Graphilla.com :: Преглед на тема - туториал за визитки

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

туториал за визитки

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  

Как оценявате tutorial-а
Върши ми работа, научих някои нови неща
40%
 40%  [ 8 ]
Идеята е добра, информацията е достатъчна, но това си го знаех и преди.
25%
 25%  [ 5 ]
Идеята е добра, но реализацията куца. Смятам да помагам когато имам време.
20%
 20%  [ 4 ]
Идеята е добра, но реализацията куца. Не смятам да помагам (не ми се занимава с глупости).
10%
 10%  [ 2 ]
Мисля че няма смисъл от такива tutorial-и
5%
 5%  [ 1 ]
Общо гласове : 20

Автор Съобщение
LOX

МнениеПуснато на: Нед Мар 30, 2003 9:13 pm    Заглавие: туториал за визитки Отговорете с цитат

Опитах се да направя нещо като кратко описание на най-общите правила за правене на визитки и други малоформатни печатни "неща". Знам, че повечето хора на този форум са много по-напред в материала, но си спомням как някога съм искал да намеря нещо където с пет думи прости да ми кажат основните правила.

Почнах с темата "визитки" щото ме помолиха а същотака, темата покрива и доста общи неща за prepress.

Докато го писах се опитах:

1. да кажа основните неща които е необходимо да се знаят
  2. да опиша основните грешки
  3. да не задълбавам в нещата и да не се отплесвам прекалено встрани (подреждане лице-гръб, рязане на един нож, цветоотделяне, технология на печат и т.н.)
  4. да не използвам необяснени термини

Ето го и линка: http://www.schizogenesis.com/content/tutorials/buscards/

В момента го побликувам в плу-готов вид, като очаквам feedback най-вече от тези които знаят и могат повече от мен. Приемам всякакви корекции - правопис, картинки, структура на изреченията и т.н.

евентуално ако има интерес (и ако имам време), като го завършим, мисля да продължа с туториали за:

• Основни правила за дизайн на print production (размери, stylesheets, каквото там още)
  • Монтаж
  • Цветоотделяне
  • Кратко описание на технологията на различните видове печат ( като начало офсет и сито, а ако има кой да помогне, може да включим и други видове)
  • Каталог на, често допускани технически грешки в предпечата
  • Каталог на, често допускани технически грешки в дизайна
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Аватарче

МнениеПуснато на: Пон Мар 31, 2003 11:06 am    Заглавие: Re: туториал за визитки Отговорете с цитат

LOX написа:
Опитах се да направя нещо като кратко описание на най-общите правила за правене на визитки и други малоформатни печатни "неща".

давай , давай... за сайта на ВалБо да има материал :)
Върнете се в началото
Sithmaster

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Мар 31, 2003 11:57 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами след като има интерс към тези неща, предлагам да си поразпределим малко работата.
Върнете се в началото
LoveHate
ta tatau

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Мар 31, 2003 11:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Daa sha vzema podrobno utnoshenie kato mi ostane vreme. Mnogo obicham da sa pravia na razbirach po podobni temi :)))
_Noldor_

МнениеПуснато на: Пон Мар 31, 2003 12:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Priwetstwam ideqta!
Az nawremeto taka se chudeh kade da namerq obqsnenie ama ne i greshka sled greshka, ama twa e putq.....
Samo si mislq, che mojesh da dobawish, che e powecheto gi iskat w CDR format i to wuw wersiq ne powisoka ot 8ca. Pone az wse na takiwa sam popadal.
P E T R O V
mnmlst

Местожителство: Earth

МнениеПуснато на: Пон Мар 31, 2003 1:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ideata ne e losha, neka horata koito ne sa se zanimavali s tozi vid work da nauchat basic rulz... az su100 moga da pomogna s competition opinion, kat bat LH :)
Zing

МнениеПуснато на: Пон Мар 31, 2003 2:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

tips&triks part I
клиент ви носи хубава табличка - естествено в Ексел :о)
за да си я таркулем в Корел или друг векторен софт
вер1 - генерирате ПС филе - по вазможност на ПС левел 1 - тъй като до корел 9 корела не разбираше импорт на ПС 2 или 3
после драг анд дроп в корела - и ВОАЛА - но немате шрифтове
вер2 - селект таблицата, натоснете Shift, отидете на Едти менуто-Копи Пикчър
после в Корела Ctrl+V - имате си табличка съсъ срифтове и некоя друга излишна черта, и за съжаление всичко е РГБ но спестихме поне 30 минути работа за написване таблицата наново ;о)
Върнете се в началото
P E T R O V
mnmlst

Местожителство: Earth

МнениеПуснато на: Пон Мар 31, 2003 2:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

tumbi toi murzela vodi do neveroiatni otkritia ..edin vid e koleloto na progresa...
Zing

МнениеПуснато на: Пон Мар 31, 2003 2:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

implant написа:
tumbi toi murzela vodi do neveroiatni otkritia ..edin vid e koleloto na progresa...

aha osbenno kogato redovno ti izsipvat po 5 do 10 stranici A4 s Exelski tablici i trea da gi montirash zaedno s TIFF ovete i da gi montirash za katalog ...........
Върнете се в началото
LOX

МнениеПуснато на: Вто Апр 01, 2003 7:14 pm    Заглавие: е му м... Отговорете с цитат

май ще я заебавам идеята.. ако има желаещ да продължава да се обади да му пратя сорсовете.

Надявах се малко по малко в форума да изчистим глупостите и евентуално да почнем следващ тут като свършим тоя.

Но като гледам всеки мисли че е добре да има такива неща, но никой не се ангажира с някаква конструктивна критика... Едва ли текстът е толкова добър че да няма какво да се коригира/махне/допълвани.

Дотук има само едно допълнение - от Thumb и то пък не е по темата.. Постнал съм го на http://www.schizogenesis.com/content/tutorials/tipsandtricks/

Последната промяна е направена от LOX на Вто Апр 01, 2003 9:03 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Zing

МнениеПуснато на: Вто Апр 01, 2003 7:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

oste ste ima po tips&trigz ot men po tehnicheskata chast
inache za disigneto - tuk ima drugi hora
no pak ima i nesto dugo che na design edva li se go nauchish nekoi, horata po uchilista sa hodili 5 godini chinove sa luskali, i t.n.
mai nai dobre e da se razkazat tehnicheski nestasta a za dizineto
stoto nali hairlineto na Quarka, Freehanda, illustratora, Corela sa razlichni ama vav vseki sluchai e gadno da gi slagash kato outline v 2 cvyata i da chakash da gi ucelyat ;o)
Върнете се в началото
Аватарче

МнениеПуснато на: Сря Апр 02, 2003 11:29 am    Заглавие: Re: е му м... Отговорете с цитат

LOX написа:
май ще я заебавам идеята.. ако има желаещ да продължава да се обади да му пратя сорсовете.

Надявах се малко по малко в форума да изчистим глупостите и евентуално да почнем следващ тут като свършим тоя.

Но като гледам всеки мисли че е добре да има такива неща, но никой не се ангажира с някаква конструктивна критика... Едва ли текстът е толкова добър че да няма какво да се коригира/махне/допълвани.

Дотук има само едно допълнение - от Thumb и то пък не е по темата.. Постнал съм го на http://www.schizogenesis.com/content/tutorials/tipsandtricks/

хех
ади сиа да нема обидени

иди виж на ВалБо темата за ДТП сайт колко мнения събра и как си4ки са навитаци нещо да правят...
ама също секи си има нещо друго на тиквата...

тия работи бавничко стават... споко :))
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети