Graphilla.com :: Преглед на тема - Представяне...

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Представяне...
Иди на страница 1, 2  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
bgn

Местожителство: SF

МнениеПуснато на: Сря Юни 15, 2005 8:19 am    Заглавие: Представяне... Отговорете с цитат

Здравейте, май ще трябва да се представям сега.. Еми казвам се Кало(ян) , все още съм ученик (горе-долу редовен), за сега не се занимавам професионално с фотография, но кой знае... Доста ми харесва като хоби и винаги, когато мога шракам (предимно природата в България). За сега е това, ако някой има някакви въпроси да казва...

Ето и малко мой работи:

Към залеза
Езерото
Над реката
Nightmare
Небе
Лед и Вода
Водопад
Рано сутрин
Светлина (от Горе?)
Красива България
Зелено
Самотник
Светлина
Баби
Из тревицата
Къща край езерото
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
NOX

МнениеПуснато на: Сря Юни 15, 2005 8:24 am    Заглавие: Отговорете с цитат

bgn

МнениеПуснато на: Сря Юни 15, 2005 8:34 am    Заглавие: Отговорете с цитат

NOX написа:

Готово!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
oho

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Юни 15, 2005 9:24 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей и добре дошъл в графила :>
Снимките ти ми харесаха, личи ти харесва да снимаш. Имаш някои, които ми грабнаха окото. Повечето обаче са такива едни нормални всекидневни снимки според мен. Това не им пречи и да са готини де... те майсторите ще ти кажат. Не е зле да се научиш да слагаш и рамки и да акцентираш на някакъв детайл във снимките ти. Като цяло са добре според мен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
bgn

МнениеПуснато на: Сря Юни 15, 2005 9:36 am    Заглавие: Отговорете с цитат

oho написа:
Здравей и добре дошъл в графила :>
Снимките ти ми харесаха, личи ти харесва да снимаш. Имаш някои, които ми грабнаха окото. Повечето обаче са такива едни нормални всекидневни снимки според мен. Това не им пречи и да са готини де... те майсторите ще ти кажат. Не е зле да се научиш да слагаш и рамки и да акцентираш на някакъв детайл във снимките ти. Като цяло са добре според мен.

Тва е, защото не обичам да си обработвам снимките... Общо взето от извесно време зяпам по другите фотографски форуми и ми е писнало от нагласени, издокарани до най-малкия детайл, снимки... А и някои хора просто се уливат в обработката.. Аз най-много само лека корекция на цветовете да направя..
Върнете се в началото
n1x0n

МнениеПуснато на: Сря Юни 15, 2005 10:46 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Снимките ти като цяло не са добре и има доста причини за това:
- кофти композиране
- тотална липса на акцент
- изобилие от излишни детайли в кадъра
- пълен хаос в цветово отношение
- никакво разделение между преден и заден план

п.п.
Обработката е друга тема, тя няма връзка с проблемите ти към момента, а издокарването на нещата до най-малкия детайл е качество, а не недостатък!
bgn

МнениеПуснато на: Сря Юни 15, 2005 11:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

n1x0n написа:
- кофти композиране

п.п.
Обработката е друга тема, тя няма връзка с проблемите ти към момента, а издокарването на нещата до най-малкия детайл е качество, а не недостатък!

С две думи не съм одобрен така ли? Аз пък си мислех, че имам една снимка, която наистина си заслужава (тази със залеза) и че е перфектно композирана, но може би наистина не е толкова добра...

Кажете ми дали съм одобрен или не... Мерси предварително
Върнете се в началото
n1x0n

МнениеПуснато на: Сря Юни 15, 2005 11:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз не смятам че ЕДНА снимка, която според ТЕБ е добра, е достатъчна, но не ги решавам аз тия работи - има си модератори.
bgn

МнениеПуснато на: Сря Юни 15, 2005 11:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

n1x0n написа:
Аз не смятам че ЕДНА снимка, която според ТЕБ е добра, е достатъчна, но не ги решавам аз тия работи - има си модератори.

Прав си за композицията.. :(
Върнете се в началото
bgn

МнениеПуснато на: Чет Юни 16, 2005 8:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Хора, кажете кво мислите де... Виждам, че тука доста са се насъбрали само професионалисти, така че едно се съветчета няма да ми дойдат зле.. ;)
Върнете се в началото
Viktor M.

Местожителство: Plovdiv

МнениеПуснато на: Чет Юни 16, 2005 8:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ami grabvai fotoaparata i bqgai da snima6, 6tom nikoi ne komentira trqbva da ti e predelno qsno 4e trebva o6te ba4kane.
bgn

МнениеПуснато на: Чет Юни 16, 2005 10:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Viktor M. написа:
Ami grabvai fotoaparata i bqgai da snima6, 6tom nikoi ne komentira trqbva da ti e predelno qsno 4e trebva o6te ba4kane.

Хахах... чак толкова зле не съм очаквал да са... Даже и един коментар да не си заслужават...

Добре, кажете тогава (ако обичате) на една конкретна снимка, какво й куца...

В един друг форум ме посъветваха да си обработвам снимките повече и да екпериментирам... Хм... Още от сега ще ви кажа - предпочитам естествените снимки, а не някакви нереални. Задължително ли трябва всакя снимка да е в рамка, с 5 филтъра, блърнати места, нарисувани лъчи, за да е хубава?
Върнете се в началото
mim

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Юни 16, 2005 10:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

глупости на търкалета
научи се да снимаш и тогава блървай и мажи

в момента ти липсват фундаментални неща, никсън беше много ясен, послушай го и няма да сгрешиш
помисли как да овладееш тия неща:

n1x0n написа:
- кофти композиране

п.п.

bgn

МнениеПуснато на: Чет Юни 16, 2005 11:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mim написа:
глупости на търкалета

в момента ти липсват фундаментални неща, никсън беше много ясен, послушай го и няма да сгрешиш
помисли как да овладееш тия неща
[/quote]

Добре, ясно! Ще се постарая следващия път да мисля мноооооооооооого преди да снимам! Ако трябва ще вися ден и нощ :)

ПП: То се е видяло, че така от само себе си няма да стана, таа.. може ли някой да даде някакви тютюриали за правене на добри снимки, макар че съм убеден, че това не може да се научи...
Върнете се в началото
RG®

МнениеПуснато на: Чет Юни 16, 2005 11:51 pm    Заглавие: :-) Отговорете с цитат

bgn написа:
mim написа:
глупости на търкалета

помисли как да овладееш тия неща

Добре, ясно! Ще се постарая следващия път да мисля мноооооооооооого преди да снимам! Ако трябва ще вися ден и нощ :)

ПП: То се е видяло, че така от само себе си няма да стана, таа.. може ли някой да даде някакви тютюриали за правене на добри снимки, макар че съм убеден, че това не може да се научи...

Вслушай се в нещата, които ти казаха!

П. П.

На техника може и да те научи някой, на усета... едва ли!

:-)

И - не да мислиш мнооого преди да снимаш нещо, а да мислиш много преди изобщо да снимаш.

После добрите неща ще си дойдат сами.

Успех!

:-)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Candelero

МнениеПуснато на: Пет Юни 17, 2005 12:25 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Не се впрягай, БАТКА....

Важното е желание да имаш.... и слушай какичките и батковците какво ти
казват.... има защо... повервай ми... и мен ми се иска да пиша в този форум, ама 5 тенджери БОБ имам да ям... ... ахам... айде АМИН...
bgn

МнениеПуснато на: Нед Юни 19, 2005 11:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Искам да Ви покажа една снимка, която направих днес... http://www.4coolpics.com/pics/0008/020350008089.jpg

Но преди някой да каже, че за нищо не става, ще ви кажа, че не съм я правил с цел да си вдигам рейтинга.. Просто исках да видите какво става в НАЦИОНАЛНИЯ ПАРК ВИТОША! В момента не е останало едно здраво дърво... Огромни площи са изсечени, други са изсъхнали... Просто човек като погледне отгоре вижда повече сиво, отколкото зелено... Вековни борове са изпопадали... Няма какво да коментирам повече!

ПП: Съжалявам, че пиша тука, но просто тва единственият раздел, до който имам достъп...
Върнете се в началото
mim

МнениеПуснато на: Пон Юни 20, 2005 10:49 am    Заглавие: Отговорете с цитат

от фотографска гледна точка можеш и по-добре да предадеш опустошението на Витоша

за другото си има "компетентни" органи
PERO!

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пон Юни 20, 2005 10:55 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ми те вековнике борове да не са безсмъртни :) това на снимкатка не е в никакъв случай опустошение!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sumo

Местожителство: Люлин...

МнениеПуснато на: Пон Юни 20, 2005 11:27 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Има една поредица книги на National Geographic, която цели да побутне напред ентусиазирания щракач (продава се в книжарниците) :), можеш да започнеш с нея.
След това хвани и като за начало разгледай всички линкове от тази тема:

http://www.graphilla.com/viewtopic.php?t=812

Ако не си безнадежден случай, сегашните опити, които показваш, ще си отидат на правилното място - Recycle Bin.

Пробвай да не се сърдиш на негативни коментари, защото:
1. на никого тук не му пука кой си и какъв си, тоест няма нищо лично
2. ако някой е решил да коментира в твоя тема, то по-вероятно е отношението му да е положително, да цели да ти даде оценка, която в крайна сметка да ти е полезна.
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети