borkin

|
Пуснато на: Пет Мар 11, 2005 11:04 am Заглавие: Minilabs RGB Profiles |
|
|
Niakoi da ima ideia za RGB profil na mashinite za snimki po fotostudiata.
Ima li niakude profili za konkretni mashini? _________________ Няма абсолют, всичко е относително. Но това е абсолютно твърдение. Ergo, има абсолют. |
|
n1x0n

|
Пуснато на: Пет Мар 11, 2005 11:23 am Заглавие: |
|
|
Ами зависи от машината, за всяка една профила си е различен, дори при една и съща машина и 2 различни хартии профила може да е различен.
Има тук-таме в нета по нещо за сваляне, но единствения профил който ми върши работа е един за Fuji Frontier+Fuji Crystal хартия. Ако печаташ в някое Fuji фото ше ти го пратя.
п.п.
Като цяло не са на почит тези профили у нас. Дори фото-ателиета, които принципно работят сериозно и те не ги ползват. _________________ Veritas † Aequitas |
|
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2005 3:25 pm Заглавие: Re: Minilabs RGB Profiles |
|
|
borkin написа: | Niakoi da ima ideia za RGB profil na mashinite za snimki po fotostudiata.
Ima li niakude profili za konkretni mashini? |
Ami vij, malko se obezmisliat profilite ot slednia fakt - na cifrovite mashini ima nastroika na hartiata, pravi se prez izvesten interval ot kopia - puksat se kopie s gama na nego, chaka se , slaga se na skenera kum mashinata i posle komputera pravi izvodi i ti dava procentno otkloneniata , takava nastroika se puska dokato se priblijat do idealnotyo neshtata, poniakoga moje i 5-6-7 posledovatelni nastroiki da se naloji da se puskat, zavisi ot dosta neshta - tova e obiasnenie v mnogo prost vid i ne pretendira za izcherpatelnost, ta cialata tazi rabota otnema vreme, za 10x15 v mnogo malko atelieta biha si igrali, a za A4 - ami kak da ti kaja, zavisi na kakav kopist shte popadnesh, kolko rabota ima i dali tashta mu ne e na gosti... az otivam vav vreme v koeto niama rabota, puska se nastroika predi da pochna sled 5-6 kopia A4 pak se puska da se vidi dokade sme i posle pak 5-6 kopia i taka, no e zashtot imam izvestni otnoshenia s firmata, a i sa mi priateli, puk i ne sam v sofia v mometna, ne znam dali imash shansa kato moia niakade v sofia, dano, no lichno mnienie - dobrata nastroika + opitnia gramoten kopist v povecheto sluchai shte ti svarshat po-dobra rabota ot cvetnia profil na mashinata, pone tuk...
P.S. Izviniavaite za dalgia postin na latinica, misleh da pisha dva reda :) |
|