Graphilla.com :: Преглед на тема - ми мисля си..... (3д)

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ми мисля си..... (3д)

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Дискусии
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Coldblooded

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Ное 29, 2004 8:23 pm    Заглавие: ми мисля си..... (3д) Отговорете с цитат

..та кво си мисля...защо примерно няма instanced keys или поне в макс-а няма...копираш си ги и това е...
друго...бе гледам аз ДОФ-а и до колкото знам при по големи обективи рязкостта е по-малка, обаче на макс-а примерно Доф-а неговия си прави баш обратното при 28мм примерно обектив разфокусирането е по-голямо от 200мм...не съм тествал с Врей много ..макар че пак пробвах с 105мм и рязкостта никак не намаля..(т.е. разликата дали рендя с или без доф беше нищожна)....а и като говорех за обективите...така де камерите...бе аз знам примерно че 50мм обектив е 46градуса а при макса на ФОВ-а пише 20-и-нещо...
та такива неща си мислех...може и аз да си мисля/знам грешно....де да знам...
n1x0n

МнениеПуснато на: Вто Ное 30, 2004 1:32 am    Заглавие: Отговорете с цитат

При определен формат /примерно "лайка"/ и за обект, сниман в един и същи мащаб /примерно човек в цял ръст да ти изпълва кадъра/ - то разлика в DOF-a между фокусните разстояния няма почти никаква.

Заблуждението че широкоъгълните обективи имат по-голям DOF идва от факта че с тях като цяло се снимат общи планове, където заради малкия мащаб на предметите човек се заблуждава за DOF-a.
Coldblooded

МнениеПуснато на: Вто Ное 30, 2004 3:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ясно....е значи аз съм бил в грешка... много 10х :)
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Дискусии Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети