Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
String
|
Пуснато на: Пет Юни 10, 2005 5:06 pm Заглавие: Питане за материали (...с добро надявам се) |
|
|
пробам пак ...
Как ги правите , задължително ли трябва да се ползва транслуцент
много са ми мътни настроиките там ...
Трябва ми малко помощ и насоки , че се лутам от пусто в празно , просто се оказах напълно безпомощен срещу петната които ми излизат когато сложа перденце само с прозрачност пък и седи не особено добре , а какво мислите за бленд картата?
оффтопик
е...-то сигорно не беше уместно използвано но заплахи , неуважение и изобщо всякакав офенс бяха неща които не сам имал в предвид.
надявам се на приятелско събеседване по темата. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bethoven

|
Пуснато на: Пет Юни 10, 2005 7:20 pm Заглавие: |
|
|
Ми ако става дума за перденца, аз бих пробвал с обикновенно опасити. Мисля че ще станат добре, пък и бързичко ще се рендат :) _________________ M i h a i l P o p o v |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kekata

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
TurboAnimator

|
Пуснато на: Пет Юни 10, 2005 9:28 pm Заглавие: |
|
|
Аз правя перде с опацити и карта за мрежичка и става яко ! Може и фалоф на дифуза и опацити-то да пуснеш . Това е достатъчно за приличен перде материал . А транслуцент има смисъл за девело перде или верикални щори !
Имай в предвид че аз съм един от най-големите ламери и не ми се връзвай мноо на съветите ! :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
String
|
Пуснато на: Съб Юни 11, 2005 10:22 am Заглавие: |
|
|
мерси за идеите, и туториала.
Бетовен с това не сам се сетил да пробвам моментално ще го инспектирам :)
Кека мерси пак ...
Турбо, идеята с фалофа е яка ко, ще пробам аз го ползвам само за води разни и такива плюшени повърхности.
рефрактион и опаци всъщност две еднакви неща ли са ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Съб Юни 11, 2005 11:30 am Заглавие: |
|
|
String написа: | рефрактион и опаци всъщност две еднакви неща ли са ? |
Опаситито е прозрачността сама по себе. Рефракшънът в общия случай дава ъгълът на пречупване, когато светлината/погледът/нещоси минат през една прозрачна повърхност. В случая рефракшън не мисля, че ти трябва. Демек - требе да е 1.0 (ако ти фигурира някъде из материалите) _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TurboAnimator

|
Пуснато на: Съб Юни 11, 2005 12:23 pm Заглавие: |
|
|
Рефракт карта се ползваше ,когато още нямяше опасити слот във врейа ! Но пък нищо не ти пречи да ги комбинираш . Става въпрос за пердета . Разбира се ,според сетъпа на сцената ти може да сработи друг вариант ! Зависи дали имаш фотони или лайт каше.Всичко си е до постоянно тестване да видиш кой начин ще ти е най удачен. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Candelero

|
Пуснато на: Съб Юни 11, 2005 1:14 pm Заглавие: |
|
|
Може да се постигне пердето и без опасити МАП - /говоря за фолоф-там/
Както каза themagician - може и само с решракшън но задължително с IOR 1.0 - 1.01.... иначе ще ти връща едни странни цветове... .... [/b] _________________ The designer can see from his drawings how the final design will look but, unfortunately, not necessarily how it will work. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
String
|
Пуснато на: Пон Юни 13, 2005 11:34 am Заглавие: |
|
|
themagision ако IOR на перденцата с рефрактион ми е 1.6 :) дали това е причината за тези потъмнявания по белите повърхности ,артефакти маи им казваха но не сам сигорен , канделеро спомена странни цветове това ли са ? без перденцата в тази сцена белите повърхности са си наистина белички :(
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Alex
|
Пуснато на: Вто Юни 14, 2005 7:22 am Заглавие: |
|
|
tva sa nedostatachno sempli na irradiansa ili ne-dobro secondary-bounces kato algoritam (za tvoita scena preporachvam light cache 1500-200)
Bi li spodelil rendering taima i na kva machina e? _________________ -= Всяко нещо има край, само саламът има два края =- |
|
Върнете се в началото |
|
 |
String
|
Пуснато на: Вто Юни 14, 2005 9:57 am Заглавие: |
|
|
chas i 30 minutki nqkade s dvuprocesorna mashina s xeoni na 2.4 i 2 gb ram, znachi rendnato e s irradiance map za primary bouces i light map za secondary irradiance mapa ima hsph subdivis = 30 (mai naistina e malko
obiknovenno krainite gi puskam na 60 )
i interp. samples pak 30 , a light map ima subdivis 1300 i sample size 0.005.
light cache ne go razbiram :(
pak darja da spomena obache che bez perdencata gi nqma petnata
mejdu drugoto se setih che sudivisiona na lampata mi e 8 dali ne trqbva da go vdgina ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Alex
|
Пуснато на: Сря Юни 15, 2005 12:49 am Заглавие: |
|
|
cache = map, sorry :-)
Malko sa ti subdivizhanite, da. _________________ -= Всяко нещо има край, само саламът има два края =- |
|
Върнете се в началото |
|
 |
String
|
Пуснато на: Сря Юни 15, 2005 8:53 am Заглавие: |
|
|
blagodarq na vsichki za ideite i otgovorite :) |
|
Върнете се в началото |