Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
napster

|
Пуснато на: Чет Авг 17, 2006 1:12 am Заглавие: |
|
|
10х на всички |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RAYNER
|
Пуснато на: Чет Авг 17, 2006 2:02 am Заглавие: |
|
|
NXA i HXA sa edno i su6to nali i koi e tozi universitet?
Mnogo sori za latinicata ama ot utre 6te si popravq mneniqta na kirilica |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bicubic
|
Пуснато на: Чет Авг 17, 2006 6:58 am Заглавие: |
|
|
Ето страницата на НБУ: http://www.nbu.bg/
Там ще намериш нужната информация за ТОП- изпита по общообразователна подготовка. Не знам доколко са се променили критерийте откакто аз кандидатствах преди 4 години, но мога да ти кажа че ТОП-а е малко като "Стани богат"- имаш набор по въпроси по всички предмети от училище. Независимо какво искаш да учиш, трябва да пишеш по физика, химия, история и т.н. По мое време въпросите варираха от "Може ли водно колело да работи във въздуха" ;) до "Подререте по големина следните водни басейни: ( и ти дават 5 басейна на реките в България )- т.е. не е чак толкова елементарно, половината въпроси са като втория. На история помня, че почти нищо нямах вярно- "Кой е Йосиф Брадати" примерно, "Кого българите наричали "Треперко паша" и пр., или литература: "Кой използва епитети като "златолюспест"... Цените са 90 лв. / на курс, на семестър излиза към 1000 лева, цената не се мени през цялата степен бакалавър, записваш модули ( аз лично и без модули съм минал- важното е в крайна сметка да имаш определен брой кредити от базова програма и определен от бакалавърска: наскоро ги вдигнаха ).
Освен основните за програмата (към 5 са на семестър- не можеш да ги пропускаш ) има свободноизбираеми, както и т.нар. общообразователни: курсове за умения и курсове за знания- учат те на Word, Exel, есе ( този е един от най-трудните ), те са по 120 лева. Задължен си да учиш език по избор. Аз акредитирах немския и ми го признаха, защото бях от езикова гимназия, ти внимавай: това би ти съзадло големи главоболия. Езика също е по 120 лв./ семестър.
Колкото и курсове да запишеш, плащаш "такса програма" която за мен беше 130-150 лева някъде. Тя е гаранция срещу това че няма да си разтегляш образованието безкрайно. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PetyoDenev

|
Пуснато на: Чет Авг 17, 2006 9:00 am Заглавие: |
|
|
rayneR написа: | NXA i HXA sa edno i su6to nali i koi e tozi universitet?
Mnogo sori za latinicata ama ot utre 6te si popravq mneniqta na kirilica |
НХА (NXA) = Национална Художествена Академия
или само Академията :)) _________________ ALFA MILANO |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ronige

|
Пуснато на: Чет Авг 17, 2006 10:36 am Заглавие: |
|
|
Мдааа .. ех тази академия. Малцина са тези които са влезнали от раз. (тея с връзките не се броят) ;)
А за такива които не са си цедили джобовете като млади по уроци и да са влезнали пък хич не знам.
Тъпото е че ако не ти се ходи казарма (това за момчетата само разбира се) имаш само един опит ... ако не успееш и не влезеш никъде ... втори опит по-следващата година. И си обречен на 9 месеца без рисуване. Така че ако си момче и не искаш да ти се случи това .... гради стратегия :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DJ_CyberGod

|
Пуснато на: Чет Авг 17, 2006 12:57 pm Заглавие: |
|
|
ronige написа: | А за такива които не са си цедили джобовете като млади по уроци и да са влезнали пък хич не знам.
|
тва малко грубичко ми дойде.. има ги повярвай ми... _________________ so many pedestrians, so little time.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Чет Авг 17, 2006 1:05 pm Заглавие: ! |
|
|
ronige написа: | Мдааа .. ех тази академия. Малцина са тези които са влезнали от раз. (тея с връзките не се броят) ;)
А за такива които не са си цедили джобовете като млади по уроци и да са влезнали пък хич не знам... |
Аз пък познавам! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DesitaVG
|
Пуснато на: Чет Авг 17, 2006 1:10 pm Заглавие: |
|
|
Вече е променена системата с набиране на кредити в НБУ...записваш определен брой курсове от модул, които ти носят необходимите кредити и в същото време са достатъчни, за да научиш всичко необходимо без да се налага да си доплащаш за допълнителни курсове. Иначе освен теста както обясни колегата Bicubic вече е въведен и специализиран изпит, за който можеш да получиш повече информация на сайта на университета, както и от преподавателите на консултациите, които се провеждат. Аз лично съм на мнение, че парите си заслужават - образованието там наистина е на европейско ниво, преподавателите са много отзивчиви и са много в час със съвремените тенденции. Успех в обучението - каквото и да избереш. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Чет Авг 17, 2006 1:38 pm Заглавие: |
|
|
Ако критериите на специализирания изпит са като за фотографията им - майка им жална... Появявя се някаква девойка с 36 кадъра 9х13 - току що си е извадила от фотото последния филм от сапунерката демек и казва на комисията "Айде, изберете си 13 кадъра" - и влиза и си учи 4 години и поле излиза със... самочувствие, другото не е задължително да се придобие по дефолт...
Ама то лошо няма де, щом момичето си има висок резултат на въпросите по история, география и химия... :) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
goalRunner
|
Пуснато на: Чет Авг 17, 2006 1:42 pm Заглавие: |
|
|
колкото по-трудно се влиза, толкова нивото е по-високо
=> Академията
а за казармата..винаги може да се отбие някъде (примерно НБУ) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
NOX

|
Пуснато на: Чет Авг 17, 2006 1:52 pm Заглавие: |
|
|
poslednata konstataciq empiri4no li e dokazana? _________________ "... човек се влияе, а средностатистическия човек се влияе дори повече." wi-flip-ff |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DesitaVG
|
Пуснато на: Чет Авг 17, 2006 2:04 pm Заглавие: |
|
|
snooper написа: | Ако критериите на специализирания изпит са като за фотографията им - майка им жална... Появявя се някаква девойка с 36 кадъра 9х13 - току що си е извадила от фотото последния филм от сапунерката демек и казва на комисията "Айде, изберете си 13 кадъра" - и влиза и си учи 4 години и поле излиза със... самочувствие, другото не е задължително да се придобие по дефолт...
|
въпросът е, че ако човек иска да научи нещо и е сериозен има реалния шанс да го постигне, без значение с какъв изпит е влязъл и с какви знания, важното е след това |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Чет Авг 17, 2006 2:27 pm Заглавие: |
|
|
Дали...? Аз пък що си мисля, че подбора на курса има значение за нивото, на което може да се преподава...?
Това кой преподава няма да го коментирам, че аз ги знам само са фотографията - а там масово са пълна скръб. _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
napster

|
Пуснато на: Чет Авг 17, 2006 2:55 pm Заглавие: |
|
|
аз съм супер здухан на тема такива изпити защото уча в една езикова гимназия (Меридиан 22) ако сте го чували... та всичко ми е на Енглиш и отгоре на всичкото не учим българска geografia i istoria а i po himia ми е на енглиш и просто е мн стабилно всичко ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
NOX

|
Пуснато на: Чет Авг 17, 2006 3:07 pm Заглавие: |
|
|
Na vsi4ki ezici sqrnata kiselina ti izgarq prystite, taka 4e se symnqvam na nagliiski himiqta da e razli4na. A pyk da si nqmash elementarni poznaniq po sobstvenata si istoriq te pravi ... syvsem normalen teenager ot koqto i da e gimnaziq. _________________ "... човек се влияе, а средностатистическия човек се влияе дори повече." wi-flip-ff |
|
Върнете се в началото |
|
 |
napster

|
Пуснато на: Чет Авг 17, 2006 3:16 pm Заглавие: |
|
|
да ама като го ми го дадът на бг въпроса по хим.... и гледаи ко става :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Чет Авг 17, 2006 4:05 pm Заглавие: |
|
|
А вие там и българския ли на английски учите?! _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
NOX

|
Пуснато на: Чет Авг 17, 2006 4:18 pm Заглавие: |
|
|
a za kakvo im e bylgarskiq? _________________ "... човек се влияе, а средностатистическия човек се влияе дори повече." wi-flip-ff |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PetyoDenev

|
Пуснато на: Чет Авг 17, 2006 4:41 pm Заглавие: |
|
|
NOX написа: | a za kakvo im e bylgarskiq? | щото иначе горят в 2д то :) _________________ ALFA MILANO |
|
Върнете се в началото |
|
 |
napster

|
Пуснато на: Чет Авг 17, 2006 5:08 pm Заглавие: |
|
|
не българския си е на бг но и толкова го учим :) |
|
Върнете се в началото |