| Предишната тема :: Следващата тема | 

| Автор | Съобщение | 

| raVen 

Местожителство: Varna

| 

|  Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 10:45 pm    Заглавие: Daemon&Dragon Slayer (Characters) |   |  
				| 
 |  
				| Здравейте, Графилци! Привет и на всички гости и фенове на форума! Вече около два месец наблюдавам разделите на Графила, повечето от това което виждам в тях радва окото и душата :)
 Креативността и енергията за работа са наистина вдъхновяващи!
 Откривайки първата си тема трябва да поясня, че не съм минал "Представяне", права за "Графики и илюстрации"
 получих по време на последния Графила конкурс за ездитно животно.

Тези два персонажа на "свещенни" войни съм рисувал с моливи наскоро. Дано ви се харесат и да са прилично
 допълнение към раздела за илюстрации. Коментарите са добре дошли!:)

Daemon Slayer

Dragon Slayer

|  | 

| Върнете се в началото |  | 

|  | 

| gb 

Местожителство: asenovgrad

| 

|  Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 11:55 pm    Заглавие: |   |  
				| 
 |  
				| ами страшно красиви моливи,особено ми харесва втория като типаж,интерсно ми е на къф размер са? |  | 

|  | 

| raVen 

| 

|  Пуснато на: Съб Юни 17, 2006 12:20 am    Заглавие: |   |  
				| 
 |  
				| Благодаря за добрите думи gb! Всъщност Трепача на демони беше първи и от него тръгна и работата по Драконо-убиеца, замислях ги като тандем първоначално... сега ми се струват по-добре като два отделни героя.
 Формата не е много голям, стандартен А4. Режа катастрона по този начин, тъй като работя със скенер А4
 и това ми пести време и усилия.
 |  | 

|  | 

| Kliment 

Местожителство: Новогорци

| 

|  Пуснато на: Съб Юни 17, 2006 2:25 am    Заглавие: |   |  
				| 
 |  
				| БРАВО !!! |  | 

|  | 

| mechanic_X 

Местожителство: София

| 

|  Пуснато на: Съб Юни 17, 2006 9:15 am    Заглавие: |   |  
				| 
 |  
				| Добра техника и много готини персонажи :) |  | 

|  | 

| maceman nightWoWalker

Местожителство: Ironforge

| 

|  Пуснато на: Съб Юни 17, 2006 11:32 am    Заглавие: |   |  
				| 
 |  
				| чудя се защо чака толкова време за да постнеш !?!?! това е един от най- добрите концепти, които съм виждал ....
 страшно ми харесва ефирноста на рисунъка ти, добре пермерената показност на детайла и начина по който правиш отделните планове....
 абе с 3 думи: кеф на макс!!! :))))

oт мене получаваш 2 приза веднага: "бие рибата" и "шапки долу" :))))

|  | 

| satanasov 

| 

|  Пуснато на: Съб Юни 17, 2006 4:23 pm    Заглавие: |   |  
				| 
 |  
				| Много впечатляващо. Детайла и техиката са супер. Особено детайла ме радва много. Единствените ми забележки са по пропорциите на телата. В първата ръката е много дълга или кракът е много къс по-скоро. Раменете и врата ми стоят малко сбити. При втората подобно, плюс таза - малко е посмачкан. Но на фона на цялостния резултат забележките ми стоят като дребнаво заяждане :))))) Добре дошъл! Ще те наблюдавам:) |  | 

|  | 

| raVen 

| 

|  Пуснато на: Съб Юни 17, 2006 6:15 pm    Заглавие: |   |  
				| 
 |  
				| Благодаря за чудесните отзиви! 

| maceman написа: |  	  | чудя се защо чака толкова време за да постнеш !?!?! това е един от най- добрите концепти, които съм виждал ....
 страшно ми харесва ефирноста на рисунъка ти, добре пермерената показност на детайла и начина по който правиш отделните планове....
 абе с 3 думи: кеф на макс!!! :))))

oт мене получаваш 2 приза веднага: "бие рибата" и "шапки долу" :))))
 | 

Maceman, чест е за мен!
 Колкото до времето, което чаках... как да кажа, човек търси ли си оправдание винаги ще намери! :) Напоследък имам повече свободно време отколкото бих желал... може би най-вярно е клишето за "творческо преосмисляне".
 За двата приза, които ми присъждаш мога да кажа само, че ще се постарая да ги защитавам с най-доброто, което мога!

| satanasov написа: |  	  | Много впечатляващо. Детайла и техиката са супер. Особено детайла ме радва много. Единствените ми забележки са по пропорциите на телата. В първата ръката е много дълга или кракът е много къс по-скоро. Раменете и врата ми стоят малко сбити. При втората подобно, плюс таза - малко е посмачкан. Но на фона на цялостния резултат забележките ми стоят като дребнаво заяждане :))))) Добре дошъл! Ще те наблюдавам:) | 

Satanasov имаш набито око :) Формата А4 на, който рисувам последните си работи понякога ми идва леко малък. Фигурите наистина го изпълват изцяло и от този факт малко пострада дължината на долната част на торса (при втората) и крачуните и на двамата. Обаче пък да си късокрак палач не е голям грях, кой те гледа в краката, докато носиш таквиз железа в ръцете :)))
 |  | 

|  | 

| maceman nightWoWalker

Местожителство: Ironforge

| 

|  Пуснато на: Нед Юни 18, 2006 12:14 pm    Заглавие: |   |  
				| 
 |  
				|  	  | satanasov написа: |  	  | Много впечатляващо. Детайла и техиката са супер. Особено детайла ме радва много. Единствените ми забележки са по пропорциите на телата. В първата ръката е много дълга или кракът е много къс по-скоро. Раменете и врата ми стоят малко сбити. При втората подобно, плюс таза - малко е посмачкан. Но на фона на цялостния резултат забележките ми стоят като дребнаво заяждане :))))) Добре дошъл! Ще те наблюдавам:) | 
 да кажем че си прав ...
 обаче някои работи просто нямат нужда от перфектни пропорции и гонене на академичност....
 така повече се доближават до действителността и стоят някакси по-истински :))))
 (баси къф философ съм се извъдил...тц тц тц x] )

|  | 

| wicky 

Местожителство: Sofia

| 

|  Пуснато на: Нед Юни 18, 2006 12:37 pm    Заглавие: |   |  
				| 
 |  
				| Веднага познах стила ти! Много ми харесват и добре дошъл :) |  | 

|  | 

| raVen 

| 

|  Пуснато на: Нед Юни 18, 2006 1:23 pm    Заглавие: |   |  
				| 
 |  
				| Благодаря, благодаря ! :) Да бъдеш разпознат, като стил е страхотно за всеки художник - тъй смятам аз :) Обещавам скоро да кача още свои рисунки. Понеже са концепти и донякъде свързани тематично, мисля да ги покажа в тази тема.
 |  | 

|  | 

| Soul)S(urvivor 

Местожителство: The Edge

| 

|  Пуснато на: Нед Юни 18, 2006 10:49 pm    Заглавие: |   |  
				| 
 |  
				| Искам и аз така с молив... :(!!! Много добри!!! _________________
 'Success is 90 percent perspiration and 10 percent inspiration.'
 |  | 

|  | 

| mort1eg 

| 

|  Пуснато на: Пон Юни 19, 2006 9:12 am    Заглавие: |   |  
				| 
 |  
				| страхотни, дизайна на железата е трепач просто. |  | 

|  | 

| ndesign 

Местожителство: DE

| 

|  Пуснато на: Пон Юни 19, 2006 2:05 pm    Заглавие: |   |  
				| 
 |  
				| много добър молив/техника, светлина, евала, но аз лично не съм съгласен с другите - можеш много повече!!! _________________
 Portfolio | Prints

|  | 

|  | 

| velinov 

| 

|  Пуснато на: Пон Юни 19, 2006 2:22 pm    Заглавие: |   |  
				| 
 |  
				| Готени концепти, макар че на моменти има прекалена разработка. 
 На места молива стои много бабрив, разбива обема и структората под дрехите, и броните. Подходът към изграждане на материите е доста еднообразен и като цяло допринася работите да са доста сиви и еднопланови... На менста липсва по конкретна линия, за да се стегнат обемите и изкарът на преден план важните моменти. Също така можеш да си поиграеш с по различни и по-интересни ракурси...

п.п. ...Участието ти на конкурса беше впечатляващо..., дай още!!!
 |  | 

|  | 

| raVen 

| 

|  Пуснато на: Вто Юни 20, 2006 11:06 pm    Заглавие: |   |  
				| 
 |  
				|  	  | ndesign написа: |  	  | много добър молив/техника, светлина, евала, но аз лично не съм съгласен с другите - можеш много повече!!! | 

Признателен за похвалата, ndesign - десет пъти по признателен за критиката, това е най-надъхващото нещо което може да се каже с толкова малко думи!
 Застанеш ли пред "изчадията" си и си помислиш "По-добре няма на къде!" - спукана ти е работата! ;)

| velinov написа: |  	  | Готени концепти, макар че на моменти има прекалена разработка. 
 На места молива стои много бабрив, разбива обема и структората под дрехите, и броните. Подходът към изграждане на материите е доста еднообразен и като цяло допринася работите да са доста сиви и еднопланови... На менста липсва по конкретна линия, за да се стегнат обемите и изкарът на преден план важните моменти. Също така можеш да си поиграеш с по различни и по-интересни ракурси...

п.п. ...Участието ти на конкурса беше впечатляващо..., дай още!!!
 | 
 Първо, velinov радвам се, че ти допада концепта ми за конкурса, позволявам си смислов цитат на ndesign - можех повече.
 Второ, за критиката към изработката на двамата бабаита - разбирам я напълно. Тя има едно удивително качество, универсална е! С леки логически корекции, може да стои под всяка една моливна техника и да бъде валидна в някаква степен. Звучи ми като критична бележка на учител по рисуване по време на конферанс!
 Причините да не я приема на сериозно се свеждат до три основни:
 1. Не съм гимназист (за последно бях преди повечко от 10 г.)
 2. Не си даскал ( не ти и трябва, даже на студенти, много глава боли - от л. опит ти казвам )
 3. Не представям етюд ( щеше да го пише в заглавието + стандартен формат на катастрона 100/70 или 70/50)

Просто те моля, velinov бъди милостив, това са два прости концепта... сигурно си представяш как е някой затъващ заекващ заклет академик (ЗЗЗА):) да хване с два пръста лист с рисунка на комиксов герой и да те пита, къф е тоя ренегат с юмрук колкото главата му, чене като на багер предницата и стави усукани като цариградски лукум.
 Ами да забавно ще е, защото знаеш, че комикса си има жанрова стилистика и съвсе, ама съвсем не е същата ракия като етюда, макар че нека да признаем, всичко смислено все пак започва с него.

За ракурсите, виж, е критика, която приемам напълно! Винаги съм имал нагласа към фронтални и по-статични изображения. Макар и по-малко на брой имам динамични фигури, че даже и ракурси им се намират - с времето ще показвам!

Велинов, накрая ще кажа "изразявам свое мнение", както направи и ти.
 Без тежки мисли!
 |  | 

|  | 

| mucho 

Местожителство: София

| 

|  Пуснато на: Вто Юни 20, 2006 11:22 pm    Заглавие: |   |  
				| 
 |  
				| рядко си позволявам да се обаждам в подобни теми, но все пак нека кажа колко много съм впечатлен и като гледам, какво се прави с молив - да зема да си изфърла моите, че то аз само ги мъча с некви бележки и грозни скици :))) ... 
 ... евала за нещата дай още ;)
 |  | 

|  | 

| velinov 

| 

|  Пуснато на: Сря Юни 21, 2006 8:40 am    Заглавие: |   |  
				| 
 |  
				| :)))) Хм... Ако нямаше какво да учиш, нямаше да го приемеш като забележка на критичен даскал. Може би те е подвела стилистиката на изказа ми. Ако е така извлечи есенцията. Аз съм последният човек, който би защитавал идеята на дивия академизъм. Просто дадох съвет, който смятам, че би могъл да ти е от полза ако го приемеш. Все пак не си мерим пишки,... НАЛИ!!! |  | 

|  | 

| chernat 

| 

|  Пуснато на: Сря Юни 21, 2006 11:24 am    Заглавие: |   |  
				| 
 |  
				| имаш много сходен стил с рисунките на роторбладе:)) |  | 

|  | 

| raVen 

| 

|  Пуснато на: Сря Юни 21, 2006 2:04 pm    Заглавие: |   |  
				| 
 |  
				| Към velinov: 
 Естетвено, че имам ощи много да уча, velinov и за два живота пак ще остане! Така сме това хората, да се учим трябва!
 За есенцията явно съм разбрал, нея първо от учителите я научаваме.
 За академика - не бъркай ролята, ти си художникът нарисувал героя ;)
 За пишките - и без това навсякъде с тях си ходим, че остава и да си ги мерим! :)

Към chernat:

Сходството между моите работи и тези на rotorblade се дължи на детайла, хубаво е от време на време той да отстъпи пред други неща. Да ти кажа голяма борба пада :)
 |  | 

|  | 

|  |