Предишната тема :: Следващата тема |
CG Art изисква ли "Арт" обучение? |
Да, опредено |
|
36% |
[ 18 ] |
Да, но не е задължително |
|
32% |
[ 16 ] |
Не е от значение |
|
22% |
[ 11 ] |
Не, определено |
|
8% |
[ 4 ] |
|
Общо гласове : 49 |
|
Автор |
Съобщение |
Bio
|
Пуснато на: Нед Ное 19, 2006 1:32 pm Заглавие: |
|
|
Ех Викторе, Викторе....
С малко уточнение. През цялото време господин Bio не е говорил нито за НХА, нито за друго заведение. Ама въобще. Темата е необходимо ли е обучение, като цяло. Не НХА, не дали в БГ или някъде другаде, а въобще обучение като такова. Ама нали сте си Оффтопикари, оправяйте си се :) _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Viktor M.

|
Пуснато на: Нед Ное 19, 2006 2:22 pm Заглавие: |
|
|
Bio Аз дадох само един пример пич, в това, че образованието е нужно няма спор, но има много неща който според мен трябва да се променят зада стане пълноценно.:) Ех Био ех Симо:))) _________________ www.mazhlekov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nixon

|
Пуснато на: Нед Ное 19, 2006 2:43 pm Заглавие: ммм |
|
|
радвам се, че velinov каза нещо по повод китайчетата, защото аз не се притеснявам, че имам по-малки умения от някой в БГ, а по-скоро че някъде в Asia има такива купчини невръстни дечица, които рано или късно ще бъдат яко организирани в продукция и ще издухат всяка конкуренция дето е останала по световните фестивали и конкурси. Не знам колко хора например са чели тези материали:
Nvidia Announces Digital Bollywood Initiative
China Animation Industry Report, 2005-2006
за мен образованието не е причината да станеш добър, а просто повод, място, където можеш да видиш пътечката по която да тръгнеш и да видиш други хора, вървящи по нея. Ако един начинаещ трябва да чака 2-5-10 години, за да започне да прави нещо смислено, на няколко хиляди километра и 10 часови зони хората ще го правят за 2-5-10 месеца. При това са няколко хиляди пъти повече от нас...
Иначе вярно и според мен е вярно, че който си е добър, сам ще си намери пътя - в това не споря с никой. Споря дали трябва всеки начинаещ да се мъчи по възможно най-дългия и гаден път, просто защото положението е такова, или може вече старите кучета да се опитат да улеснят нещата за зайците, с които рано или късно ще работи. _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
simov

|
Пуснато на: Нед Ное 19, 2006 5:37 pm Заглавие: |
|
|
EmPATHy_hr написа: | AleXXX написа: | Никъде образованието не ти дава това, което ти трябва, ако не си го вземеш сам.
|
така е... |
AleXXX написа: |
Дали ще се бъхташ сам на вечерни актове и ще четеш книги, или ще си гониш преподавателя да ти обяснява - твоя воля. Но без инициатива ако ще и извънземни да те обучават - все тая.
|
Да се включа само с едно доопределяне на твоето тълкуване и разбиране за образование Алекс.Според мен забравяте от какво се поражда тази инициатива , за която ти говориш. МОТИВАЦИЯТА (пак вид инициатива ) и ПРОВОКАЦИЯТА >>> ИНСПИРАЦИЯТА и ИНИЦИАТИВАТА ( от твоя страна) . При АРТ обучението (респ. дезигна и сичките му подразделения ) много важна е мотивацията , която преподавателя ти дава ...за да те провокира всеки път да работиш все повече и повече...и да показваш все по - добри неща. Да се опитваш да го догониш , а защо не и задминеш. Не трябва да се страхуваш също и да спориш с преподавателя. Колкото повече те мотивират...и ти взимаш че работиш...толкова повече грешки може да допуснеш...но това главно те учи. Не знам , защо си мисля , че сте попадали на преподаватели , които са някъде там и трябва да ги гониш или нещо подобно..или има дистанция. Това да отживелици . Не че и аз не съм попадал на такива. Но искам да ви кажа , че съм срещал и такива които ме мотивират , с които работим в ЕКИП . И така е редно. _________________ fontfabric.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Пон Ное 20, 2006 12:46 am Заглавие: |
|
|
Nixon, много насериозно се взимаш. _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nixon

|
Пуснато на: Нед Дек 10, 2006 6:33 pm Заглавие: kk |
|
|
snooper написа: | Nixon, много насериозно се взимаш. |
може би баба ми трябва да се вземе на сериозно? _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Пон Дек 11, 2006 1:20 am Заглавие: Re: kk |
|
|
Nixon написа: | snooper написа: | Nixon, много насериозно се взимаш. |
може би баба ми трябва да се вземе на сериозно? |
Човеко, всеки път като ти чета нещата се замислям: "ако тоя човек я беше вкарал тая енергия в "копане" кви ли невероятни неща щяхме да видим от него". Невероятни май е слаба дума. Ма карай. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
atmos

|
Пуснато на: Пет Яну 19, 2007 6:17 pm Заглавие: |
|
|
Толкоз глупости на едно място отдавна не бях чел !
А и така не се бях смял от доста време. Мерси хора ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
atmos

|
Пуснато на: Съб Яну 20, 2007 12:03 am Заглавие: |
|
|
Помежду другото забравих да вметна, че темата според мен е много хубава и би могла да бъде предмет на доста интересна дискусия, но определено мястото не е тук ;)
Извинявам се за двойният пост |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|