Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
mim

|
Пуснато на: Чет Яну 27, 2005 12:55 pm Заглавие: Изложба на Фрида Кало |
|
|
и Диего Ривера
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=686441
открива се утре 28ми в Галерията за чуждестранно изкуство _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Пон Яну 31, 2005 12:08 pm Заглавие: |
|
|
фактът - изложба няма
има само 1 (ЕДНА) работа, натюрморт на Фрида и 3 (ТРИ) графични на Ривера
ако това е излагане по повод влизането на тези работи в постоянната експозиция на галерията - да, но останалото е ебавка с всеки, който е искал да види нещо от Нея
най-голямата ебавка е, че зад стъклата бяха изложени... албуми
аз се ядосах
и то след страхотната изложба която организираха от "1" на Олаф
добре че за утешение винаги мога да позяпам скиците на Дега или японските гравюри _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
headshot

|
Пуснато на: Пон Яну 31, 2005 9:42 pm Заглавие: |
|
|
te taka v anonsa si i pisheha:
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=686441
"...масленият "Натюрморт с дини" (1953 г.), нейният личен дневник и три графични творби на съпруга й Диего Ривера"
.... iavno anonsa e bil izcherpatelen :)))
a inache, mersi mim, spesti mi razhodkata... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
NOX

|
Пуснато на: Пон Яну 31, 2005 9:46 pm Заглавие: |
|
|
i tova vi e mnogo na vas, deto cql den po galerii skitorite!!! _________________ "... човек се влияе, а средностатистическия човек се влияе дори повече." wi-flip-ff |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Пон Яну 31, 2005 11:16 pm Заглавие: |
|
|
за анонса не знам
но по големите плакати и съобщения пишеше "Изложба" _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2005 1:22 am Заглавие: |
|
|
Мдам, а има доста други интересни неща които биха могли да бъдат изложени. Ето ги "Дините" за любопитните:
 _________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
NOX

|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2005 1:39 am Заглавие: |
|
|
eto kak 4i4o kuzmi4 stana konkurenciq na Galeriqta za chujdestranno izkustvo :))))) _________________ "... човек се влияе, а средностатистическия човек се влияе дори повече." wi-flip-ff |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Divaise
|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2005 2:12 am Заглавие: |
|
|
takyv vid izkustvo e mn stranno chestno , i tova ako go beshe narisuval nqkoj po normalen chovek shtqha da go spukat ot kritiki xax no shtom e velik tvorec voala galeriii tralala , :( kajete chestno ako nqkoj na predstavqne beshe snimal tazi tvorba i tq si be negova shtqhte li da go hvalite i t.n. ;))))))) razbira se vseki namira krasota v razlichni Neshta, ne me razbiraite greshno uvajavam Mnogo izkustvoto vluben sam v nego no ne tochno v tozi tip. dano zanapred da nabliudavame povehe takiva izlojbi. Ciao _________________ Hehehehe |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2005 2:27 am Заглавие: |
|
|
Ми не знам Divaise, иска ми се да кажа: "Нее, това е по-различно, дори ако беше рисувано сега и т.н., "умнотии"", но мисля че всъщност най-вероятно щеше да отнесе яки критики и плюене:/ Въпроса е във времето, когато е рисувано, затова го възприемаме по друг начин според мен.
@Nox: Слагаш си картината на пълен екран, каниш приятели, слагаш на масата фъстъци и бутилка вино, и почваш да обикаляш из стаята като отвреме навреме се връщаш към монитора да "съзерцаваш" и да обсъждаш картината :) _________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Divaise
|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2005 2:51 am Заглавие: |
|
|
da taka e opredeleno moje bi naistina e tova , kakvo e chuvstvoto da poglednesh neshto risuvano predi vekove kato kartini na picaso , mikelandjelo t.n.
tezi tvorbi sa sravnitelno po savremenni...
e sega kato cheta istoriqta na tazi zhena , naistina e bila mn tragichna sydbata i... a i samiqt fakt che kartinata dinite e narisuvana godina predi da pochine... Respect. _________________ Hehehehe |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2005 10:42 am Заглавие: |
|
|
Това не е комерсиално изкуство. Тук някой поства ли нещо, което да не е за масовия потребител (без някои от фотографите може би)!? Повечето хора не са художници... все пак:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2005 11:04 am Заглавие: |
|
|
По коментара на Divaise. Навремето учих в нещо като художествена гимназия. Там голяма част от съучениците ми на въпроса "Защо кандидатства тук?" отговаряха "ами незнаех къде другаде да кандидатствам" Можете да си представите нивото на паралелката ни:) Освен това от 31 каднидата бяха приети 27. Жестока конкуренция. Та измежду тези съученици имаше едно момиче, което си нямаше ни най-малка представа нито от композиция, нито от пространство, нито от абсолютно нищо свързано с изкуството. В последния курс обаче се случи нещо странно. Когато започнаха всички да рисуват с маслени бои, тя започна много смело да цапа. пак нямаше и спомен от форма, нито от композиция, но преподавателите решиха, че тя иска да каже нещо, че е специална. Всички я понесоха на ръце и така се реши, че тя е добър художник.
Ами така стават нещата. Не мога да Коментирам Диего Ривера понеже не съм запознат с творчеството му, но животът е такъв. Има изкуства които не можем да разберем, можеби защото не сме дорасли за тях или просто няма какво да им се разбира. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2005 11:26 am Заглавие: |
|
|
нц
не са тез дини, други са ;) _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2005 11:32 am Заглавие: :-) |
|
|
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2005 11:34 am Заглавие: |
|
|
вярвам че всички тук владеят Гугъл-изкуството-на-търсенето
но ето една малка част от нещата на Фрида Кало
http://artchive.com/artchive/K/kahlo.html
дините са нещо покрай другото
аз се надявах на някой от автопортретите й
щото някак си Фрида Кало без автопортрет - не е Фрида Кало
неразбрано изкуство, криворазбрано изкуство - дрън дрън
ако искаш да представиш някой - представи го с нещо характерно
вярно е че не могат да се довлачат стенописите на Ривера до София, но...
ох
пак ще се започнат спорове за Арт и АртЪ
пък и не е нужно да разбираш или харесваш всичко, но информацията е важно нещо _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
NOX

|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2005 11:48 am Заглавие: |
|
|
4estno kazano i az imah jelanie da vidq nqkoi avtoportret na Kalo. Te mai sa nai-harakternoto. A mi e stranno kak ne sa otpusnali edin ot mnogoto...
tov s dinite mi izglejda na otbivane na nomera - da se vidi, 4e ima kulturen jivot i izlojbi.
Divaise - Pikaso i Kalo...predi vekove...
Kuzmi4 - taka i napravih. Blagodarq, 4e dokara kulturata u nas :P _________________ "... човек се влияе, а средностатистическия човек се влияе дори повече." wi-flip-ff |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2005 11:54 am Заглавие: :-) |
|
|
В тази връзка
Фрида Кало ~ 200 картини
Диего Ривера ~ 3 000 картини
Но, дамата куратор обясняваше нещо с трудности по осигуряването на картини, понеже били в частни колекции и разни други дивотии.
А за стилистиката - и при двамата е почерпена от традиционната мексиканска живопис и тенденциите на времето... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|