Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
RoT

Регистриран на: 02 Окт 2004 Мнения: 1360 Местожителство: София / Разлог
|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 9:29 pm Заглавие: Лого за коментар |
|
|
Едно лого за коментар. Нямам много опит в лого криейшъна, но се налага :)
Обяснение:
Атлас е транспортна и рент а кар фирма, която се занимава с трансфер на пътници от летищата както и с даване на коли под наем. Предпочитанията на клиента са да има земно кълбо и да присъства цялото име на фирмата.
Логото - 2 варианта:
Коментари, критики и напътствия от хората в бранша, а и не само от тях, са определено много добре дошли :P |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Вто Сеп 20, 2005 9:25 am Заглавие: |
|
|
Allcaps+italic?
Синьо и зелено не ми говорят за транспорт. А и някакв дежа вю ме обзе. _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TIFF

|
Пуснато на: Вто Сеп 20, 2005 9:59 am Заглавие: |
|
|
ами айде, днес съм коментатор:
е , фирмата е атлас, а не глобус (т.е. остави го тоя глобус)
1 е ок - малко генерично ама нали това търсят хората с поглед по летищата
намали цветовете, нека са 2 (аз синьо и зелено си харсвам пък!), оправи кернинга на надписа отдолу. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mr_j

|
Пуснато на: Вто Сеп 20, 2005 10:48 am Заглавие: |
|
|
TIFF написа: | оправи кернинга на надписа отдолу. |
_________________ http://www.apple.com/macpro/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gopher's

Регистриран на: 01 Сеп 2005 Мнения: 1072 Местожителство: White Birches
|
Пуснато на: Вто Сеп 20, 2005 11:58 am Заглавие: |
|
|
Na men sinio i zeleno mi napomniat na travel agency _________________ Funko POP |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Вто Сеп 20, 2005 12:53 pm Заглавие: |
|
|
давай още варианти, тези ги остави за сега и не ги гледай.... _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RoT

|
Пуснато на: Вто Сеп 20, 2005 6:52 pm Заглавие: |
|
|
Sami, цветовете са ми зададени предварително, няма какво да направя по въпроса. А за какво дежа вю става въпрос ? :)
TIFF, то Атлас, Атлас, но искат хората ако може и глобус да има на логото... затова 2 варианта на една идея - с глобус и без :) Все пак до някаква степен требе да се съобразявам с възложената ми задача. Керинга - верно.. чак сега се усещам. Мерси :) А за цветовете - в крайния вариант мисля да са един и същи Pantone, но с различен интензитет на места... тоест общо 2 Pantone-ски цвята.
implant, ъъ.. да давам още варианти и тея да не ги гледам в смисъл, че това са зле или просто да давам и други варианти ? :)
Мерси на всички за коментарите ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ironhacker

|
Пуснато на: Съб Сеп 24, 2005 11:14 am Заглавие: |
|
|
2-те коли така разположени ме навеждат на мисълта, че има някакво състезание или нещо подобно. Моята идея е да пробваш само с една. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пон Сеп 26, 2005 10:35 am Заглавие: |
|
|
добре де, дай още варианти... да речем че аз съм ти клиента (такъв който разбира от всичко и заядлив) и в момента немога да си избера защото това с колите ми прилича на лендскейп... другото пък на туроператор... искам още варианти... _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RoT

|
Пуснато на: Чет Сеп 29, 2005 2:09 pm Заглавие: |
|
|
Чаках клиента да си каже мнението и да получа още малко разяснение какво харесва и какво не. Е, харесал е логото, но иска други варианти на силуетите. Срока беше няколко часа, в които успях и да метна още една бърза идея + примерни визитки - глобус, в които части от паралелите и меридианите формират буквата А... която можеш да поработя над нея така че хем да е A, хем да е силует на кола, погледната отгоре... бляяя.
Ето ги:
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TIFF

|
Пуснато на: Пет Сеп 30, 2005 9:28 am Заглавие: |
|
|
не прилича на кола :(
"m" дали е удачно за телефон? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Пет Сеп 30, 2005 10:20 am Заглавие: |
|
|
Цитат: | хем да е A, хем да е силует на кола, погледната отгоре |
....
;)
В момента и на мен не ми прилича. Не си я променял мисля...? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zi

|
Пуснато на: Пет Сеп 30, 2005 7:14 pm Заглавие: |
|
|
то тия паралели и меридиани - едните завити едните не ... т.е. не е кълбо както ти се иска и тъй като А то е по завитите при които в средата разстоянието се увеличава стои зле особенно в горния и долния краи ... тва А за издутата - натоварена картуун кола ли е ?
======================
:) GDGB :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RoT

|
Пуснато на: Нед Окт 02, 2005 1:33 am Заглавие: |
|
|
TIFF не прилича дам... а иначе m - mobile
Дими не съм я пипал... знаеш цялата работа за колко време трябваше да стане... но вече няма значение това. Клиента иска 1-вия вариант(без 'глобуса') с 'няколко модификациики', които доста неща промениха... в края на краищата самото лого не ми допада много, но все пак това е което клиента поиска.
zi при фронтална гледка на Земята, паралелите са прави линии (специално преди това си си направих 3D кълбо и гледах wire-а) а меридианите са си извити. То цялата на това А беше да е като част от паралели и медиани.. но не се получи май особено добре.
Мерси на всички за коментарите ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SPIT

|
Пуснато на: Нед Окт 02, 2005 6:03 pm Заглавие: |
|
|
ne si prav za izvivaneto, ako tzentralnata ti liniq (horizontalna) e na horizonta, znachi sledvashtite shte sa otvarqshti se elipsi.....mozesh da probvash da ne prilicha na obemno, a da e ragrafen krug....inache ideqta da vkarash v nqkakva mreza tova A ne e losha i ima hlqb, pone spored men, no trqbva da pipnesh nadpisa....uspeh. _________________ http://dribbble.com/KossyoKOKALANOV |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TIFF

|
Пуснато на: Пон Окт 03, 2005 11:12 am Заглавие: |
|
|
RoT написа: | TIFF не прилича дам... а иначе m - mobile |
другите те ядат за графиката, аз ще те критикувам за m-a
тъй. на английски мобилен телефон е cell phone, на немски - handy, на френски - portable: c, h, p, но не и m. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|