Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Nixon

|
Пуснато на: Нед Яну 16, 2005 10:42 pm Заглавие: Хммм... |
|
|
Не разбрах, защо трябва да се обвинява целия университет в идиотизъм, при условие че един човек няма желание за работа и чака всичко на готово? Сигурен съм, даже убеден, че тези шрифтове можеше да ги намериш в библиотеката и за 1-2 часа да ги прерисуваш. Ако не, то някой колега или преподавател.
Аз лично като студент от НБУ се чувствам засегнат когато колега говори публично по такъв начин без да дава солидни доказателства. Че НБУ има проблеми, има, но те са от съвсем различно естество.
Все пак, успехи със задачата! _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Juana

|
Пуснато на: Пон Яну 17, 2005 1:06 am Заглавие: |
|
|
Мен едно нещо ме учудва:
хем
Dzien написа: | obrazovanieto po specialnost "Grafichen dizain" v NBU e za hora, koito edva na 20 godini sa razbrali, che sashtestvuva takova neshto i sa pipapli komputar za prav predi niakolko godini. |
хем
Dzien написа: | v NBU prosto ti sadirat kojata za da poluchish dizainterska diploma nakraia. |
Курсът бил идиотски, малоумен, но задачката от друга страна непосилна...
Dzien, ти или си противоречиш, или искаш да ни кажеш, че IQто ти е под нулата... Ако е първото - не разбирам какъв ти е проблемът. :) _________________ ... Днес изпитах мноо лошото чувсту докато заклиучвах вратата имах лошото чувству че зад мен има роуг в стелт... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mel

|
Пуснато на: Пон Яну 17, 2005 12:23 pm Заглавие: |
|
|
kolejke, darja da otbeleja che ne vi gleda s priplakvasht pogled po vreme na izpit samo prepodavatelia po photoshop, i che razvitieto na choveka zavisi ot samia chovek, a ne ot niakoi koito mu dava zor(primerno koito mu plashta taksite ili vecherite). smeia da tvardia che ima adski kadarni hora i sred studentite i sred prepodavatelite v nbu. a che maloumia ima-tva e navsiakade. vse pak sam zavarshil toz nebezisvesten universitet i mi e iasno che zadachite za izpita se praviat vinagi surtinta predi izpita(ili v nai-dobria sluchai prez noshtta), a ne prez celia semestar, za koeto uvi az sam si bil vinoven, a ne niakoi drug. taka che ne mrankai, a zemi svarshi neshto-za tvoe dobro e. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dzien
|
Пуснато на: Сря Яну 19, 2005 1:18 pm Заглавие: |
|
|
headshot написа: | umenieto da pishesh/risuvash bukvi na raka ti pomaga izkliuchitelno da uvelichish diapazona si.
ot purvia ti post chovek ostava s vpechatlenie che iskash da otbiesh nomera i da polzvash gotovi shriftove.
sledvashtite ti postove navlizat v edni stranni obiasnenia suvsem vstrani ot temata....
kaji sega za kvo sa ti tia shriftove? che mai nikoi ne razbra...
i s koe tochno te obidih ta triabva da si vartia glavata? |
Javno cialoto nedorazumenie idva ot parvia mi post, triabvalo e da se iziasnia po-dobre za koeto se izviniavam. Bukvite niamam namerenie da gi printia i posle da laja, che sum gi pravila - parvo ne mi e v stila, vtoro za vseki shte stane iasno, che ne sum gi pravila na raka - prosto shte sa prekaleno idealni. Kogato pisah parvia post biah vbesena, zashtoto mi vzimat 100 lv za kurs, koito ne dava niakakvi zadalbocheni poznania i izobshto ne obogatiava arsenala na edin badesht dizainer s koi znae kakvi novi umenia. A vseki, koito e rabotil znae s kakuv zor se izkarvat tia pusti pari. A shriftovete gi tarseh, poneje iskam da si izprintia po edna bukva ot vseki v po-goliam format ta da ia razgledam dobre i posle da znam kakvo triabva da izrisuvam na raka - tia shriftove makar da sa osnovni gi niamam na komputara si.
Otnosno tova s kakvo si me obidil - tona ti mi se stori dosta prenebrejitelen i zaiadliv, no cheteiki tekst chovek moje da dobie greshna predstava za intonaciata i drugi podrobnosti, koito izmeniat smisala na dumite. V sluchai, che ne si imal predvid da se otnesesh taka - priemi moite izvinenia :)
Daysleeper - sega shte postna niakoi moi neshta, no v druga tema, che tazi i bez tova nabubna dosta veche. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Сря Яну 19, 2005 1:25 pm Заглавие: |
|
|
колежке, с изпринтването на 1 буква и разглеждането й няма да стане
защото липсва основата на буквата
да не говорим че ти трябват минимум 3 букви
но за основата на буквите ще трябва да си потърсиш лекции, упражнения или в краен случай 2 древни книжки, но те трябва 1-во да се прочетат, после да изчертаеш основите, после да изчертаеш и шрифта и да имаш и знанието как да изчертаеш и изключенията
на тия основи се изписват 90% от шрифтовете, разбираш ли от къде идва цялото това забавление на твой гръб - просто пропускаш нещо много съществено, но за да знаеш че то съществува - трябва сама да си се погрижила _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dzien
|
Пуснато на: Сря Яну 19, 2005 1:56 pm Заглавие: |
|
|
mim - blagodaria za saveta, knijki imam po koito se uchat v hudojestvenite uchilishta :) Ta tam e obiasneno vsichko dostatacno dobre, az kazah s dve dumi za kakvo sa mi neobhodimi shriftovete bez da iznasiam lekcii kakva posledovatelnost na deistviata tochno shte priloga za da gi nachertaia :)
Maitap e hubavo da ima, kakto kaza vednaj edin... hmm.... da go narechem prosto kitaec - "vajnoto e horata da sa radostni - shtom az po niakakuv nachim im dostaviam radost, to i az sum shtastliv" :)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dzien
|
Пуснато на: Сря Яну 19, 2005 2:11 pm Заглавие: Re: Хммм... |
|
|
Nixon написа: | Не разбрах, защо трябва да се обвинява целия университет в идиотизъм, при условие че един човек няма желание за работа и чака всичко на готово? Сигурен съм, даже убеден, че тези шрифтове можеше да ги намериш в библиотеката и за 1-2 часа да ги прерисуваш. Ако не, то някой колега или преподавател.
Аз лично като студент от НБУ се чувствам засегнат когато колега говори публично по такъв начин без да дава солидни доказателства. Че НБУ има проблеми, има, но те са от съвсем различно естество.
Все пак, успехи със задачата! |
Ot kolega vinagi moga da gi vzema, no neka samo da kajem, che te sa dalech ot savarshenstvoto ;) A pri polojenie, che pravish imitacia na po-losha imitacia se poluchava neshto oshte po-losho. Shto se otnasia do bibliotekata - prekaleno uslojniava neshtata, az lichno predpochitam da si svarsha rabotata vkushti.
V NBU ima mnogo problemi i te sa ot nai-razlichno estestvo, prav si. Nedei da se chuvstvash zasegnat - ti sam mogesh da si napravish precenka i tia moge da e razlichna ot moiata, tova ne e obida lichno kam teb :) Solidnite dokazatelstva sa, che do momenta pri poseshtaemost na kursovete, koiato kloni kam nula pokrivam vsichki iziskvania na prepodavatelite bez da si dam nikakuv zor - prosto tam se zapochva ot nulata i se obiasniavat neshta, koito ako si se zanimaval s tiah i predi shte sa ti skuchni i poznati. V rezultat na koeto az lichno si iskam zadaniata za kraia na semestara oshte v nachaloto i prosto v kraia si gi nosia. Eto ti edin primer - kurs, koito shte izuchavash oshte v nachaloto - "Dramaturgia na kasite formi v kinoto i televiziata". Tai kato imam poznat, koito raboti ot godini v tazi oblast, v ramkite na 1 den toi mi obiasni neshta ot praktikata chrez koito pokrih napulno iziskvaniata na kursa, koito se tocheshe cial semestur (dage ne sum sigurna dali ne biaha dva). Prosto predlaganite kursove otkum sadarjanie ne sa dostatachno zadalbocheni, a sa provlacheni vav vremeto. Niama da spomenavam konkretnia prepodavatel i kurs, no da otidesh na lekcii i da slushash kak chas i polovina ti se govori za Big Brother (edna ZVERSKA tapota po moe mnenie) i za razni intimni podrobnosti ot jivota na prepodavatelia...ami tova opredeleno ne struva 100 lv, koito za da gi izkaram se skasah ot pravene na tifeci na rabotnoto miasto. Ima oshte kup drugi kursove, koito i edno dete v 8mi klas moje da gi izpalni bez da se zatrudni osobeno. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dzien
|
Пуснато на: Сря Яну 19, 2005 2:13 pm Заглавие: |
|
|
Извинявай, че ти отговорих на латиница, знам че се чете трудно, но го написах по инерция |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dzien
|
Пуснато на: Сря Яну 19, 2005 2:21 pm Заглавие: |
|
|
mel написа: | kolejke, darja da otbeleja che ne vi gleda s priplakvasht pogled po vreme na izpit samo prepodavatelia po photoshop, i che razvitieto na choveka zavisi ot samia chovek, a ne ot niakoi koito mu dava zor(primerno koito mu plashta taksite ili vecherite). smeia da tvardia che ima adski kadarni hora i sred studentite i sred prepodavatelite v nbu. a che maloumia ima-tva e navsiakade. vse pak sam zavarshil toz nebezisvesten universitet i mi e iasno che zadachite za izpita se praviat vinagi surtinta predi izpita(ili v nai-dobria sluchai prez noshtta), a ne prez celia semestar, za koeto uvi az sam si bil vinoven, a ne niakoi drug. taka che ne mrankai, a zemi svarshi neshto-za tvoe dobro e. |
:) ами не разбрах точно това последното защо го каза - аз съм далеч далеч от идеята за мрънкане (макар това в някаква степен да го умеят всички студенти, аз лично съм го придобила от Софийския :) ) - уви до момента не съм срещнала в НБУ нещо, което да ме докара до такова състояние :)) Да, има кадърни хора естествено - кой твърди обратното?? Навсякъде, АБСОЛЮТНО навсякъде ги има - не само в НБУ, във всяка една област. Аз твърдя същото - развитието идва от усилието, което всеки полага сам да се учи и да се развива (и то трябва да е значително по-голямо от изискванията на университета за да има наистина развитие), така че дай да не спорим относно неща за които и двамата сме на едно мнение...е, ако много държиш...;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dzien
|
Пуснато на: Сря Яну 19, 2005 2:25 pm Заглавие: |
|
|
Juana написа: | Мен едно нещо ме учудва:
хем
Dzien написа: | obrazovanieto po specialnost "Grafichen dizain" v NBU e za hora, koito edva na 20 godini sa razbrali, che sashtestvuva takova neshto i sa pipapli komputar za prav predi niakolko godini. |
хем
Dzien написа: | v NBU prosto ti sadirat kojata za da poluchish dizainterska diploma nakraia. |
Курсът бил идиотски, малоумен, но задачката от друга страна непосилна...
Dzien, ти или си противоречиш, или искаш да ни кажеш, че IQто ти е под нулата... Ако е първото - не разбирам какъв ти е проблемът. :) |
Проблемът е, че не си ме разбрал, а това може би ще рече, че аз не съм се изразила достатъчно ясно - под това, че ти съдират кожата имах предвид таксите, които плащаш. Не е никак лесно и забавно да даваш толкова много пари (поне за мен са много) за това, което получаваш насреща. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dzien
|
Пуснато на: Сря Яну 19, 2005 2:26 pm Заглавие: |
|
|
за хората, които искаха да видят някои мои неща - сложила съм едно-две в "представяне" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dzien
|
Пуснато на: Сря Яну 19, 2005 2:34 pm Заглавие: |
|
|
Juana написа: |
...ти или си противоречиш, или искаш да ни кажеш, че IQто ти е под нулата... |
ех, трудно е да се въздържи човек от подобни остроумни забележчици, нали ? ;)
Знам го от самата себе си, но в случая според мен приложи интелекта си в неподходящ момент.
Мен са ме учили, че е добре да потърсиш грешката първо в себе си - демек възможно е понякога ти да не си доразбрал/а нещо, колкото и невероятно да звучи за всички ни това ;) Израза "съдраха ми кожата" обикновено се употребява в случаи в които някой е измъкнал от теб много пари за малко нещо
....ето видя ли, и аз не се стърпях! :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Juana

|
Пуснато на: Сря Яну 19, 2005 3:12 pm Заглавие: |
|
|
Ей, добре, че си ти да ми налееш акъл в главицата!! БЛАГОДАРЯ!
Надявам се, не очакваш 100 лв, нали знаеш колко трудно се изкарват...
Още утре отивам в НБУ да им кажа да не ти съдират кожата повече, направо диплома да ти дадат! _________________ ... Днес изпитах мноо лошото чувсту докато заклиучвах вратата имах лошото чувству че зад мен има роуг в стелт... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mel

|
Пуснато на: Сря Яну 19, 2005 3:38 pm Заглавие: |
|
|
ako mojesh da precenish koi daskal stava, nachi niamash nujda ot nego. toi ne e vinoven za tova:)))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dzien
|
Пуснато на: Сря Яну 19, 2005 4:11 pm Заглавие: |
|
|
Juana написа: | Ей, добре, че си ти да ми налееш акъл в главицата!! БЛАГОДАРЯ!
Надявам се, не очакваш 100 лв, нали знаеш колко трудно се изкарват...
Още утре отивам в НБУ да им кажа да не ти съдират кожата повече, направо диплома да ти дадат! |
похвално :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dzien
|
Пуснато на: Сря Яну 19, 2005 4:12 pm Заглавие: |
|
|
mel написа: | ako mojesh da precenish koi daskal stava, nachi niamash nujda ot nego. toi ne e vinoven za tova:)))) |
:)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Сря Яну 19, 2005 4:14 pm Заглавие: |
|
|
АРЕ СТИГА ВЕЧЕ!!!!!!!!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
atmos

|
Пуснато на: Сря Яну 19, 2005 4:29 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | no da otidesh na lekcii i da slushash kak chas i polovina ti se govori za Big Brother (edna ZVERSKA tapota po moe mnenie) i za razni intimni podrobnosti ot jivota na prepodavatelia...ami tova opredeleno ne struva 100 lv |
true, true :((( _________________ Nelson Inomvan's blog |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Boteff

|
Пуснато на: Сря Яну 19, 2005 6:09 pm Заглавие: |
|
|
atmos написа: | Цитат: | no da otidesh na lekcii i da slushash kak chas i polovina ti se govori za Big Brother (edna ZVERSKA tapota po moe mnenie) i za razni intimni podrobnosti ot jivota na prepodavatelia...ami tova opredeleno ne struva 100 lv |
true, true :((( |
tva pri koi... shtoto s intimnite podbornosti mi napomnq za V.V-nov.. da se sveti imeto mu... hehe _________________ .. so far .. so good .. so what ? .. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ying

|
Пуснато на: Сря Яну 19, 2005 10:41 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | no da otidesh na lekcii i da slushash kak chas i polovina ti se govori za Big Brother (edna ZVERSKA tapota po moe mnenie) i za razni intimni podrobnosti ot jivota na prepodavatelia...ami tova opredeleno ne struva 100 lv |
За две години в бакалавърска програма "Графичен дизайн" в НБУ, не съм попадала на такъв преподавател. И според мен най-правилно е да изразиш недоволството си от този факт веднага, а не да се оплакваш по форуми. Не ти харесва колко ти дават за 100 лева - ами изисквай да ти дадат повече. Но не от хората на graphilla.com, те няма как да помогнат в случая.
Колкото до шрифтовете - пробвай с google, обикновено помага.
P.S.: Извинявам се за offtopic-a, но ми омръзна да слушам циврене по адрес на НБУ, най-вече от хора, които не правят разлика между университет и основно училище. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|