Ø
øàáëîí øàëòåð øàíñ øàïêà øàõòà øåéíà øèïêà øèðîê øèôúð øêàô øëåì øëèôîâêà øë
Шрифтът е Academia... квото и да го правя, пак това излиза (маймунки, по-скоро царевици), само инталирането на Academy го прави нормален. Много просто изглежда, обаче копи-пасте в уърдпад, нотепад, атлантис, уърд, операта и нам кво си пак на маймунки, ако не е с този шрифт! Що за идиотщина?! Странното е, че преди малко един абзац при пействането стана, но вторият път - дръжки. А, тука излиза още по-зле, на мен ми показва фонетичните знаци... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Отарк

|
Пуснато на: Вто Дек 07, 2004 1:52 am Заглавие: |
|
|
Хм, даже на файнд нищо не намира за коя да е буква...трябва да я копирам и в полето излиза една глупост |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Отарк

|
Пуснато на: Вто Дек 07, 2004 2:33 am Заглавие: |
|
|
Ей, дос-ът е голяма работа! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Вто Дек 07, 2004 10:12 am Заглавие: |
|
|
незнам колко е голям като текст файла за който говориш, но аз имам един много фин метод за точно такива текстове дето не хващат друг фонт освен този с който са писани.. правя си в OUTLOOK EXPRESS - new mail и paste вътре всичко... след това пак копи и пейст (примерно в текст едитор или някое друго приложение (куарк)) и всичко е наред.
до сега този метод не ме е издънил :) мога и да го патентовам :) _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
inNO

|
Пуснато на: Сря Дек 08, 2004 1:00 pm Заглавие: |
|
|
Ми нашия счетоводител нали е голем дзвер зе че откри топлата вода и EDIT LITE PAD ..... баца безпогрешно. _________________ HANGAR 18. Area 51 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Сря Дек 08, 2004 1:20 pm Заглавие: |
|
|
А аз си мислех, че тоя проблем с уникода във Ворд е решен още 97 година
има едни макроси със флектайп които решават проблема
има мисля още няколко такива. Има много програми които конвертират таблицата от аски в уникод
а и с нодпад става _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Отарк

|
Пуснато на: Сря Дек 08, 2004 1:34 pm Заглавие: |
|
|
Ами то е писано някъде 1997-98 г.... освен това с нотепада нищо не става. Записах го като тхт за дос и така реших проблема. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|