Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Отарк

|
Пуснато на: Съб Мар 20, 2004 12:25 am Заглавие: За Nixon |
|
|
Понеже това ми е първият пост тук - добър ден на всички!
Причината да пиша е поста на Nixon -
http://www.graphilla.com/viewtopic.php?t=4931
"не знам кой е правил сцените със самолетите и хвъркокоптерите, но в самото начало нещо друго ми направи силно впечатление и просто не мога да се въздържа да не го споделя - думата "воин", просто няма такава в българския речник. Може би имат пред вид "войн", но това отново говори за качеството на това, което се прави с държавни пари у нас..."
когото много уважавам, понеже съм му чел постовете и затова останах същисан. Не ми се ще първия ми пост да е този, но не можах да се сдържа:
Това, което прилича на "й" е "и" с ударение:
Изобщо "войни" и "войни" е едно и също, ударението е все на "и", това "войн" го набутаха сравнително наскоро нашите наукообразни филолози-езиковеди-лингвисти. Вижда се, че и двете форми са правилни според речника, тъй че...
Много моля това да не се схваща като заяждане или лекция. Освен това е малко закъсняло, но сега го видях, а пък и нямам достъп да пиша в 3д-то. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Съб Мар 20, 2004 3:11 am Заглавие: |
|
|
A?!? Chakai sega, ili az burkam ili tova ne e literaturen forum? Ja da vidim, zelenoto logo na Graphilla, dvata banner-a, blah blah blah Izhod [Ky3Mu4]... mi Graphilla si e be, dobrata stara, rodna Graphilla. Sega po-seriozno, ako iskash da go popravish Nixon-a, mi prati mu go na "private", nedei da spamvash foruma s gluposti, znam che e "Obshti prikazki" ama vsichko si ima granici. I vzemi se predstavi, neoficialno, che taka da pochnesh napravo s greshkite na horata da gi bodesh v ochite, eeeee... ne s losho ;) _________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Imperial

Регистриран на: 03 Дек 2002 Мнения: 1223 Местожителство: Соединенные Штаты Америки
|
Пуснато на: Съб Мар 20, 2004 4:31 am Заглавие: |
|
|
що бе, на мен ми е интересно
ама аз съм маниак на тема правопис :)))
и поради това искам да отбележа следното:
Цитат: | затова останах същисан |
бива ли да повдигаш тема за правописа и сам да правиш груби грешки в нея :) |
|
Върнете се в началото |
|