Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
R1dler
|
Пуснато на: Пет Апр 25, 2003 1:14 pm Заглавие: |
|
|
Dosadnika написа: |
A ne ! Ne iskah da kaja 4e corela e bugav e bugav
i dvete programi naistina si imat pliusovete i miusite
i tozi kojto uspee da sa4etae pliusovete i na dvete programi ima mnogo moshtno orujie v racete
az li4no izpolzvam corela shto se otnasq za vektorizirane na logos i drugi
shturotii ( zashtoto sam sviknal da rabotq s nego po barzo ) |
ма чай ся? някой да те пита?
нещо за DPI чета горе май?? _________________ The more you take, the more you need. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dosadnika
|
Пуснато на: Пет Апр 25, 2003 1:17 pm Заглавие: |
|
|
a otnosno buga na Corela samo shte vmetna ( poneje polu4ih i belejki za temata )
izberete dva obekta ( C D E ) tva trqbva da gi zentrira edin v drug i im proverete centrovete da vidite dali sa na edno i sushto mqsto po X,Y ( v 90% ot slu4aite ne sa ) ostanaloto e slu4ajnost
i pak shte kaja nqmam nishto protiv corela ( programata si e dobra ) prosto se opitah da spodelq edin bug ( iavno ne na mqsto )
--------------------------------------------------------------------------- |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dosadnika
|
Пуснато на: Пет Апр 25, 2003 1:19 pm Заглавие: |
|
|
[quote="R1dler"] Dosadnika написа: |
ма чай ся? някой да те пита?
нещо за DPI чета горе май?? |
Otplesnaf sa Sorry |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Пет Апр 25, 2003 1:19 pm Заглавие: |
|
|
айде някой модератор да премести глупостите в отделна тема
А този пост да го изтрие _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
niki michailov ники михайлов

|
Пуснато на: Пет Апр 25, 2003 1:42 pm Заглавие: |
|
|
малиииии аз тряа да емигрирам=)
човек да не попита нещу...
ок ок разбрах. _________________ SHINEEEEEEEEEEEEE.......
днеска съм нежен |
|
Върнете се в началото |
|
 |
koceto

|
Пуснато на: Пет Апр 25, 2003 2:26 pm Заглавие: |
|
|
niki michailov написа: | малиииии аз тряа да емигрирам=)
човек да не попита нещу...
ок ок разбрах. |
mi trqa...
shtoto horata kat ti kazvat 4e tuka ne e miasto za tapi vaprosi ne fashtash ot duma. tva koeto pitash sa elementarni ama ELEMENTARNI vaprosi koito prosto ne podlejat na komentar. Te ili se znaiat ili ne se znaiat, no da se u4at v Graphila sha e mnoo trudno. _________________ jiv i div |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 25, 2003 3:00 pm Заглавие: |
|
|
не искам да досаждам на никого лично..ако ме разбираш
ок...знам че малко или повече именно причините в стил "как да кракна тая или оная програма " или "как да си оправя кирилицата" са ви накарали да вземете превантивни мерки обаче защо не се направи и място във форума, където могат да се задават и такива въпроси...така че да не ги озпльоквам насред останалите.... _________________ SHINEEEEEEEEEEEEE.......
днеска съм нежен |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Пет Апр 25, 2003 3:09 pm Заглавие: |
|
|
Tva e miastoto, prosto temata mradna malko v strani i razpali neugasnali strasti /kaf sam puet/ :))))
Pa tri si pitai de, vse niakoi shte otgovori. _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
s2p
|
Пуснато на: Пет Апр 25, 2003 8:03 pm Заглавие: |
|
|
~##$#!@$, УЧИ, @#$@#$%, УЧИ и накрая ни &^@#$!$#@, нито научени. Ники, братче, ела да ги отработим нещата, ама гледай да е Събота ;-)))). Не че тука нема кой да ти каже, да не говорим че и на мене ми е интересно да попрочета туй-онуй...ама ше ме е срам да кажа че аз ти експонирам нещата а не съм те научил :-))))))))) _________________ Най-постоянното нещо на света е промяната. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
s2p
|
Пуснато на: Пет Апр 25, 2003 9:01 pm Заглавие: |
|
|
ПРЕДВАРИТЕЛНО СЕ СЪГЛАСЯВАМ/МОЛЯ/ ТОЗИ ПОСТ ДА БЪДЕ ИЗТРИТ АКО Е В РАЗРЕЗ С "ДОБРИЯ ТОН" В ТОЗИ ФОРУМ!!! ама се възмутих!!!
Цитат: | във варна има само един дето калибрирал монитори както трябва и искал към 60-90 лв |
Това не е вярно! Както каза и ValBo, има поне десетина.
Само че, на човека, който се спряга тука му е омръзнало от "дизайнери" дето само мрънкат и нямат желание да се научат, защото вече 7-8 години едни и същи хора го викат редовно за тая "богопомазана" работа. И за това вече иска пари...ама не са 60-90 а 50 лв!!! И не би отказал да покаже и научи никого...стига НЯКОЙ да иска да се научи. А точно на Ники, Ромайорката му е зад гърба, буквално и би могъл много бързо сам да се справи със задачката!!! _________________ Най-постоянното нещо на света е промяната. |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 25, 2003 10:51 pm Заглавие: |
|
|
хехе
аз както се оказва съм много лош модел:)
много съм любопитен и непрекъснато питам така че не знам дали ще ти се занимава с мен:)
Обаче преди малко поговорих с един колега и той ми каза че точно това за което го питам е невъможно да го науча от книжките за Фотошоп в БГ. Но пък и мен ме дразни наличието за знанието в мен на твърде откъслечна информация. Затова и питам. Ама стига съм се обсъждал. _________________ SHINEEEEEEEEEEEEE.......
днеска съм нежен |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Пон Апр 28, 2003 2:37 pm Заглавие: |
|
|
Dosadnika написа: | a otnosno buga na Corela samo shte vmetna ( poneje polu4ih i belejki za temata )
izberete dva obekta ( C D E ) tva trqbva da gi zentrira edin v drug i im proverete centrovete da vidite dali sa na edno i sushto mqsto po X,Y ( v 90% ot slu4aite ne sa ) ostanaloto e slu4ajnost
--------------------------------------------------------------------------- |
C - iasno ; D - iasno, za kakvo mamka mu ti e D????? kakvo obshto ima D s centriraneto v Corel?????? _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Пон Апр 28, 2003 2:42 pm Заглавие: |
|
|
taka, s 2 dumi po vuprosa za Corel i raster i skapvane:
ako shte pravish vsi4ko v Corel, t.e. ako ot tam shte izleze krainiat rezultat napravi slednoto: spretni maketa v Corel, eksportirai kato EPS i otvori EPS-a v PS pri suotvetnia DPI koito ti e nuzen, tam si naglasi rastera po maketa, rakrai ostanaloto i go zapazi kato TIF. importirai TIF-a v Corel BEZ DA GO PIPASH i da e v CMYK. sled tova vsi4koto export kato ilustrator, otvariash go v Illustratora i save kato illustratorski EPS. tva ti e igrata _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dosadnika
|
Пуснато на: Пон Апр 28, 2003 3:17 pm Заглавие: |
|
|
Morty написа: |
C - iasno ; D - iasno, za kakvo mamka mu ti e D????? kakvo obshto ima D s centriraneto v Corel?????? |
imash v predvid E
sorry pri mene e center To page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Пон Апр 28, 2003 4:01 pm Заглавие: |
|
|
Dosadnika написа: | Morty написа: |
C - iasno ; D - iasno, za kakvo mamka mu ti e D????? kakvo obshto ima D s centriraneto v Corel?????? |
imash v predvid E
sorry pri mene e center To page |
E, to4no taka, no E centrira 2 obekta po horizontala, a P centrira v sredata na stranicata, no si e vupros na nastroiki de _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sithmaster

|
Пуснато на: Вто Апр 29, 2003 2:25 am Заглавие: Re: още за DPI? |
|
|
niki michailov написа: | Ето един въпрос на който едва ли ще си отговоря чрез някоя книга. Това засяга хората които са го опитвали и са стигнали до извод по пътя на сравнението.
За всички които ги дразня с плитките си въпроси , извинявам се. Но се надявам повдигането на дискусия от мен да осветли и други хора които просто не са формулирали във въпрос този или онзи проблем.
Пример:
Save-ам Tiff от Photoshop като маркирам опцията Coated.(познати ми казаха да не използвам същата опция когато save-aм тифове от Corel)
След това вкарвам тиф-а в корелска среда и ми се налага да го ресайзна(в повече то случаи към по-малък). След това му давам Resample за да възстановя DPI. Въпросът ми е скапва ли се изображението от това?
Защото малко или повече има настройки във Fotoshop за големината и отстоянието на точката за тиф-а а аз преизчислявам тези стойности със Resample в Corel.
Още един въпрос - практиката показва че ако се конвертира RGB в CMYK в корел резултатите са "мокри", докато конвертиране от 32 на 32 битмапово изображение
(примерно когато взема два CMYK обекта и ги направя един битмап)не променя видимо цвета на битмапчето. Значи - кое скапва повече настроеният от по горния пример Tiff(ако го скапва де....) - resample или convert to bitmap командата? |
Отговарям конкретно
ако правиш Resample Corel прави нещо като Image Size т.е. той не пипа по цветовите настройки на tiff файла. Друг е въпроса как записваш eps file или дали от Corel правиш PS file. Казано чесно Corel и цветоотделяне НЕ. Отделно за Swap мастилата, повярвай ми, за толкова време съм видял една печатница която печата с Swap(Uncouated) и то беше само за 3 месеца.
P.S.
Колкото до Illustrator vs. Corel = абсолиютен offtopic
Програмата прави това което и зададе оператора. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|