Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
vrabchev

|
Пуснато на: Чет Дек 09, 2004 11:12 am Заглавие: |
|
|
Аз също не познавам тези системи, но колкото и да са велики, няма да направят човека работещ на тях спец едновременно във всички области в които има възможности тази система. Най-добре е 3D-то на 3D-артиста, 2D на 2D артиста,монтажа на монтажиста и т.н.т. , а едва ли в едно студио ще закупят на всички по една такава система. ако някой има самочувствието че ще го направи по-добре от този който по цял ден се занимава само с 3D и навсичкото отгоре това си му е ПЪРВА природа.. много сорри пичове. ако беше така западните филми щяха да се снимат от 1 човек, който едновременно е сценарист, режисьор, оператор, монтажист, композитор, ако може и главната роля да изпълни..... освен чарли чаплин, малко са другите успяли в подобно начинание, но и по негово време изискванията са били мааааалко по-различни, но доколкото забелязвам снимачните екипи обикновенно са в десетки, стотици пъти по-големи отколкото можем да си представим, че е необходимо и никой не мисли че 1 човек може да им свърши работата..
И Био е прав, не беше това темата! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bethoven

|
Пуснато на: Чет Дек 09, 2004 12:32 pm Заглавие: |
|
|
5 страници... 5 страници хорааа, като искам да кажа на Никсън, че темата явно е интересна :))
...и в опит да върна темата
Никсън, като ти видях поста, се настаних удобно за да чета с кеф, малко разочарован останах, ама продължавам да чакам с интерес какво ще ми напишеш, защото и аз има какво да ти кажа, като се надявам поне малко да се зарадваш, поне ти :))
Всъщност може и да го кажа още сега, ама пърно искам да кажа нещо на Дроне.
Бъркаш. Бъркаш като мислиш, че тука в бг няма добри аниматори, или поне са толкова малко като например 5 човека - не е така. Доста повече са, е... вярно е че си имат работа, но с добри отношения и ако проекта си заслужава достатачно, си мисля че мноооого от тях биха се навили да отделят време. Тато това зничи, че идеята на Никсън е много реалистична, що се отнася до хората. Друг е въпроса кой ще е този голям инвеститор, по нашенски казано ЧОВЕКА С ПАРИТЕ, който ще ги даде за да се направи всичко това.
Това с което съм 100% на твоето мнение, е че трябва първо да се измисли проекта.
Сегааа ще кажа, че на едно място, в един друг форум, имаще едно такова начинание, което още от самото начало... как да кажа... се провали, просто защото сценария беше тъп, т.е. то нямаше особен сценарий де, но това няма значение. _________________ M i h a i l P o p o v |
|
Върнете се в началото |
|
 |
daysleeper

|
Пуснато на: Чет Дек 09, 2004 12:43 pm Заглавие: |
|
|
vrabchev написа: | Aко беше така западните филми щяха да се снимат от 1 човек, който едновременно е сценарист, режисьор, оператор, монтажист, композитор, ако може и главната роля да изпълни..... освен чарли чаплин, малко са другите успяли в подобно начинание, но и по негово време изискванията са били мааааалко по-различни, но доколкото забелязвам снимачните екипи обикновенно са в десетки, стотици пъти по-големи отколкото можем да си представим, че е необходимо и никой не мисли че 1 човек може да им свърши работата.. |
malko se izxvyrli v razsyjdeniata, ne mislish li? ....
Bio написа: | също така има ли "плъгини" за Флейм с които този който дава парите ( не знам даже колко струва Флейм/Инферно ) да има гаранция че неговата система ще е up to date? |
estestveno che si ima plugini .. samo che se kazvat SPARKS ;))))
i pochti vsiaka firma pisheshta plug-ins pravi variant i za FFI
Bio написа: | при положение че там където се прави 'кино с ефекти' стандартната процедура е горе долу следната:
2-4 - месеца продукция
1-1,5 - ГОДИНИ постпродукция
препродукцията не е важна в случая
|
moje bi mi govorish za posta na trite serii zaedno na Matrix ili LOTR ... ne sum chuval drug film s tolkova dylyg post .. ne govorim za izcialo 3D produkciite ... vsichko e otnositelno i dvamata znaem che ne ti davat surovia material i ti kazvat sled 6 meseca shte doida da si vzema filma ... vseki film si ima kliuchovi epizodi na koito rejisiora dyrji nai-mnogo .. i predpochita da kontrolira otblizo .... no tova e po vyprosa za filmite ....
pri reklamata vsichki znaem kakvi sa srokovete i kolko chesto RA si promeniat concepciite ... za tova ne mislish li che e po udobno da sedne klienta do tebe i da go napravite za edin-dva dni .. otkolkoto da se motate, vryshtate, karate, lyjete, cupite edin na drug .. i da izbegnete situacii ot roda .. "ama az mu kazax taka da go napravi ama toi ne me e razbral" (opravdanie na reklamist pred shefa mu) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nixon

|
Пуснато на: Чет Дек 09, 2004 12:49 pm Заглавие: опс... |
|
|
хора, аре повече работа, по-малко приказки?
по начало май трябваше да пусна темата с нещо като анкета. по-бързо, по-просто и т.н. моя грешка, надявам се да се поуча от нея.
свободията в случая явно не помага на никой. аз лично нямам време да чета повече от два параграфа на мнение, много ми идва.
успехи _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bethoven

|
Пуснато на: Чет Дек 09, 2004 1:30 pm Заглавие: |
|
|
Ех... съкнах прати вместо преглед...
Сега набързо ще се опитам да кажа това което щях да казвам след като казах това което исках да кажа на Дроне :)))
Така... това е първия път когато го казвам така обществено това. Само няколко познати знаят. И... един много важен човек, поне за мен. Името му е Владимир Дунев(надявам се да не съм греша :)), но май е по-познат като - Vla. Страшно му благодаря за всички съвети и напъствия който ми е дал, и се надявам да продължава да ми ги дава. Та той ми показа, че шансове винаги има, и че те стават пъти по-големи когато се работи старателно.
И така, Vla, беше първия който научи за това, който излуша всичките ми идеи, и ми каза по какви начини може да постигна целите си. Та...
От 6 месеца работя по един проект, анимация, който за сега се казва - MACHINIMA. Може би заглавието говори нещо на някой, т.е. анимация създадена с енджина на игра, но не е така. Hi-poly анимация, като се стремя да непрекалявам с детайлите :) Целта ми е да има такова качество каквото имат анимациите на Blur и Blizzard.
Сега предполагам може да си кажете... "поредния", "слез на земята"... и т.н. Може и да сте прави... нооо се отказах от всякаква работа за да мога изцяло да се посветя на това, като много често деня се слива с ноща и обратното.
Много неща за готови. Много скоро ще пусна нещо, като експериментален сайт на който ще показвам картинки разни. Плана ми е, до края на тази година да съм готов с полувината трейлър, мда... анимацията ще си има трейлър, чиято основна цел е горе долу това което казва Дроне - да привлече внимание и ...разбира се спонсори и съм 100% сигурен че всичко това ще се изпълни :))
Две седмици преди целия трейлър да е готов, ще купя домей и място на някой хубав хост и ще кача сайта там.
Както се сещате, всичко правя сам, т.е. ако неще се издъни, или не както трябва, ще съм виновен само аз. :)
Мисля че е това което имам да кажа по тази тема :) _________________ M i h a i l P o p o v |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Whitehell

|
Пуснато на: Чет Дек 09, 2004 2:13 pm Заглавие: |
|
|
ummm ne mi e mqstoto v toq spor ... opredeleno, no trqbva da vi spodelq che rabotata na Bethoven e dosta intriguvashta, daje bih kazal strashna. _________________ Full speed saves time!!! - XFR |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Чет Дек 09, 2004 2:58 pm Заглавие: |
|
|
Bethoven написа: |
От 6 месеца работя по един проект, анимация, който за сега се казва - MACHINIMA..... |
Bravo man, towa e strahotno nachinanie! Mnogo uspeh ti pozhelawam i puskai nasam da widim kak wurwi!
A za animatorite, az sum ot tiya hora, koito mnogo se radwat kogato gi oprowergayat s neshto hubawo, dano si praw! _________________
there ain't no way but the hard way
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
howlymark
|
Пуснато на: Чет Дек 09, 2004 7:43 pm Заглавие: |
|
|
Alex написа: |
излючително добра за спешна работа, имидж на определено студио и самочуствие на екипа на това студио. |
;))) Spored men e dobra i za po zadulbochena rabota, spokoino i mnogo chesto se raboti ot preprodukcia do finalen conform... ;))) Inache za "lamerite v staiata otzad" e mnogo viarno, v method niamat takova neshto ( vsichko e na flame prosto ima mravchici bachkashti noshtna smiana) no mnogo drugi studia go praviat i e opredeleno pravilno i cost effective ...znam che v BG ne se tursia tazi usluga i e jalko, zashtoto skromnia mi opit pokazva che kudeto se polzva proektite sa malko po crazy i po otvoreni a parite koito pecheliat tezi koito gi pravita sa mnogo po dobri... ;))ne moga i niamam jelanie da ubejdavam nikogo koi soft e dobur i koi ne....vseki si pravi izbora spored predochitaniata i vuzmojnostite...vajnoto e kakto spomena niakoi da si naliagame parcalite i dai boje vsekimu gotinii proekti za poveche pari...neka zatvorime "flame" plsss ....hiliadi izvineneia na Nixon che bez da iskam mu razvodnih temata do bezumie. Shte go imam predvid za v budeshte i shte buda po vnimatelen v postovete si
chao |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|