Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Imperial

Регистриран на: 03 Дек 2002 Мнения: 1223 Местожителство: Соединенные Штаты Америки
|
Пуснато на: Вто Май 10, 2005 1:32 am Заглавие: :( |
|
|
от няколко дни ме боли дясната китка все повече...
какво да правя?... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Boteff

|
Пуснато на: Вто Май 10, 2005 3:51 am Заглавие: |
|
|
smeni rukata.. ;))) .. _________________ .. so far .. so good .. so what ? .. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Imperial

Регистриран на: 03 Дек 2002 Мнения: 1223 Местожителство: Соединенные Штаты Америки
|
Пуснато на: Вто Май 10, 2005 5:18 am Заглавие: |
|
|
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Вто Май 10, 2005 9:50 am Заглавие: |
|
|
Отговора не е нещо което да не знаеш, но е нещо което никой от нас не може да си позволи - да пускаш мишката по-честичко и за по-дълго, иначе няма оправяне. _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bulLET

|
Пуснато на: Вто Май 10, 2005 10:35 am Заглавие: |
|
|
моята рецепта е тежки физически натоварвания (щанги и т.н.) през всяко свободно време, аз лично си държа и в офиса комплект гири _________________ :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Вто Май 10, 2005 11:54 am Заглавие: |
|
|
режи :)))))))))))) _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Вто Май 10, 2005 12:51 pm Заглавие: |
|
|
bulLET написа: | моята рецепта е тежки физически натоварвания (щанги и т.н.) през всяко свободно време, аз лично си държа и в офиса комплект гири |
men tova ne mi pomogna. moje bi greshnite giri sum vdigal. _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mel

|
Пуснато на: Вто Май 10, 2005 2:57 pm Заглавие: |
|
|
schupi si liavata. az pochti uspiah-sia ia razdvijvam sas "shiftove":)))))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
piks

|
Пуснато на: Вто Май 10, 2005 4:05 pm Заглавие: |
|
|
az to4no sled vdigane na giri
vlqzoh v operacionnata
taka 4e ne mislq da ti go prepory4am :)))
no opredeleno trqbva da namalish natovarvaneto na taq ryka! _________________ °
°In an unseen forest they can hide
just like a child's hidden minds° |
|
Върнете се в началото |
|
 |
iDesign-er
|
Пуснато на: Вто Май 10, 2005 4:10 pm Заглавие: |
|
|
Не знам доколко ще помогне, но преди време бях чувал от познат, че един доктор му препоръчал да вземе две топки в едната ръка и да ги върти. Ако не друго, поне ще ти помогне да си раздвижиш китката и пръстите. Аз така правя и нямам оплаквания, а доста често и си жонглирам с 3 топки за отмора. :Р Нещо като циркаджия... Има време, ще откача и още. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Boteff

|
Пуснато на: Вто Май 10, 2005 4:30 pm Заглавие: |
|
|
iDesign-er написа: | Не знам доколко ще помогне, но преди време бях чувал от познат, че един доктор му препоръчал да вземе две топки в едната ръка и да ги върти. Ако не друго, поне ще ти помогне да си раздвижиш китката и пръстите. Аз така правя и нямам оплаквания, а доста често и си жонглирам с 3 топки за отмора. :Р Нещо като циркаджия... Има време, ще откача и още. |
qko ... tri topki ...
btw kak puk tochno chrez natovarvane se opravqt precakani stavi ? mnoogo interesna logika ... _________________ .. so far .. so good .. so what ? .. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gafana

|
Пуснато на: Вто Май 10, 2005 4:38 pm Заглавие: |
|
|
не е чрез натоварване , а чрез раздвижване .
и аз имам болки като прекаля с рисуването. просто трябва да се раздвижват свободно .
а за гирите, за да не те боли, си слагай ластици на китките докато тренираш. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LuPi

Регистриран на: 12 Яну 2004 Мнения: 1175 Местожителство: eastern hemisphere
|
Пуснато на: Вто Май 10, 2005 4:50 pm Заглавие: |
|
|
Boteff написа: | iDesign-er написа: | Не знам доколко ще помогне, но преди време бях чувал от познат, че един доктор му препоръчал да вземе две топки в едната ръка и да ги върти. Ако не друго, поне ще ти помогне да си раздвижиш китката и пръстите. Аз така правя и нямам оплаквания, а доста често и си жонглирам с 3 топки за отмора. :Р Нещо като циркаджия... Има време, ще откача и още. |
qko ... tri topki ...
btw kak puk tochno chrez natovarvane se opravqt precakani stavi ? mnoogo interesna logika ... |
Това с раздвижването е добре за костите но не и за ставите... при дълго задържане на ръката в едно положение.. подпряна под определен ъгъл на маса /бюро... могат да се образуват доброкачествени костни натрупвания... които не са никак доброкачествени ма оди разправяй на лекарите:D Раздвижването предотвратява точно такива дифекти по чувешкото телце крехко... их що сме не яки кат хлебарки... само райда щеше да ни е проблем... за прераздвижването и то не е убаво... почваш да скърцаш след време скръъъъъъъъъц... скръъъъъъъъц... :) _________________ Не так страшний руски танк, как его пияний екипаж.
http://badpixel.cghub.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bulLET

|
Пуснато на: Вто Май 10, 2005 5:06 pm Заглавие: |
|
|
дигам гири повече от 17 години, държа мишка близо 10 години - нито от едното, нито от другото ме бОли _________________ :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LuPi

Регистриран на: 12 Яну 2004 Мнения: 1175 Местожителство: eastern hemisphere
|
Пуснато на: Вто Май 10, 2005 5:10 pm Заглавие: |
|
|
bulLET написа: | дигам гири повече от 17 години, държа мишка близо 10 години - нито от едното, нито от другото ме бОли |
То след 30 почва...:) _________________ Не так страшний руски танк, как его пияний екипаж.
http://badpixel.cghub.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Сря Май 11, 2005 1:06 am Заглавие: |
|
|
bulLET написа: | дигам гири повече от 17 години, държа мишка близо 10 години - нито от едното, нито от другото ме бОли |
ahaaaa. e mlad si. oshte trebe oshte. :) to si e i do gen. miam poznati det poveche ot men ia darjat ma neam problemi... _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Viktor M.

|
Пуснато на: Сря Май 11, 2005 4:44 pm Заглавие: |
|
|
Vaznoto e 4ovek po4neli da sportuva ili da pravi nqkakvi uprazneniq nikoga da ne spira 4ak do fatalniq krai, spored men tova e razkovni4eto da bude6 zdrav daze i sled 60god... Vizte naprimer v kolko mnogo isto4ni boini izkustva horata trenirat qko do preklonna vuzrast. _________________ www.mazhlekov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Сря Май 11, 2005 9:49 pm Заглавие: |
|
|
Viktor M. написа: | Vaznoto e 4ovek po4neli da sportuva ili da pravi nqkakvi uprazneniq nikoga da ne spira 4ak do fatalniq krai, spored men tova e razkovni4eto da bude6 zdrav daze i sled 60god... Vizte naprimer v kolko mnogo isto4ni boini izkustva horata trenirat qko do preklonna vuzrast. |
... zashtoto ne gi uprajniavat ;-) _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nixon

|
Пуснато на: Чет Май 12, 2005 12:49 pm Заглавие: ммм |
|
|
ееех, аз за какво писах вече в две теми по въпроса:
http://www.graphilla.com/viewtopic.php?t=7809&highlight=carpal
http://www.graphilla.com/viewtopic.php?t=9552
това като цяло се оправяло с операция, която била една от най-честите в US. Имало някакви там нервни връзки, които се натискали и не знам какво...
аз лично се оправих малко, като минах на значително по-леки мишки (две години бях с MX 700) както и такива без скрол. В момента съм с един много стар модел на Logitech с три много големи, ергономични бутона, вдигнат корпус - доста е едра. Просто от два-три месеца не съм имал такива проблеми.
Най-тежко е обаче когато трябва да се моделира, специално това най-натоварва.
Със здраве! _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|