Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
wicky

|
Пуснато на: Чет Яну 13, 2005 6:03 pm Заглавие: пушенето |
|
|
Нещо като Частно проучване:
На какво мнение сте за новия закон, който прокараха за (против:)пушачите? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
hristo_y
Регистриран на: 31 Дек 2004 Мнения: 8 Местожителство: Велико Търново, България
|
Пуснато на: Чет Яну 13, 2005 6:36 pm Заглавие: |
|
|
Който иска да се трови с цигари - да трови само себе си. Непушачите не са длъжни да дишат отрови щото някой до тях пушил... По един изолатор във всяко кафене, само за пушачи :) :) _________________ /* Join the dark forces */ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Гарван

|
Пуснато на: Чет Яну 13, 2005 6:43 pm Заглавие: |
|
|
Аз съм страстен пушач, но одобрявам.
Макар, че по същата логика трябва драстично да намалеят старите коли в софия. _________________ . |
|
Върнете се в началото |
|
 |
FPrint
Регистриран на: 23 Юни 2004 Мнения: 709 Местожителство: San Francisco
|
Пуснато на: Чет Яну 13, 2005 6:48 pm Заглавие: Пушач - ЗА! |
|
|
Твърдо "ЗА" от закоравял пущач. Аз вкъщи не пуша. Само на балкона. И в заведенията ако не се пуши... още по-добре :) Вече по гарите не може да се пуши :) И във влаковете... :)
Ай да видим как ще се развият нещата....
В НБУ странното е, че са изолирали НЕПУШАЧИТЕ в една стаичка... а всичко живо отвън одимява... за кафенето на партера говоря. Ама трябва да не се пуши и в болниците. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ben

|
Пуснато на: Чет Яну 13, 2005 6:59 pm Заглавие: |
|
|
ЗА
Цитат: | В НБУ странното е, че са изолирали НЕПУШАЧИТЕ в една стаичка... а всичко живо отвън одимява... |
Поне са ги изолирали. Аз стоя на бара, на плота лепенка непушачи, а от стола до мен нататък ---> пушачи.. и си пушат хората........ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Чет Яну 13, 2005 10:38 pm Заглавие: |
|
|
еми за..и аз съм за..., но не и в точно този му вид, (то май щяли да го променят малко, смисъл заради малките кафета и заведения).... _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

Регистриран на: 17 Дек 2003 Мнения: 1447 Местожителство: yellow submarine a.k.a. office
|
Пуснато на: Чет Яну 13, 2005 11:17 pm Заглавие: |
|
|
Ние закони си имаме и естествено тука никой не ги спазва... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Imperial

Регистриран на: 03 Дек 2002 Мнения: 1223 Местожителство: Соединенные Штаты Америки
|
Пуснато на: Пет Яну 14, 2005 12:36 am Заглавие: Re: пушенето |
|
|
wicky написа: | Нещо като Частно проучване:
На какво мнение сте за новия закон, който прокараха за (против:)пушачите? |
За от непушач. Тук действат същите закони и се чувствам доста добре. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Отарк

|
Пуснато на: Пет Яну 14, 2005 12:49 am Заглавие: |
|
|
Ала-бала с Весо Парцала...Непушач съм, но хич не се надявм нещо да се промени. Сега хората се скриват по стаичките. Ако преди пушеха в коридорите на "специалните места", сега се крият в места, където изобще не би трябвало да припарват с цигарка. Днеска сварих една такава мила картинка. Една от мацките изпадна в див ужас, като ги заварих, направо подскочи, че не знаеше кой влиза...после се успокоиха всички и си запушиха спокойно. Няма да казвам къде, че ще се разчуе веднага и утре ще ме насинят. Няма файда от закони, дето никой не ги спазва. Без закони - още по-зле. Извод: бой по манерката! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
headshot

|
Пуснато на: Пет Яну 14, 2005 12:59 am Заглавие: |
|
|
chak me zagriza liubopitstvoto kakvo e polojenieto v kafeto na akademiata... navremeto mojeh da vlizam samo s protivogaz...
shte mina da vidia...
inache dnes na shipka si smardeshe kakto obiknoveno
a inache - ne - pisna mi da mi smardiat puloverite na gnusni fashkii sled kato se vidia s priateli v niakoe kafe... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Пет Яну 14, 2005 2:04 am Заглавие: |
|
|
Твърдо "за" съм забраната за пушенето
на тютюн на обществени места.
Живея на тясно с тенденция да се местя на по-тясно!
Нямам никакво място (или търпение) да си простирам и отпушвам дрехите всяка нощ след вечерните си ангажименти!
За съжеление обаче знам, че там където ходя тази забрана няма да е в сила :( _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
abbadon

|
Пуснато на: Пет Яну 14, 2005 2:19 am Заглавие: |
|
|
Tova da osaznavash che trovish sebe si i okolnite vsekidnevno i da prodaljavash da pushish e prestaplenie!
Zakonite kakto povecheto prieti naposledak obache sa neadekvatni i/ili neefectivni (veroiatno umishleno). _________________ ..the pieces of the puzzel are waiting... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
NOX

|
Пуснато на: Пет Яну 14, 2005 2:24 am Заглавие: |
|
|
po4vam da se 4uvstvam guzno sled teq tejki dumi... _________________ "... човек се влияе, а средностатистическия човек се влияе дори повече." wi-flip-ff |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Пет Яну 14, 2005 3:04 am Заглавие: |
|
|
е аде са....пушенето престъпление...дай да кажем че е престъпление да караш кола, щото замърсява околната среда и пак трови хората наоколо...особено в центъра при онези хубави дълги задръствания.....а някой пита ли ме мене като пътувам в автобус(72 за да сме по-точни) и се качи една хубава групичка от малцинството, която отива на работа(респективно се връща)...хм..с работни дрехи, които може би не е сменяла скоро....ми тя трови целия народ в автобуса...
аз лично съм пушач, имам приятели непушачи, еми като излизаме никога не съм имал проблеми с тях или с кого и да е било....
а това за дишането на дима..еми ок..но ако едно заведение има една яка климатична инсталация, която да не оставя цигарения дим на мира :))) тогава какъв ще е проблема.....
пак казвам нямам нищо против закона, но мисля че малко се прекалява с това - тровиш останалите...
п.п. са тука да поясня, това не означава да си си зел хупер мега кондицион 5000+100 ЕКС.ЕМ.ПЕ.иТ.Н., да си го монтирал в стаята на детето и да си пушиш на спокойствие там....:))) _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Пет Яну 14, 2005 3:06 am Заглавие: |
|
|
хаха...даже някъде бях чел, че пушенето предпазвало от някакви дименции(или нещо такова...нещо с тез медицинските хич ме няма) :)) _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Пет Яну 14, 2005 10:16 am Заглавие: |
|
|
Зададох ви въпроса именно защото рано или късно се стига до това, как колите и огромен куп други неща замърсяват въздуха къде къде повече от една цигара...
Тук обаче идва въпроса - трябва ли да избираме по-малкото зло, когато можем да не избираме нито едно от "малките зли нещица" ;)
(Въпреки, че не бих казала, че на някои места може да се диша без противогаз именно от множеството малки цигари...) А и ми се струва хубаво, когато нещо (дори и то да е малко) зависи все пак от нашето решение - ние да не се оправдаваме веднага с "големите неща", а да вземем добро, макар и малко решение.
Като начало цигарите (това е скорошно откритие) въобще не успокоават нервите. Оказаха се един навик.
Нямам нищо против пушачите и не казвам, че не ги разбирам - просто мисля, че за много неща не мислиме и ги оставяме да ни водят, без да си даваме сметка за здравето си... и дрън дрън, но когато става въпрос за уважението към другите хора и тяхното здраве, то е добре да се замислим малко... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Galileo
|
Пуснато на: Пет Яну 14, 2005 10:59 am Заглавие: |
|
|
Поредния фишек!
Цялата Мара втасала, та дай да забраним и пушенето.
Всички закони се правят от политици за политици. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Пет Яну 14, 2005 11:10 am Заглавие: |
|
|
Оправихме всичко останало та до това опряхме... _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Пет Яну 14, 2005 11:13 am Заглавие: |
|
|
Ми именно - кое можем да оправиме ние?! И не е ли добре кой каквото може да направи - да го прави - а не да говориме за "тях" или за "нас", че нищо не вършиме!?! Не сме опряли до цигарите, нито до кучетата или въобще - това наистина са дребни нища в сравнение с големите проблеми, но точно тези дребни неща най-вече зависят от нас... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
photonik
|
Пуснато на: Пет Яну 14, 2005 11:52 am Заглавие: |
|
|
Нали знаете какво казват китайците - "всеки дълъг път започва с една малка стъпка". Малка стъпка е да не хвърляме билетчето на тротоара, да не пушим, ако хората около нас не желаят това и т.н. Като пооправим нещата, зависещи пряко от нас, ще достигнем и до решаването на по-големите проблеми. А в конкретния случай - твърдо съм за новите разпоредби - работил съм в редакции, където повечето пушат като комини и мога да ви дажа - това си е истински ад (дори самите пушачи си го признават). |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|