Graphilla.com :: Преглед на тема - IEEE ПРОБЛЕМ!

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

IEEE ПРОБЛЕМ!

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Coldblooded

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Дек 27, 2004 3:47 pm    Заглавие: IEEE ПРОБЛЕМ! Отговорете с цитат

Хора помагайте че ще се побъркам...
значи днеска си слагам на ПЦ-то..то даже не го слагам аз ами хората от фирмата дето е взета щайгата(че да не ми отиде гаранцията)..та слагам си най обикновен IEEE 1394 controler(или DV контролер..бе както искате го кажете...) та инсталирано всичко..ОК..ВИН-а (2000) си е детекнал всичко.. и си викам я чакай да пусна Премиера да си сваля едно видео от една касетчица дето съм снимал...вкарвам си ДВ кабела..сичко ок..на дисплея на камерата си се показва ДВ...пускам Премиера>нов файл>избирам да обработвам ДВ и ми казва че не може да засече ДВ контролера. щото не знам си какво драйверите требвало да си бъдат виндоуски..и т.н. викам си ок..цъкам ОК и после ми вика че плейбак-ът нямал да стане, че не бил сетъпнат кат хората(тука търсих гледах..бре сичко си е нормално)...пак ОК...зарежда си проекта..отивам на Mоvie capture и в общи линии мога да плейвам..да си въртя напред назад...но не мога да записвам, а и не ми показва видеото на монитора....
Търсих драйвери..за 2К намерих само някакъв Fix за 2000 и си викам а..най-сетне..но пак нищо не стана...
Та аз тука реших вече вас да питам....на някой да му се е случвало нещо подобно...или поне да знае как може се оправи това...щото проблема определено не е хадуерен а софтуерен...
...и предварително благодаря де :)))

Бирата е вече в хладилника (има и топла:)
panagonov

МнениеПуснато на: Пон Дек 27, 2004 3:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами, като чели проблемът не е от контролера, а от камерата. Намери за нея драйвери. Просто предположение....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Coldblooded

МнениеПуснато на: Пон Дек 27, 2004 3:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

пфу..това не се сетих..са ше видим дали й трябват нови..
vrabchev

МнениеПуснато на: Пон Дек 27, 2004 4:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

освн това понякога има проблеми с някои pci слотове. пробвай да размениш с някой друг.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
RG®

МнениеПуснато на: Пон Дек 27, 2004 4:56 pm    Заглавие: ! Отговорете с цитат

vrabchev написа:
освен това понякога има проблеми с някои pci слотове. пробвай да размениш с някой друг.

Coldblooded написа:

... даже не го слагам аз ами хората от фирмата дето е взета щайгата (че да не ми отиде гаранцията)...

:-)
Върнете се в началото
Coldblooded

МнениеПуснато на: Пон Дек 27, 2004 4:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ее ако е това ще се гръмна...това означава пак някакво лутане:(((

но ми е странно да е от ПЦИ слот..все пак има връзка с камерата..не е да няма..А и гледам на imaging devices се появява камера, и Премиера на device status пише online...

но в краен случай и това ще пробвам..то се е видяло...
10х :)
Coldblooded

МнениеПуснато на: Пон Дек 27, 2004 4:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

а между другото..изтеглих уж някакви драйвери и за камерата...никаква промяна....

а на някой да му се намират драйвери за IEEE но по-нови от 99година...щото виндовските са от тогава...а уж теглих някакви слагах ги.+фиксове..ма си е все 99-та...
vrabchev

МнениеПуснато на: Пон Дек 27, 2004 5:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Coldblooded написа:
ее ако е това ще се гръмна...това означава пак някакво лутане:(((

аз затова не си купувам запечатани компютри. ако не е отворен да му гледам карантиите, не иска да работи:)

при мен докато бях с 2000 често ми се случваше да не намира камерата. или нюда не може да я управлява след преинсталация. като сменя PCI слота тръгваше. с XP-то нямам проблем. това също може да ти свърши работа...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Coldblooded

МнениеПуснато на: Пон Дек 27, 2004 5:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ми явно ще преинсталирам и ще минавам на ХР :/
много 10х за инфото..пък дано тръгне...:)
Coldblooded

МнениеПуснато на: Чет Дек 30, 2004 1:47 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Takaaa...sorry che pisha na latinica no sym na bds..i ne mi se pishe 2 chasa...
ta slojih si az XP(za syjalenie e sys SP2, no nqmah izbor. SP-to sy vyrveshe zaedno s nego..daje ne pita dali go iskash, ako nqkoj znae nachin da go mahan da kazva ...)
ta ideqta mi e...che pak nishto ne stava...daje veche e po-zle imam chuvstvoto shtoto veche ne moga da playvam i t.n. ot PC-to na kamerata...a naj0interesnoto e che kato dam add hardware, s vkluchena kamera mi detektva osven 1394 istoriite, nqkakyv device 61883 Class Bus i AVC device..no nito v premiera nito w ulead video studio ne stava rabotata...ma hich veche ne stava...
sorry che pak pisha no veche ne znam kakvo da pravq..(to ostana da smenqm PCI... ta utre sigurno tova shte pravq...)...
kakto i da e de...:/

hajde priqtno posreshtane na novata godina...
ben

МнениеПуснато на: Чет Дек 30, 2004 10:47 am    Заглавие: Отговорете с цитат

не можеш да разкараш вградения сървис пак

и хр може да не ти зареди драйверите, ако у-вото не включено при старта на компа, т.е. пускай камерата преди да пуснеш компа или рестартирай, за да си сигурен че не е в ундоуса проблема
Върнете се в началото
n1x0n

МнениеПуснато на: Чет Дек 30, 2004 11:31 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Понякога /дяволски често всъщност/ проблема е в комбинацията "дъно-контролер-камера" и се търси работещ вариант с подменяне на компонентите.
Аз се борих една седмица с нещо подобно. При едната комбинация "дъно-контролер" работеха 2 камери, други 2 - не! При същия контролер на друго дъно работеха една от работещите и една от неработещите при първия тест и т.н. и т.н. При смяна на контролера се получиха съвсем различни резултати, но пак имаше проблеми.
Става въпрос за XP със SP1 и приложените драйвери на контролера. Инсталирането на нови, по-нови и най-нови драйвери не промени ситуацията изобщо.
Да ти е Sony камерата случайно?
vrabchev

МнениеПуснато на: Чет Дек 30, 2004 12:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Хм, наистина кофти ситуация. Дано поне като смениш портовете да потръгне, ако не стане, незнам какво може да се направи. освен да пробваш при тези от които си си купил компа. взимаш си и камерата и както каза n1x0n има вероятност с някоя от 1394 платки, които предлагат да тръгне. явно проблема наистина е в несъвместимост между устройствата ти.
Върнете се в началото
Alex

МнениеПуснато на: Чет Дек 30, 2004 12:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Решението е просто.

Инсталираш Хикс Пе и готово. При него няма значение кое на кой слот е защото си менажира прекъсванията сам. Освен това има вградени възможности да работи с 1394 (файъруайър). При 2000 това не е нейтив и създава гореспоменатите проблеми.

Успех.
Alex

МнениеПуснато на: Чет Дек 30, 2004 12:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

n1x0n написа:
Понякога /дяволски често всъщност/ проблема е в комбинацията "дъно-контролер-камера" и се търси работещ вариант с подменяне на компонентите.
Аз се борих една седмица с нещо подобно. При едната комбинация "дъно-контролер" работеха 2 камери, други 2 - не! При същия контролер на друго дъно работеха една от работещите и една от неработещите при първия тест и т.н. и т.н. При смяна на контролера се получиха съвсем различни резултати, но пак имаше проблеми.
Става въпрос за XP със SP1 и приложените драйвери на контролера. Инсталирането на нови, по-нови и най-нови драйвери не промени ситуацията изобщо.
Да ти е Sony камерата случайно?

...после прочетох....
...странно е. При нас 4 различни FW устройства са пробани и работат до едно.
...верно е че сме със Xeon навсякъде де....
Coldblooded

МнениеПуснато на: Чет Дек 30, 2004 3:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

много мерси за инфото хора...
значи камерата е samsung..бе най обикновена дигиКам...
Ходих фимрата, смениха ПСИ...нищо..добре че бях взел камерата поне да пробваме та да не разбера резултата чак вкъщи...та не стана..обаче имаше някакво друго ПС, на някакъв друг клиент с fireware включиха камерата и сичко си беше на 6. Сега вин-а там беше XP но със СП1...та таман са се връщам и си мисля как ще преинсталвам и чета на n1x0n поста :( ....
нищо де..така или инче за сега само това мога да направя..пък след нова година явно ще сменям платки то се е видяло :)

Много мерси за помощта хора и ПРИЯТНО ИЗКАРВАНЕ НА НОВАТА ГОДИНА :))
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети