Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Boteff

|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2003 12:42 am Заглавие: PROBLEM!!! 3D MAX |
|
|
purvo se izvinqvam ako vuprosut koito zadavam vi se stori glupav!
po princip polzvam Maya no sega mi se naloji da upotrebq 3D MAX-a ta tam imam sledniqt problem:
BOX modeling-glava, polzvam Editable Poly, Simmetry i Mesh Smooth.
Oba4e problema e 4e kato pravq promeni po rabotnata polovina na glavata ne vinagi se promenq koretkno v drugata mirornata polovina!!!
Nqmam ideq kak da go opravq i ne znam bug li e tva 6to li?!
Mnogo 6te sum blagodaren ako nqkoi mi pomogne da re6a toq naistina lainqn problem.
btw Polzvam 3DMAX 5.1!! ako ima zna4enie vuob6te tova. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2003 1:06 am Заглавие: |
|
|
V kakvo tochno se systoi tova nepravilno promenqne......da ne e primerno kato premestvash ediniq poligon v ednata posoka, na duplikata da se mesti v syshtata posoka a ne v obratnata? nali ti e instance vtorata chast na glavata? _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Boteff

|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2003 1:56 am Заглавие: |
|
|
ne, ne e s (Instance) s Modifier-a (Simmetry) e! i mislq 4e to4no ot nego sa tez mizerii!!! ama kato ne znam kak da gi predotvratq!!!:/ tva e mnogo kofti problem 6toto ebava mamata na si4ko!! trqbva da ima na4in da ne stava taka, ama kak?!?! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2003 2:04 am Заглавие: |
|
|
Tozi modifier da sym go polzval edin pyt sigurno....ne znam kak e v MAya-ta, ama za Max-a ti preporychvam Instance Object da go pravish duplikata, v max-a prosto taka si se pravi.....a za da ti se obyrne polovinata na liceto(duplikata) mojesh da izpolzvash mirror-a. _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TurboAnimator

|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2003 11:34 am Заглавие: |
|
|
S instance edva li shte stane.... :))) Davaj smelo s reference object za copieto na polovinata na glavata,posle i daj simmetry i posle na veche cialata glava i daj meshsmooth s nurms zaglajdane... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Amateus
|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2003 12:10 pm Заглавие: |
|
|
az izpolzwam syshtia stack pri modelirane i niamam nikakwi problemi, sho ne istiresh symetrito i da go slojish pak, moje da se e omazalo _________________ z|
x^y |
|
Върнете се в началото |
|
 |
qc

|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2003 12:16 pm Заглавие: |
|
|
 _________________ If I could have my wasted days back
Would I use them to get back on track?
Stop to warm at karmas burning
Or look ahead, but keep on turning? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2003 12:21 pm Заглавие: |
|
|
TurboAnimator написа: | S instance edva li shte stane.... :))) Davaj smelo s reference object za copieto na polovinata na glavata,posle i daj simmetry i posle na veche cialata glava i daj meshsmooth s nurms zaglajdane... |
....to az za tova imah predvid ama neshto sym bil zaspal.....kakto i da e.....:) _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
skynet
|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2003 12:24 pm Заглавие: |
|
|
az imam obshto 4 polovini na glavata dokato modeliram, 2 te sa bez meshsmooth i ednata e mirror i instance na drugata, ostanalite dve sa reference na predishnite i imat meshsmooth. spored men spestqva dosta vreme za vkl. izkl. na zaglajdaneto.
a ako stane tejichko hide unselected - unhide all |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2003 12:25 pm Заглавие: |
|
|
Auuuuuuuu veche ne mog da si popravqm suobshteniqta ...:)
kakto i da e...
a s instance bi trqbvalo pak da stane be....prosto koqto i ot dvete polovini na glavata da promenq to drugata syshto shte se promenq, a pri reference-a kato promenqsh samo glavnata tovaga i drugata se promenq, v obratnata posoka - ne. _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Boteff

|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2003 12:45 pm Заглавие: |
|
|
10XX mnogo na vsi4ki 6te probvam nqkoi ot ne6tata i koeto stane nai dobre:)) 10X pak |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Boteff

|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2003 1:54 pm Заглавие: |
|
|
YEES !!! nai posle se opravi!! prosto trqbva6e da iztriq Simmetry to i MeshSmoota i da gi sloja na novo:)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Christo

|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2003 2:27 pm Заглавие: |
|
|
ми да - триенето и слагането пак на модификатор не е чуждо на МАХ- юзерите. А иначе Symetry-то много си го обичам и при мене винаги си работи коректно. За разлика от тия истории с References (както моделирах преди МАХ5), сега си спестяваш малко Weld-ване на вертекси. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|