Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
yazz

|
Пуснато на: Вто Окт 04, 2005 12:48 pm Заглавие: третото око |
|
|
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Add

|
Пуснато на: Вто Окт 04, 2005 1:44 pm Заглавие: |
|
|
Не знам какво те е хвърлило в темата за "трето око", но това е метафора за интуитивност и в по-малка степен в буквалната поява на око;)))
Правилно е включена жена, но е в повече количеството атрефакти (очи) _________________ surplus |
|
Върнете се в началото |
|
 |
yazz

|
Пуснато на: Вто Окт 04, 2005 1:49 pm Заглавие: |
|
|
Има такова предаване по канал 2001 за гадателки. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
yazz

|
Пуснато на: Вто Окт 04, 2005 2:03 pm Заглавие: |
|
|
Иначе съм на ясно какво е трето око |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ndesign
|
Пуснато на: Сря Окт 05, 2005 3:25 pm Заглавие: |
|
|
Ако гледам по-безкритично на творбите ти,
бих ги въприел просто като разтройство на възприятията ти за цвят, но предид претенцията, която носят, ги намирам за еталонен кич.
И ако някой не е съгласен с констатацията ми, то
убеден съм, това не е просто проява на добрнонамереност (относно автора), а отковения повик на посредствеността.
--------------------------------------------------------------------------------
Изпълнен с добри намерения...
-------------------------------------------------------------------------------- _________________ Portfolio | Prints
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
yazz

|
Пуснато на: Сря Окт 05, 2005 7:45 pm Заглавие: |
|
|
ndesign написа: | но предид претенцията, която носят, ги намирам за еталонен кич.
-------------------------------------------------------------------------------- |
Въпреки ироничния ти тон, това по - горе ме радва.
ndesign написа: | И ако някой не е съгласен с констатацията ми, то
убеден съм, това не е просто проява на добрнонамереност (относно автора), а отковения повик на посредствеността.
-------------------------------------------------------------------------------- |
А това ти е защитата на критиката, или лошо възпитание??? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Сря Окт 05, 2005 9:34 pm Заглавие: |
|
|
ndesign - не съм много съгласна с теб...
Това си е направо течение в изкуството (кич-а) и ако се направи както трябва има доста силно въздействие! А мисля че тя добре се справя. На мен лично също не ми е по вкуса, но това далеч не означава, че не е хубаво ;) Всъщност някои от картините ми харесват много и на мен :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
yazz

|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 12:53 am Заглавие: |
|
|
wicky, 10x) ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ndesign
|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 10:08 am Заглавие: |
|
|
Тези творби ми харесват (без червеното с мадамите):
http://www.graphilla.com/viewtopic.php?t=9886
Откъм визия, дизайн, типографията, копче не може да ти каже човек :)))
Визирам само: "Третото око", "Интериор"(Особено него) и темата "Insight 09", т.е. последните ти неща.
Wicky, знам, че има такова течение в изкуството и че yazz направо чудесно се справя в това, но... _________________ Portfolio | Prints
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
sunnyfrog

|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 10:50 am Заглавие: ... |
|
|
Sorry ama spored mene neshtata na Yazz, nyamat ama nishto obshto s kicha. Tova che choveka kato cyalo raboti s po golyam broi cvetove i to v po chistiya im vit neznachi che e kich. I mislay che prekrasno umeeda balansira forma i cvyat. V drug sluchai pulnata simetriya me drazni v negovite neshta sedi tochno namyasto.
Yazz proektite ti sa mnogo dobri kato cyalo. Moje e nyakoi da sa po slabi ot drugite, no kato oshto lichno na mene adski mi dopadat. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
yazz

|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 11:31 am Заглавие: |
|
|
10x)
Определението за стила ми като кич е донякъде вярно, или поне кичът винаги ме е инспирирал в работата ми, става ми приятно, че този факт се долавя. Илюстрациите ми не са към проза а към публицистични материали, което предполага не натурно и буквално рисуване по текста, търся собствена история за всяка една илюстрация. С тази натруфеност от повтарящи се елементи и уж несъвместими цветове показвам моя поглед по темата и е нормално той да не съвпада с други погледи.
Относно "третото око", ето откъс от текста към който е илюстрацията, с цел темата да се обърне към картинката а не към моите възприятия към цветовете. :)
"автор Милен Замфиров
Психология на парапсихологията
"Да вземеш едни панталони с права кройка..."
"Мила, при тебе ми излиза малко оръжейно масло...” - странното откровение е на поредната врачка от телевизионния екран, която предупреждава зрителка, че срещу нея "има вендета”.
Повече от пет години подобни гледачки превземат “кабеларките” и срещу 50 импулса на минута вещаят съдбата ни по звездите, по луната или по каквото пожелаете. Борят се със стрес и родови проклятия, правят магия по древен тракийски метод, предлагат упражнения, за да развиете астралното си тяло, практикуват окултна терапия, уреждат срещи с отвъдното, премахват отрицателна енергия... Други само с психичната си свръхмощ пренасочват реки, спират урагани.
Е, дали някой се представя със звучни определения като “оператор по ултрасензорика”, “мултимедиаторка и феноменология”, или пък предлага “паганистична магия” и “парапсихология” - това си е въпрос на пазарна икономика. Всеки търси място под слънцето, за да изкара някой лев и да закърпи положението. А нали всеки сам си носи кръста и който иска да вярва - негова си работа.
Но в един момент сериозно се замислих върху ширещата се пара- , мето- и прочие психология. Това се случи, когато ..."
Извинявам се за дългия пост. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 1:14 pm Заглавие: |
|
|
Ето това е онзи момент, който не е нужен - автора да си разказва мотивите за творбата...
Който разбрал разбрал - другите да си милят каквото искат! Една творба не се нуждае от обяснения и разяснения. Не е нужно да го правиш изобщо;)
А за канала с гадателките :))) това беше ясно още от заглавието и картинката! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Add

|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 1:20 pm Заглавие: |
|
|
wicky написа: | Ето това е онзи момент, който не е нужен - автора да си разказва мотивите за творбата...
Който разбрал разбрал - другите да си милят каквото искат! Една творба не се нуждае от обяснения и разяснения. Не е нужно да го правиш изобщо;)
А за канала с гадателките :))) това беше ясно още от заглавието и картинката! |
донякъде е така, не всичко и навсякъде може подробно да бъде описано като обяснение за причинте една творба да съществува...и тогава - тогава се появяват разните биографи, които се утрепват да разяснят на уважаемата публика, защо едно произведение се е появило в този етап от живота на автора, какво го е инспирирало и т.н.
е, автобиографичните справки са интересни, а народното творчесто, което е безименното, натурално и необяснено, получава тълкуването на масата народ;)))
аз обичам да ми обясняват, примерно, нещо като личен комплимент към автора е .....) _________________ surplus |
|
Върнете се в началото |
|
 |
scrape

|
Пуснато на: Пет Окт 07, 2005 2:06 am Заглавие: Re: ... |
|
|
sunnyfrog написа: | Sorry ama spored mene neshtata na Yazz, nyamat ama nishto obshto s kicha. Tova che choveka kato cyalo raboti s po golyam broi cvetove i to v po chistiya im vit neznachi che e kich. I mislay che prekrasno umeeda balansira forma i cvyat. V drug sluchai pulnata simetriya me drazni v negovite neshta sedi tochno namyasto.
Yazz proektite ti sa mnogo dobri kato cyalo. Moje e nyakoi da sa po slabi ot drugite, no kato oshto lichno na mene adski mi dopadat. |
psuliutnu sum suglasen s sunnyfrog ... yazz produljavai da ni radvash s tvorbite si az lichno s neturpenie ochakvam sledvashtata :) _________________ gimme d gal |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|