Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Imperial

Регистриран на: 03 Дек 2002 Мнения: 1223 Местожителство: Соединенные Штаты Америки
|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 8:54 pm Заглавие: |
|
|
Много благодаря!
Още един въпрос (за малко по-нататък но сега се сетих): как се симулира тресенето на камерата като се снима в преден близък план бързодвижещо се мпс, примерно някакъв noise ли се влага в ключовете?... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LuPi

Регистриран на: 12 Яну 2004 Мнения: 1175 Местожителство: eastern hemisphere
|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 10:11 pm Заглавие: |
|
|
Можеш да решиш проблема с нойс контролер, или после в пост програма която поддържа подобни ефекти... има един много подробен туториал за удар на астероид в планета... camera shake... не се сещам max 4 или 5, трябва да го има в някой от западните 3д портали безплатен;) _________________ Не так страшний руски танк, как его пияний екипаж.
http://badpixel.cghub.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Imperial

Регистриран на: 03 Дек 2002 Мнения: 1223 Местожителство: Соединенные Штаты Америки
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Чет Мар 03, 2005 1:40 am Заглавие: |
|
|
е ок е тестчето...а за колко време го изрендва...че ми е интересно с този пас ефект времето какво е...
е имаче мислил ли си да пробваш с моушън блър като пост ефект? мисля че ще ти бъде по бръзо..Щото лично на мене тези пасове в макса и за ДОФ и за МБ никак не ми се нравят
но много приятна атмосфера..с нетърпение ще чакам да видя гонката:))
успех:) _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Imperial

|
Пуснато на: Чет Мар 03, 2005 7:01 am Заглавие: |
|
|
Около час (някъде 30-33с на кадър беше май), като е рендвано 24к/с и преизчислено на 30. Мултипаса беше с по три паса. Има опция за изключване на АА и на филтрирането на междинните пасове, обаче става боза така. Според хелпа на max, най-добрия вариант е да има общ image motion blur и само за близките обекти (машините в преден план) да се пусне мултипас като се рендва на отделни слоеве всичко (нещо с което още не съм добре запознат).
Освен това си вързах двата компа в офиса с max и сега имам мини-фермичка с три компа - два котлон 2500 и един 2700. ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Чет Мар 03, 2005 11:34 am Заглавие: |
|
|
aми по принцип мисля ще ти е най-удобно ако си сложиш обектите на отделни layers и примерно на 1ви слой имаш разните сгради..фона демек, а на 2-ри са ти машините(е може и със Hide/Unhide :) )..камерата е една и съща естествено, рендваш TGA примерно с алфа канал и после само ги наслагваш двата слоя(или повече..там ти трябва да си решиш, колко ти трябват)..е примерно можеш и RLA ili RPF ако искаш да слагаш ДОФ-ове разни пост глоу ефекти и прочие... _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bat Konnan
|
Пуснато на: Пет Мар 04, 2005 1:20 am Заглавие: |
|
|
za zgradite mojesh da probvash i radiositi keshirash si solushana na radiositito v meshovete i scorosta na rendvane shte e sushtata kato sas
skanlaina a puk ima gi.motorite gi rendvash otdelno kato im pravish niakakuv svetlinen rig taka che da izglejda vse edno i te sa s gi. rendvash otdelno senkite na zgradite varhu motorite i na motorite varhu patia.evironment efektite obemni svetlini ,mugla i tn. sashto v otdelni pasove.
za DOF si rendvash otdelno i dept kanala. i vsichko ostanalo zavisi kolko dobre shte gi compozirash v DFUSION,COMBUSTION ili neshto ot tozi rod.dalecnia plan prosti kubcheta s tekstura ili normal map ili i dvete zaedno i nai dalechnia prosta risunchica.dosta rabota e no ti veche si se zael i dobre stava. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Imperial

|
Пуснато на: Пет Мар 04, 2005 1:36 am Заглавие: |
|
|
Благодаря за коментарите.
Сега се чудя нещо. В момента осветявам с shadow map и сенките са доста резки.
Пробвах с area shadow да видя какво ще излезе, обаче май се получава прекалено размазана работа, не съм сигурен първо доколко е реалистично и второ дали въобще искам меки сенки.
Какво ще кажете?
(чисто технически да речем че може да се ускори с baked GI и тн, но това по-нататък) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Пет Мар 04, 2005 2:11 am Заглавие: |
|
|
аз лично бих гласувал за 1вия вариант..за по-изчистени сенки...просто сички сгради са до някаква степен стилизирани ако мога така да се изразя и си мисля че тези сенки най-добре си пасват на сцената и атмосферата..другите наистина малко или много разбиват нещата, но пък ако не е толкова силно размазването на сенките мисля че пак може....да речем някакъв вариант м/у 1-вия и 2-рия рендер обаче по скоро да клони към 1-вия :)но естествено това си е мое виждане де..нека и другите кажат, но все пак ти си реши за себе си кое ще ти е по-удобно и повече ще ти допадне... _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Candelero

|
Пуснато на: Пет Мар 04, 2005 2:22 am Заглавие: |
|
|
DEFINATELY 1st...
1st e po-blizo kato realnost i po-burzo kato rende.... _________________ The designer can see from his drawings how the final design will look but, unfortunately, not necessarily how it will work. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Imperial

|
Пуснато на: Пон Мар 07, 2005 8:38 am Заглавие: |
|
|
Само дето май не ми се връзва в стила и въобще не знам дали ще влезе накрая.... поне беше интересно. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Пон Мар 07, 2005 9:44 am Заглавие: |
|
|
хехе..радва...:) само решетката отпред нещо много остра ми се вижда...смисъл предницата при радиатора/решетката да е по смуут :)
но е гот:)..а и не е ли малко изгоряла..(макар че се обзалагам че си знаеш де...ма аз да кажа)... _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Whitehell

|
Пуснато на: Пон Мар 07, 2005 12:00 pm Заглавие: |
|
|
djestoko!!!! az sym ZA da go razhodish malko po tezi airbahn-i. Samo edna preporyka, sloji drug reflection map. _________________ Full speed saves time!!! - XFR |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kekata

|
Пуснато на: Пон Мар 07, 2005 12:40 pm Заглавие: |
|
|
според мен ако сложиш по-големи ауспуси и направиш цвета на колата да е различен от хром (така ще изпъкнат металните части) ще стане по-добре.. а и ще изглежда по-мощна.. джантите също малко могат да се пипнат... иначе като цяло формата е супер ;) _________________ www.velichkovelikov.com
www.pured.co.uk |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Imperial

|
Пуснато на: Сря Мар 09, 2005 10:15 am Заглавие: |
|
|
не ми се иска да пускам такова половинчато нещо, обаче от една страна не ми харесва какво излезе, а от друга все пак не искам да го изхвърлям... ако някой има идеи как да се поправи ще е много добре (най-вече формата, не толкова детайли като джантите и пр.)
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Whitehell

|
Пуснато на: Сря Мар 09, 2005 10:45 am Заглавие: |
|
|
amiii slojna rabota. mislq che problema e na konceptualno nivo. background-a ti navqva nqkakvi predstavi za v bydeshteto, a i dvete koli so ot predi okolo 50 godini. Tova razminavane moje da podrazni. Moqt syvet e da modernizirash kolite malko. Neshto kato nestandartno reshenie na prednicata ili zadnicata ili otsrani neshto. Imam predvid zapazvane na 2/3 ot segashnata forma + neshto koeto e super nestandartno i novatorsko. Izobshto ne sym siguren che shte stane dobre, prosto si mislq che tochno takova vozilo bih jelal da peri po tozi pyt. _________________ Full speed saves time!!! - XFR |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ovendelon
|
Пуснато на: Сря Мар 09, 2005 12:51 pm Заглавие: |
|
|
Аз съм за втората кола! Според мен ще заспи :)
Освен това ти препоръчвам да я направиш с тъмни стъкла, така ще спестиш шофьора, а и може да се плъзгат много мазни рефлекшъни по него. _________________ if triangles had a god, He would have three sides |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Boteff

|
Пуснато на: Сря Мар 09, 2005 12:58 pm Заглавие: |
|
|
lichno az sum i za dvete.. :)
a ako sum na tebe shte hvana da gi napravq hoveri.. i taka she si spestq poligoni puk i rabota.. ;) .. ima dostatuchno primeri za podobni retro look vehicleta koito hvurkat poveche ili po malko .. _________________ .. so far .. so good .. so what ? .. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Сря Мар 09, 2005 1:55 pm Заглавие: |
|
|
hover-и не е ли малко встрани от стила досега?
аз си мислех за повече завънтулки ... малко в стил колата на батман :).
а на втората най-много не ми харесва плоския капак ... иначе е готина :) _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Boteff

|
Пуснато на: Сря Мар 09, 2005 2:27 pm Заглавие: |
|
|
vuzmojno e.. vupros na interpretaciq..
avtora si znae nai dobre.. _________________ .. so far .. so good .. so what ? .. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|