Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Ying

|
Пуснато на: Нед Дек 03, 2006 9:29 pm Заглавие: (Ретуш) -10 |
|
|
Ура, на фона на всички авторски снимки ще се тръшна с прост ретуш :)
Но исках да попитам дали този път е добре. Дадоха ми хубава снимка и беше приятно да се работи по нея.
thumbs:
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Нед Дек 03, 2006 10:03 pm Заглавие: |
|
|
Ретуша не е само премахване на бръчки и петна от дадена снимка. Той е комплексна обработка една снимка да започне да изглежда по-добре от колкото натурално заснета. това включва: колор баланс, изправяне на деден елемент, премахване на ненужни детайли, добавяне на допълнителни детайли, засилване или смекчаване на сенки и блясъци..и тн..
в този случей добре си премахнал недостатъците от лицето, но нищо повече, челото, нейната лява буза, брадичката седят прегорели и плоски поради липса на светлосенки.... врата и изглежда доста по-тъмен от лицето, добавил си коса не много сполучливо, горната устна наше дясно е с доста по висок връх от колкото в ляво, дупчиците на нослето са доста криви...нейното ляво око е по отворено и голямо от дясното (не че е лошо) но разликата може да е по малка и да не се набива на очи. цветен баланс няма... бяла като платно, никакъв живот в тая плът.
тва на пръв поглед. _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ying

|
Пуснато на: Нед Дек 03, 2006 10:11 pm Заглавие: |
|
|
Всъщност махнах коса? А по-малкото дясно око е увеличено спрямо оригинала.
Жената не искаше да я променям много, за да си личи, че е тя. Но се радвам, че каквото трябваше да свърша е свършено добре, благодаря, implant :)
Водя си бележки за цветовете. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
komrade

|
Пуснато на: Нед Дек 03, 2006 11:03 pm Заглавие: |
|
|
Съгласен съм с написаното от implant относно същността на retouch-ерската работа. Но, и ретушът както и всичко останало е въпрос на вкус и стил. Не всички искат да изглеждат като чалга звезди "след". Търси се и прилика с изходната снимка - понякога :-) Понякога се работи по точно зададени желания на клиента. В случая на мен лично цветовете ми допадат. Cheers! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mira

|
Пуснато на: Пон Дек 04, 2006 12:24 pm Заглавие: |
|
|
implant написа: | горната устна наше дясно е с доста по висок връх от колкото в ляво, дупчиците на нослето са доста криви...нейното ляво око е по отворено и голямо от дясното (не че е лошо) но разликата може да е по малка и да не се набива на очи. |
Според мен ретуша зависи от приложението на кадъра и при все това мисля, че не трябва да се прекалява и бяга от действителността твърде много. Тука се сещам за оная реклама на Dove - Natural Beauty.
Що се отнася за снимката тя ми харесва, но не знам - ако е за лична употреба - то ретуша според мен е вече доста в страни от действителността ... но ако пък жената така се харесва ... _________________ Жить - хорошо!
А хорошо жить - еще лучше! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пон Дек 04, 2006 12:35 pm Заглавие: |
|
|
верно, махнал си коса.. и това е добре :)
кой каза че ретъча е да бягаме от действителноста????
когато се налага може да се направи изходния материал да няма нищо общо с входящия..но това е само когато се изисква такъв резултат. И стига вече с тия чалга звезди, какъв ретуш пък има там? там е мазане до безобразие!!!! _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пон Дек 04, 2006 12:48 pm Заглавие: |
|
|
тва дали жената се харесва така няма абсолютно никво значение в реална работа по продукт. важно е крайния резултат да има такова внушение каквото е нужно. а що се отнася до действителността. ми не знам тя дали е обект на търсене за който и да било от този форум, та дори и за фотографите. По скоро изходна точка. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ying

|
Пуснато на: Пон Дек 04, 2006 1:09 pm Заглавие: |
|
|
Bio, в случая клиентът е жената на снимката и тя искаше просто да изглежда както е изглеждала преди 10-тина години (или малко по-добре). Това относно желаното внушение (?).
Симетричните ноздри и подравнените устни не ми харесват, нито червеното в човешката кожа. Засилени светлосенки в конкретната снимка не мисля, че ще стоят добре, ако някой иска да опита - картинките са линкове за снимки в оригинален размер.
Във всеки случай, благодаря за насоките, винаги е полезно да чуеш второ мнение :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
54ka

|
Пуснато на: Вто Дек 05, 2006 4:29 am Заглавие: |
|
|
Ако целта на занятието е била само да подмладиш дамата ... резултата е добър :)
Кофтито в случая е че ти е даден за ретуш вече работен кадър и с малка резолюция
Според мен обаче на брадичката не и е нужна толкова голяма корекция, единствено е трябвало да се махне тъмното петно в дясно. Така в момента променяш чертите на модела и бягаш от заданието.
И второто е че бръчките над очите ... по точно увисналите клепачи издават, че снимката е пипана! _________________ :::::| 54ka PhotoBlog and Gallery |:::::| 54ka SketchBook |::::: |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ying

|
Пуснато на: Сря Дек 06, 2006 8:21 pm Заглавие: |
|
|
54ka написа: | И второто е че бръчките над очите ... по точно увисналите клепачи издават, че снимката е пипана! |
Ей 54ка, благодаря за тази забележка! На мен не ми беше направило впечатление :/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|