Предишната тема :: Следващата тема |
Как оценявате tutorial-а |
Върши ми работа, научих някои нови неща |
|
40% |
[ 8 ] |
Идеята е добра, информацията е достатъчна, но това си го знаех и преди. |
|
25% |
[ 5 ] |
Идеята е добра, но реализацията куца. Смятам да помагам когато имам време. |
|
20% |
[ 4 ] |
Идеята е добра, но реализацията куца. Не смятам да помагам (не ми се занимава с глупости). |
|
10% |
[ 2 ] |
Мисля че няма смисъл от такива tutorial-и |
|
5% |
[ 1 ] |
|
Общо гласове : 20 |
|
Автор |
Съобщение |
LOX
|
Пуснато на: Нед Мар 30, 2003 9:13 pm Заглавие: туториал за визитки |
|
|
Опитах се да направя нещо като кратко описание на най-общите правила за правене на визитки и други малоформатни печатни "неща". Знам, че повечето хора на този форум са много по-напред в материала, но си спомням как някога съм искал да намеря нещо където с пет думи прости да ми кажат основните правила.
Почнах с темата "визитки" щото ме помолиха а същотака, темата покрива и доста общи неща за prepress.
Докато го писах се опитах:
- да кажа основните неща които е необходимо да се знаят
- да опиша основните грешки
- да не задълбавам в нещата и да не се отплесвам прекалено встрани (подреждане лице-гръб, рязане на един нож, цветоотделяне, технология на печат и т.н.)
- да не използвам необяснени термини
Ето го и линка: http://www.schizogenesis.com/content/tutorials/buscards/
В момента го побликувам в плу-готов вид, като очаквам feedback най-вече от тези които знаят и могат повече от мен. Приемам всякакви корекции - правопис, картинки, структура на изреченията и т.н.
евентуално ако има интерес (и ако имам време), като го завършим, мисля да продължа с туториали за:
- Основни правила за дизайн на print production (размери, stylesheets, каквото там още)
- Монтаж
- Цветоотделяне
- Кратко описание на технологията на различните видове печат ( като начало офсет и сито, а ако има кой да помогне, може да включим и други видове)
- Каталог на, често допускани технически грешки в предпечата
- Каталог на, често допускани технически грешки в дизайна
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Пон Мар 31, 2003 11:06 am Заглавие: Re: туториал за визитки |
|
|
LOX написа: | Опитах се да направя нещо като кратко описание на най-общите правила за правене на визитки и други малоформатни печатни "неща". |
давай , давай... за сайта на ВалБо да има материал :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sithmaster

|
Пуснато на: Пон Мар 31, 2003 11:57 am Заглавие: |
|
|
Ами след като има интерс към тези неща, предлагам да си поразпределим малко работата. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Пон Мар 31, 2003 11:58 am Заглавие: |
|
|
Daa sha vzema podrobno utnoshenie kato mi ostane vreme. Mnogo obicham da sa pravia na razbirach po podobni temi :))) _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_Noldor_
|
Пуснато на: Пон Мар 31, 2003 12:09 pm Заглавие: |
|
|
Priwetstwam ideqta!
Az nawremeto taka se chudeh kade da namerq obqsnenie ama ne i greshka sled greshka, ama twa e putq.....
Samo si mislq, che mojesh da dobawish, che e powecheto gi iskat w CDR format i to wuw wersiq ne powisoka ot 8ca. Pone az wse na takiwa sam popadal. _________________ ...Anar Kaluba Tielianna! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пон Мар 31, 2003 1:49 pm Заглавие: |
|
|
ideata ne e losha, neka horata koito ne sa se zanimavali s tozi vid work da nauchat basic rulz... az su100 moga da pomogna s competition opinion, kat bat LH :) _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Пон Мар 31, 2003 2:16 pm Заглавие: |
|
|
tips&triks part I
клиент ви носи хубава табличка - естествено в Ексел :о)
за да си я таркулем в Корел или друг векторен софт
вер1 - генерирате ПС филе - по вазможност на ПС левел 1 - тъй като до корел 9 корела не разбираше импорт на ПС 2 или 3
после драг анд дроп в корела - и ВОАЛА - но немате шрифтове
вер2 - селект таблицата, натоснете Shift, отидете на Едти менуто-Копи Пикчър
после в Корела Ctrl+V - имате си табличка съсъ срифтове и некоя друга излишна черта, и за съжаление всичко е РГБ но спестихме поне 30 минути работа за написване таблицата наново ;о) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пон Мар 31, 2003 2:29 pm Заглавие: |
|
|
tumbi toi murzela vodi do neveroiatni otkritia ..edin vid e koleloto na progresa... _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Пон Мар 31, 2003 2:46 pm Заглавие: |
|
|
implant написа: | tumbi toi murzela vodi do neveroiatni otkritia ..edin vid e koleloto na progresa... |
aha osbenno kogato redovno ti izsipvat po 5 do 10 stranici A4 s Exelski tablici i trea da gi montirash zaedno s TIFF ovete i da gi montirash za katalog ........... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LOX
|
Пуснато на: Вто Апр 01, 2003 7:14 pm Заглавие: е му м... |
|
|
май ще я заебавам идеята.. ако има желаещ да продължава да се обади да му пратя сорсовете.
Надявах се малко по малко в форума да изчистим глупостите и евентуално да почнем следващ тут като свършим тоя.
Но като гледам всеки мисли че е добре да има такива неща, но никой не се ангажира с някаква конструктивна критика... Едва ли текстът е толкова добър че да няма какво да се коригира/махне/допълвани.
Дотук има само едно допълнение - от Thumb и то пък не е по темата.. Постнал съм го на http://www.schizogenesis.com/content/tutorials/tipsandtricks/
Последната промяна е направена от LOX на Вто Апр 01, 2003 9:03 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Вто Апр 01, 2003 7:43 pm Заглавие: |
|
|
oste ste ima po tips&trigz ot men po tehnicheskata chast
inache za disigneto - tuk ima drugi hora
no pak ima i nesto dugo che na design edva li se go nauchish nekoi, horata po uchilista sa hodili 5 godini chinove sa luskali, i t.n.
mai nai dobre e da se razkazat tehnicheski nestasta a za dizineto
stoto nali hairlineto na Quarka, Freehanda, illustratora, Corela sa razlichni ama vav vseki sluchai e gadno da gi slagash kato outline v 2 cvyata i da chakash da gi ucelyat ;o) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Сря Апр 02, 2003 11:29 am Заглавие: Re: е му м... |
|
|
LOX написа: | май ще я заебавам идеята.. ако има желаещ да продължава да се обади да му пратя сорсовете.
Надявах се малко по малко в форума да изчистим глупостите и евентуално да почнем следващ тут като свършим тоя.
Но като гледам всеки мисли че е добре да има такива неща, но никой не се ангажира с някаква конструктивна критика... Едва ли текстът е толкова добър че да няма какво да се коригира/махне/допълвани.
Дотук има само едно допълнение - от Thumb и то пък не е по темата.. Постнал съм го на http://www.schizogenesis.com/content/tutorials/tipsandtricks/ |
хех
ади сиа да нема обидени
иди виж на ВалБо темата за ДТП сайт колко мнения събра и как си4ки са навитаци нещо да правят...
ама също секи си има нещо друго на тиквата...
тия работи бавничко стават... споко :)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|