Graphilla.com :: Преглед на тема - ниид мъни за издаването на бг комикс роман

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ниид мъни за издаването на бг комикс роман
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Обяви
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
жапанкъ

МнениеПуснато на: Чет Сеп 09, 2010 5:01 pm    Заглавие: ниид мъни за издаването на бг комикс роман Отговорете с цитат

`БЯС` Комикс роман, поредица от 2 тома по 80 страници с формат А4, оформени в твърди корици.
Том 1 е напълно завършен. Втори се подготвя в момента. Автори са сценаристът Сибила Коритарева и художникът Иван Коритарев

необходим бюджет за печат 7 000лв.

ако по някакъв начин имате желание и възможност да помогнете за реализацията на тази книга, моля - свържете се с мен на мейл: sybilla.koritareva@grozenentertainment.com
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
maceman
nightWoWalker

Местожителство: Ironforge

МнениеПуснато на: Чет Сеп 09, 2010 5:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

преди да се е намесил някой, ще кажа, че лично разреших на сибила да пусне тази обява, че това което правят с иван е супер яко и много бих се радвал ако си намерят хора, които да подкрепят начинанието...
Bio

МнениеПуснато на: Чет Сеп 09, 2010 6:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не сте уцелили момента младежи. Иначе изглежда яко, спор няма, както и денги за такива добри цели.
HEA

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2010 2:48 am    Заглавие: Отговорете с цитат

С една хубава икономическа обосновка се обърете към сериозни издателства, така най-лесно ще стане, пък ако я преведете на друг език... шансовете ще са ви по-големи.
жапанкъ

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2010 5:11 am    Заглавие: Отговорете с цитат

напоследък си мисля често `но мъни, но баница`.. а баницата, която месим е вкусна - гарантирам:)

мерси мейс.. :)

HEA, комикса е вече преведен на английски и френски, а в момента в който се съберат достатъчно пари ще се реализира освен в България - в САЩ, Белгия и Франция. както и всички останали проекти на издателството и анимационно студио, което създадохме с Иван..

и да, BIO - моментът не е уцелен, но пък след като кризата отмине, може да дойде нова криза. дотогава иван ще е нарисувал още 4-5 комикса по 50-тина страници. а ние не спираме да чакаме. за всички останали комикс-автори, да не говорим. кризата може и да забави процеса, но той вече е започнал. в момента, българските комикс автори са супер напред с материала и рисуват уникални неща.. заела съм се да ги реализирам едно по едно. дори и да отнеме време.

сайтът, на който всичко ще е презентирано съвсем културно и готино още е ъндърконстръкшън, което бави всичко невероятно много. комикса е готов отдавна, но просто няма добра презентация в нета, заради което и парите за печат идват доста бавно. затова, междувременно пуснах тази молба тук.

тоест, може и да се забавим с издаването, но ще издадем всичко и съм страшно благодарна на всеки, който реши да се включи с парички за да започнат да се случват нещата и наяве.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Bethoven

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2010 12:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако е към деца ориентиран, имам връзка с Егмонт, те издават подобно неща, може и да се заинтересуват. Но те са издателство и да ти дадът пари кеш, ти да си издадеш нещо няма да стане. Същото важи и за останалите издателства. Но пък те имат изградена дистрибуторска мрежа и така, ако го издадът лесно ще се реализира.

Ако пък просто събираш пари ти да си го издадеш.... както каза Симо.. трудна работа. Всеки ще ти каже че, е много хубаво, супер, ама нищо няма да ти даде :) Така че, ако искаш да види бял свят - Егмонт, там ти е мисля най-големия шанс :)
жапанкъ

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2010 2:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

друго издателство не е вариант.
ние сме вече издателство :)
просто правим първите стъпки.
HEA

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2010 2:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

... ами много хубаво Сиб, няма смисъл да задържаш готов продукт в името на някаква идея, в момент на криза се иска гъвкавост, затова действайте.
Успех! :)
exile

Местожителство: Plovdiv, Sofia

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2010 2:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.kickstarter.com/
TchudO

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2010 2:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
друго издателство не е вариант.
ние сме вече издателство :)

то сигурно това ти е ясно, ама има банки, кредити т.н. за първи стъпки.
Иначе всеки които би ви дал парите, ще чака някаква възвръщаемост от това нещо, а някой такъв човек като на вашия другар Лок няма ли

КАТЕРИЧКАТА НА СТЮАРДЕСАТА
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
pipi

Местожителство: на работа - предимно

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2010 3:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

само кредит не теглете моля ви се, говорихме за бизнес ангелите Сиб, но аз съм черногледа и смятам че тук пазар няма, виж навън...може и да има не знам.

http://www.shop.pipilota.com

http://www.behance.net/pipillotte

https://www.facebook.com/pages/Pipilota/190244357663915?ref=ts

http://illustrators.ru/users/Irina_Pamyatnih/portfolio
Върнете се в началото
exile

Местожителство: Plovdiv, Sofia

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2010 3:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Четете какво пиша бе :)
wicky

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2010 3:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

exile написа:
Четете какво пиша бе :)

Аз прочетох - мерси!

http://wickyhouse.com

http://wickywelcome.blogspot.com/

http://this-and-that.eu/

http://tui-onui.blogspot.com/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
pipi

Местожителство: на работа - предимно

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2010 5:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

и аз чета...

http://www.shop.pipilota.com

http://www.behance.net/pipillotte

https://www.facebook.com/pages/Pipilota/190244357663915?ref=ts

http://illustrators.ru/users/Irina_Pamyatnih/portfolio
Върнете се в началото
HEA

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2010 6:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

pipi написа:
само кредит не теглете моля ви се, говорихме за бизнес ангелите Сиб, но аз съм черногледа и смятам че тук пазар няма, виж навън...може и да има не знам.

мдам, и аз съм от групата на черногледите тук и за Б-я, както и подкрепям съвета за пропуск на кредит с две ръце. Линка по горе звучи обнадеждаващо...
жапанкъ

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2010 11:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

TchudO написа:
то сигурно това ти е ясно, ама има банки, кредити т.н. за първи стъпки.
Иначе всеки които би ви дал парите, ще чака някаква възвръщаемост от това нещо, а някой такъв човек като на вашия другар Лок няма ли

никоя банка не дава кредити на стартиращи бизнеси. проверено.
нужно е да има поне една декларация подадена. с други думи - да мине година. и то с някакви резултати черно на бяло. аз се регистрирах февруари тази година. вече има резултати, но декларации се подават декември - януари.

с бизнес ангел преговарях три месеца като ме караше всяка седмица да му се обаждам във вторник, а като му звъннех не си дигаше телефона и го откривах в четвъртък или петък - за да ми каже, че бил командировка и да му звънна във вторник. слред два месеца безропотно звънене, на директен въпрос от моя страна - има ли въобще интерес да се включи в проектите ми - каза `да, имам, но не ми остава време да вникна по-дълбоко в нещата и да преценя какво мога да дам от себе си.` а вчера ми каза, че напоследък пътува твърде много време и така и не намира време за нищо, затова на този етап не иска да се ангажира с ново съдружие :)
аз пък се регистирах три-четири пъти в българският форум за бизнес ангели, но системата им не ми изпраща потвърдителен код на мейла и не мога да си пусна поректа. разрових и международните сайтове за бизнес ангели и този уикенд ми е задачка да се регистрирам навсякъде и ще пусна проектите..

в замяна на спонсориране мога да предложа или съдружие или този пидиеф с рекламни оферти за всяка една фирма.

иначе, exile - мноо мерси. непременно ще се ползва.

HEA написа:
... ами много хубаво Сиб, няма смисъл да задържаш готов продукт в името на някаква идея, в момент на криза се иска гъвкавост, затова действайте.
Успех! :)

ама, разбрах те, но идеята не е да се даде на други издателства..
вече СМЕ издателство, специализирано в това да се възроди комикса в България и да се популяризира по света.. в момента се работи по над 10 комикс проекта със страхотно качество - един от които е комикс списание, останалите са романи във френски формат. идеята е да се наложим като издателство, а не да си даваме проектите на други издателства. вече съм минала по този път и съм достатъчно добре запозната как стават нещата.

за реализирането финансово на тези комикси се работи по доста начини.. кандидатствах по програми и конкурси, но резултати ще станат ясни едва в края на годината или другата година началото, имам и рекламен отдел, който се занимава с разпращане на презентациите към един доста дълъг списък фирми, но докато не стане сайта готов ще е ужасно трудно, защото реално дотук само се говори какво ще бъде, а всеки иска да види лично как ще бъде.

и понеже, всичко се бави по милион причини, а този комикс е напълно готов за печат, а бизнес ангел си нямаме и дотук само разходи се трупат, затова реших да ви помоля в графила. разбира се, никой не е длъжен да помага :)
Drone

Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!

МнениеПуснато на: Съб Сеп 11, 2010 12:26 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Щом сте регистрирано издателство с добра и дългосрочна цел, това, от което имате нужда не е еднократна помощ за издаване на един комикс. Шансът само от един комикс да генерирате достатъчно печалба, която да ви позволи да възродите комиксите в България е много малък.

Имате нужда от стратегическо дългосрочно финансиране -- което значи, че трябва да имате дългосрочен стратегически план :) Ако имате такъв -- идеално :) Ако нямате -- трябва да се сдобиете с такъв.

След това, ето тук е едно добро начало:

http://ec.europa.eu/small-business/funding-partners-public/finance/index_bg.htm

В момента размисли в тази посока са един добър начин да постигнете това, което целите.

there ain't no way but the hard way
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
жапанкъ

МнениеПуснато на: Съб Сеп 11, 2010 1:07 am    Заглавие: Отговорете с цитат

има 5 годишен финансов план, изготвен от мен, а после подплатен с финансови факти и изчисления от счетоводна фирма. ако ти е интересно, мога да ти го изпратя.

никъде не съм казала, че искам да изкарам печалба от един комикс за да възраждам бг комикса :)

въобще, никой не си прави илюзии, че ще паднат големите кинти от всичко това. то и не се прави за това.
snooper
Mountain Wolf

Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Съб Сеп 11, 2010 1:24 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Сега, знам, че ще кажеш, че аз съм гъс и съм гаден, тъп и обезумял, а ти всичко си знаеш, но аз действително харесвам комиксите ви - ще кажа просто: това не е държаватата. Правите много добри неща, а по Света има пък много добри representative agents, които с малко натискане и за добър процент ще направят каквото трябва за да си постигнете своето без да се продава на банки и други издателства. Блъскам се по подобна на вашата пътека, но сам и на тема Фотография, имам идея какво ви е.

И един дребен, но важен момент - спонсорските пакети, така написани и сбити в един документ са много дълги. Обикновено един мениджър е склонен да изгледа кратка презентация (20 слайда е много дълга презентация и накрая казват "нищо не разбрах") преди да реши дали би отделил времето да разгледа в детайли въпроса да инвестира в съответния проект. В сегашния вид, макар да са интересни и такива неща да не се подготвят всеки ден, един човек от машината за пари ще спре да чете съвсем в началото, защото "Господ е дал на европееца часовника, а на африканеца времето".

Та, Успех!

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
HEA

МнениеПуснато на: Съб Сеп 11, 2010 3:01 am    Заглавие: Отговорете с цитат

nub написа:
Направи един тираж с минимална печалба. От там като видят хората че имаш и продукт и рекламодател нещата ще са по-лесни:))

ам, след всичко прочетено до тук в 3+1 теми и с подсказката на nub, ми дойде една друга идея...дори 2.
Едната е да се вкарат спонсор реклами в тази книга на известни студия, които имат сходна дейност (както направихме с изложбата на форума ни),
а другата е онлайн вариант на книжката с възможност за поръчка на оригинал, естествено.
Следователно, договор с печатница, която е съгласна на минимум бройки в определен срок.
CGTalk, следват същата процедура, когато си поръчваш печатното им издание, което го чакаш около месец че и повече .. или поне така беше преди.
Ако има интерес, то за един месец си набираш достатъчно количество поръчки за печат, което дори и минимално няма да бъде отхвърлено от една печатница.

ПС: nub, се опитва да промени начина ти на мислене в което има голям резон. Артистите са слаби бизнесмени и поради тази причина
snooper написа:
Правите много добри неща, а по Света има пък много добри representative agents, които с малко натискане и за добър процент ще направят каквото трябва за да си постигнете своето без да се продава на банки и други издателства.
е много прав.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Обяви Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети