Graphilla.com :: Преглед на тема - пушенето

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

пушенето
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
panagonov

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Яну 17, 2005 11:47 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен този закон се появи не защото някой в България е стигнал до идеята че пушенето е вредно, ами защото за да ни приемат в Евро съюза трябва да има неща като закон. Затова е и неомислен. Но е нещо. Сега поне имам законово основание да разбия мутрата на говедото, което ми дими с цигара в лицето, докато си ям обяда в заведението, който ми струва 30 кинта да кажем.
Защото, както всичики знаем, никотина си е и вид наркотик. Пушенето на обществени места е толкова красива постъпка, колкото и боцкането. Наркоманите обаче поне си правят труда да се скриват. Засега.
Категорично - ЗА. Но с много по-строги санкции.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Morty

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Яну 17, 2005 11:53 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ми както е тръгнало и сух режим да се въведе. защото е много по-голям проблем някой да се налюска и да претрепе съседа с брадва заради 1/2 декар нива.
panagonov

МнениеПуснато на: Пон Яну 17, 2005 12:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Morty написа:
Ми както е тръгнало и сух режим да се въведе. защото е много по-голям проблем някой да се налюска и да претрепе съседа с брадва заради 1/2 декар нива.

Ами то и затова си има закони, които никой не спазва - лимитирано е количеството алкохол, което едно домакинство може само за произведе, например. Забранено е да се шофира пил и т.н.т. А и в интерес на истината човек, който няма мярка в пиенето трябва да бъде лекуван - има си клиники за тази цел.

Което веднага ме подсеща че сега е момента да се помогне и на всички пушачи, моито искат да откажат цигарите, като се създаде клиника и за тях.
Върнете се в началото
Sami

МнениеПуснато на: Пон Яну 17, 2005 1:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

panagonov написа:
Сега поне имам законово основание да разбия мутрата на говедото, което ми дими с цигара в лицето, докато си ям обяда в заведението, който ми струва 30 кинта да кажем.

Ми, не, нямаш такова право мисля. Можеш да се оплачеш някъде си. А пробвал ли си просто да помолиш да не се пуши в твое присъствие /преди забраната/?
Ами как ли стоят нещата по къщите? Щото, все пак, всички се прибираме накрая тааам.
Аз отивам да се срамувам и да НЕ пуша в ъгъла.
NOX

МнениеПуснато на: Пон Яну 17, 2005 1:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Я направо всички пушачи избесени пред Парламента, барабар с циганите, евреите и педерастите.
maceman
nightWoWalker

Местожителство: Ironforge

МнениеПуснато на: Пон Яну 17, 2005 1:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

NOX написа:
Я направо всички пушачи избесени пред Парламента, барабар с циганите, евреите и педерастите.

..... жена ти да не е пушачка бе????
panagonov

МнениеПуснато на: Пон Яну 17, 2005 1:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

NOX написа:

В интерес на истината мислих да поставим гилотина там.... ;))
Върнете се в началото
ben

МнениеПуснато на: Пон Яну 17, 2005 1:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

NOX написа:
... и педерастите.

бе що и тях бе ...

хихихихахахохо аааааааааа
Върнете се в началото
Sami

МнениеПуснато на: Пон Яну 17, 2005 1:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Упс, забравих най-важното.
Кое всъщност състарявало организма? Кислородът.
bile

Местожителство: dead city

МнениеПуснато на: Пон Яну 17, 2005 1:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

NOX написа:

демек всички пушачи избесени барабар с непушачите >=)))
Juana

МнениеПуснато на: Пон Яну 17, 2005 2:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

maceman написа:
NOX написа:

..... жена ти да не е пушачка бе????

mace, вече му приготвих бесилото в кухнята, сега само чакам да се прибере...... няма нужда да ходим до Парламента....
NOX

МнениеПуснато на: Пон Яну 17, 2005 4:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ne be, stranno mi e kak taka s edin zakon se syzdadoha tolkova otqvleni glavorezi na pusha4i...panagonov po4na da gi bie zakonosyobrazno..abe obra si laikata otvednuj
minimiro
Ксараджия

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Пон Яну 17, 2005 5:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

are sa opravdania....tya jena ti ta 4eka s klup4eto....ku murkash oshte i sapun4e nema ima po nego ;)
da ti prejuli dokat sa dushish ;)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
photonik

МнениеПуснато на: Пон Яну 17, 2005 6:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Вижте, всички въпроси относно пушенето, кучета, боклуците и т.н. опират до собстевното чувство за отговорност и наличието на достатъчно количество градска култура у всеик от нас. Демокрацията, формулирана в едно изречение, е: "прави каквото искаш, но без да пречиш на другия". Пушете, колкото искате, но не пречете на околните. Отглеждайте колкото искате кучета, но не им позволявайте да серат в детските площадки (примерно) и т.н., и т.н. Няма ли го това, не закони, ами талибани да дойдат тук и да прилагат шариата, пак няма да постигнем нищо. Най-лесно е да ни забранят нещо, много по-трудно (и мъжко) е да си забраниш сам нещо, защото смущаваш или дразниш околните.
Върнете се в началото
Juana

МнениеПуснато на: Пон Яну 17, 2005 6:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

photonik написа:
Демокрацията, формулирана в едно изречение, е: "прави каквото искаш, но без да пречиш на другия".

Това всъщност е дефиниция на анархията, не на демокрацията :)
Иначе има много верни неща в думите ти...
leviatator

МнениеПуснато на: Пон Яну 17, 2005 6:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Много добра дефиниция за новия закон даде едно френдче днес ...
както е написан закона е все едно да разделиш плувен басейн на зона за пикаещи и не-пикаещи ...

закона има идея ... написването му е безумно ... прочетете го ...
panagonov

МнениеПуснато на: Пон Яну 17, 2005 6:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

NOX написа:
panagonov po4na da gi bie zakonosyobrazno..abe obra si laikata otvednuj

Всъщност хората, с които се познавам отдавна, знаят че не понасям цигарите и отдавна кроя отмъщения на павкащите, но сега няма да се впускам в подробности. Нещата не са от вчера или днес. Но досега хората, които не пушат бяха ощетени. Никога няма да забравя първото ми влизане в "Happy". На излизане буквално плачех от цигарите на две патки, които седнаха на моята маса точно когато ми дойде храната и най-спокойно си запалиха фишеците. Нямаше как да се преместя - беше препълнено. Но не можеш нищо да кажеш - на масата има пепелник - няма забрана за пушене, няма култура на поведение. От лично моя гледна точка, да запалиш цигара на масата, докато някой се храни е все едно да му се изпикаеш в чинията. Без извинение!
И това ми се е случвало не само в споменатото заведение. Пък после защо съм обичал да ходя в Макдоналдс - ми защото не се пуши там, затова...
Върнете се в началото
headshot

МнениеПуснато на: Пон Яну 17, 2005 6:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

panagonka, vse sam se chudil shto si mi simpatichen...
da ne sme se zasichali po mcdonaldsi? :)
Върнете се в началото
Отарк

МнениеПуснато на: Пон Яну 17, 2005 8:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Демокрация означава народовластие, аман от тълкувания кво било, че значело туй или онуй, като че ли жаба означава сирене. Сиреч демокрация е като има гласуване и парламент. Демокрация имаше и при социализма (ама беше народно народовластие). Туй дето всеки си прави квото си иска е анархия и може да го видите в държави, дето...абе...
Един шофьор на такси ми разказа следната случка: пътувал си в Германия по някаква магистрала и си пушел. По едно време цигарата свършила и я изхвърлил през прозореца. Почти веднага след това започнали да свирят клаксони и той спрял, понеже решил, че може да е спукал гума, та да го предупреждават. Изскочил един дядка от колата зад него, който почнал да му обяснява, че не може така да се изхвърля цигара, можело да стане пожар. Станала разправия и спряло цялото движение (!), събрала се тълпа да го линчува. Дошъл и полицай и като на по-беден балкански субект му поискал по-ниска глоба, а нашия се опънал, полицая грабнал белезниците, и шофера си платил, де ще ходи. За Швейцария съм чувал, че стари бабки пресичат с тефтери улиците и записват номерата на който не им спира да пресекат. Нашенци са си патили и с плюенето на семки, и с кво ли не още. Или случая, когато някой си паркирал колата насред трамвайната линия и влязъл в близкото заведение. Дошъл трамвай -дрън, зрън, мрън, втори трамвай, оня не благоволява. Чак като дошъл паяка...
Така е у нас - законо е врата у поле. Впрочем сещам се за една бивша съседка, дето си изхвърляше торбата с боклук от шестия етаж - дууум в 11 часа, няма да се мори да слиза, я! Или съседа от долния етаж - пържим си рибка, значи, хопа олиото през балкона, боядисваме тераската - фиууу кутията с боя на 25 метра към паркинга, един път беше нацелил предното стъкло на трабант с шише от ракия. Мъж на 60 -70 години, много беше чисто у тях, ама нямаха кофа за боклук. Един път не издържах и му хвърлих развалените земелки в балкона (които беше хвърлил долу), понеже живеех над тях, а той със зверски усилия ги хвърлил у нас - кой си ти, че да ми правиш забележка? Нищо, че отдолу има детска градина. Такъв е манталитетът на повечето хора. Закон - хубаво, ама има още доста работа. Пушачите - в мазето! Сега ми е кеф, че в работата не се дишаше (и сега още) от дим, нацелили са им стаичка на първия етаж, ама там ходят и големите шефове, та някои хора ги е страх и ще вземат да откажат цигарите :)
Май стана цяла роман...
Върнете се в началото
NOX

МнениеПуснато на: Пон Яну 17, 2005 9:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Отарк написа:
народно народовластие

:/ (koleblivo nedoumenie s elementi na nerazbirane)
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 3 от 4

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети