Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
oho

|
Пуснато на: Вто Яну 25, 2005 2:26 pm Заглавие: Bolinan уеб сайт |
|
|
Това го направих на бързо преди време, сега трябва да го докарам в по-сериозен вид. Още не съм почнал и ще изчакам да видя вашите мнения, как би ви допаднало повече:
http://www.bexout.com/yavor/bolinan/
А тези, които искат да пишат, но не могат тук, ще се радвам на ЛС от тях :> _________________ The only rules that matter are these:
What a man can do
and what a man can't do. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

Регистриран на: 17 Дек 2003 Мнения: 1447 Местожителство: yellow submarine a.k.a. office
|
Пуснато на: Вто Яну 25, 2005 2:35 pm Заглавие: |
|
|
Като се зареди детенцето се изплаших, съвсем сериозно, с този наситен жълт цвят, все едно че е излязо от Готика, но в жълто ;).
Трябва обаче да поотработиш панелите с пакетите - сега стоят много неприятно като цяло с този inner bevel. Не мога да ти дам конкретен съвет в момента обаче.
И най-долната лента ме притеснява. Защо не я направиш плътна като останалите две? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dEmON
|
Пуснато на: Вто Яну 25, 2005 3:42 pm Заглавие: |
|
|
"Детето" наистина ми смрази кръвчицата. Изглежда сякаш Джак Изкормвача е одрал кожата на някаква момиченце и си я е облякъл като маска - лъха ми на хорър :P
Иначе пакетите стоят някакси безлично, по-добре опитай да махнеш bevel-a и да им сложиш някаква рамка... И аз се затруднавям с даването на съвет.
Успех! _________________ site
blog
behance |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RiN

|
Пуснато на: Вто Яну 25, 2005 3:50 pm Заглавие: |
|
|
za deteto ti kazaha :) a inache polojenieto e ....
- pusni po slab dropshadow na cqlata stranica
- razshiri nai gornata lenta po h che e tqsna i zatiska bukvite
- karetata v hedera gi napravi izcqlo na novo da sa po atraktivni. mahni toq patern ot tqh ili go zasili che taka stoi nekonkretno.
- menuto s po golqm shrift/bold. pomisli dali da ne sledvash logikata za podchertavane na linkovete navsqkude.
- zaglavkite na otdelnite sekcii v kontenta sushto trqbva da stanat po konkretni che taka ne deistvat kato razdeliteli na otdelnite sekcii
- footara syshto mnogo zatisnat.
vobshte proporciite mejdu komponentite mnogo kucat. hedera e nenujno golqm za men a horizontalnite cvetni podlojki sa malki.
tova e na burzo spored men
uspeh _________________ >=<> |
|
Върнете се в началото |
|
 |
iDesign-er
|
Пуснато на: Вто Яну 25, 2005 5:16 pm Заглавие: |
|
|
Преди време преживях ужаса на Drop Shadow ефекта, а именно, че когато страницата няма достатъчно съдържание, footer-ът става на г*з. :( При теб това се е получило леко в долната част. Ако може да гарантираш, че всички страници ще са достатъчно високи, което е много трудно, няма да имаш проблеми. Аз те съветвам да намалиш разпръскването на сянката и да измислиш някакъв смислен завършек на сайта, защото за лош късмет някой може да го отвори на 1600x1200. :(
Аз си имам правило, да не промениям цвета на живи същества, защото започват да плашат и предизвикват отрицателни емоции. Може би снимката си е била такава, но по-добре я смени или я пипни с Color Balance.
Вместо този Inner Shadow, сложи някакъв Border 1 или 2 пиксела например. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dEmON
|
Пуснато на: Вто Яну 25, 2005 5:24 pm Заглавие: |
|
|
Така сега като се вгледах по-внимателно имам няколко забележки.
Цитат: | 1. Какво общо има това момиченце? Дори да го оправиш да не изглежда толкова зловещо пак не бих намерил смисъл.
2. Логото не ми харесва особено, някакси стои безлично и е последното нещо, което бих забелязъл, а е доста важно все пак.
3. Различните пакети би трябвало да се различават по цвят, както е прието да се прави. Получило се е в хедъра прекалено монотонно. Използваш същия стил за всичките кутиики.
4. Началото и края на страницата изглеждат доста грубо, както вече ти казаха излисли нещо по-различно. |
_________________ site
blog
behance |
|
Върнете се в началото |
|
 |
headshot

|
Пуснато на: Вто Яну 25, 2005 9:18 pm Заглавие: |
|
|
search butona mn me izkefi
typoto na osn text e priatno, sashto i dobra kombinacia s kartinkite/chernite ramki
all caps ne ti stoiat dobre kato font
vij fona da ne ti e default, che pri men ne izliza bial a jaltenikav :|
oranjevoto, sivoto i zelenoto se kombinirat dobre, cherveno/magentata neshto ne mi sedi
i momichenceto naistina gadnee...
logoto na mesta mu igrae debelinata, liniikite otpred neshto ne sa savsem na miastoto si
i shtrihcheto go napravi po-kategorichno che chak sega go vidiah :) ili go mahni... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
oho

|
Пуснато на: Сря Яну 26, 2005 9:40 pm Заглавие: |
|
|
Баааси, това момиченце го разкъсахте :>
Мерси за мненията, доста полезни бяха. Майнах момиченцето, както и пооправих някои други неща... Сега как е:
http://www.bexout.com/yavor/bolinan/
А на логото не обръщайте внимание, сега е такова за да има просто нещо, иначе ще се мисли отделно върху него. _________________ The only rules that matter are these:
What a man can do
|
Върнете се в началото |
|
 |
dEmON
|
Пуснато на: Сря Яну 26, 2005 9:43 pm Заглавие: |
|
|
Ъъъ... по-добре с една идея мисля, но все пак далеч :) Пробвай да намалиш opacity-то на картинката отдясно (ама един достоен заместител на момиченцето си избрал ]:>), че така се набива много на очи (пак). _________________ site
blog
behance |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

Регистриран на: 17 Дек 2003 Мнения: 1447 Местожителство: yellow submarine a.k.a. office
|
Пуснато на: Сря Яну 26, 2005 10:03 pm Заглавие: |
|
|
преди да се зареди background-а си казах - бре, то почти се е получило... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
oho

|
Пуснато на: Сря Яну 26, 2005 10:49 pm Заглавие: |
|
|
Абе мисля да го върна момичето, може би с друга кожа, но да си е то пак. Не съм никак привърженик на тия технически работи - ако е за уеб хостинг, то задължително да има снимка на компютър или на костюмар пред лаптоп. Никак не ми харесва това, даже ми се драйфа като видя такива. Затова гледам да използвам готини, свежи и сладки снимки за сайтовете, в които мога. _________________ The only rules that matter are these:
What a man can do
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

|
Пуснато на: Сря Яну 26, 2005 11:18 pm Заглавие: |
|
|
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
oho

|
Пуснато на: Сря Яну 26, 2005 11:34 pm Заглавие: |
|
|
sebastianz55, {}! Ще си поиграя малко, мерси много :> _________________ The only rules that matter are these:
What a man can do
|
Върнете се в началото |
|
 |
dEmON
|
Пуснато на: Сря Яну 26, 2005 11:41 pm Заглавие: |
|
|
sebastianz55 @ Всичко много хубаво, но аз лично смятам, че цветова индикация (или нещо друго, оригинално разбира се) ще седи по-добре при пакетите, това намаляване и съответно уголемяване на шрифта нещо не ми стои ;) _________________ site
blog
behance |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

|
Пуснато на: Сря Яну 26, 2005 11:59 pm Заглавие: |
|
|
за уголемяването е вярно :) и мене много ме дразни ама гоних идеята на oho |
|
Върнете се в началото |
|
 |
oho

|
Пуснато на: Чет Яну 27, 2005 2:11 pm Заглавие: |
|
|
Като се почна снощи от гардиана на себастиан и то нищо не остана от старото.
Затова версия 2:
http://www.bexout.com/yavor/bolinan/v2/ _________________ The only rules that matter are these:
What a man can do
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Чет Яну 27, 2005 2:28 pm Заглавие: |
|
|
poveche mi dopada. oshte malko rabota i shte stane. podravni logoto po lqvata kolona informacia da e lqvo podravneno na neq (neshto fonta ne mislq che e udachen. pomisli za drug font.). osnovno ti kuca designa v panelchetatat za 3-te vida paketi. bledneqt a trqbva da sa po-vidimi. tova vse pak e nai-vajnata informacia. vkarai oshte nqkade toq oranj. a shemata dolu v dqsnata kolona i neq q vkarai v blizki colors do ostanalite. _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

|
Пуснато на: Чет Яну 27, 2005 2:59 pm Заглавие: |
|
|
Да допълня DR2 само, че on mouse over на полето на бутона става бял и има момент, в който и текста на бутона е бял => че текста не се вижда ако мишката не е точно върху него. Мисля, че трябва да се оправи.
Между другото, би трябвало да е по-добре ако сложиш някакъв фон, защото така се слива фона с основното поле.
И между другото при Mozilla полето на www. се явява разместено. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Чет Яну 27, 2005 3:05 pm Заглавие: |
|
|
Добре е, че е изчистено и на това изчистено си сложил акцент (ръчичката), обаче ако вместо нея сложиш там нещо цветничко или едноцветно, но с повече детайли смятам, че ще стане по-добре. така изглежда малко брутално и обезцветено. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ironhacker

|
Пуснато на: Пет Яну 28, 2005 1:54 pm Заглавие: |
|
|
В началото като ти заредих сайта си казах - "готин, но леко семпъл портал"...сега новия има много добро излъчване, но за някоя търсачка или пък портал...с две думи човек не може да разбере, че става дума за хостинг изобщо. Няма движение нещо...седи ми скучен :/. Името и логото не дават излъчване, че компанията се занимава с хостинг. На такъв сайт, трябва да сложиш, ПОНЕ една снимка на сървър, иначе хората няма да разберат в края на краищата каква му е целта. Пакетите трябва да се набиват на очи, и задължително трябва да имат цена. За ръчичката там ще кажа само BTK ADSL (да не говориме, че и те на своя страна свиха идеята...както се казва series of teamwork се получи). Моето скромно мнение е да запазиш този дизайн за друг проект и да почнеш наново. Надявам се да съм ти помогнал. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|