Graphilla.com :: Преглед на тема - Пътят на дизайнера / аниматора / графика / фотографа

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Пътят на дизайнера / аниматора / графика / фотографа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Дискусии
Предишната тема :: Следващата тема  

CG Art изисква ли "Арт" обучение?
Да, опредено
36%
 36%  [ 18 ]
Да, но не е задължително
32%
 32%  [ 16 ]
Не е от значение
22%
 22%  [ 11 ]
Не, определено
8%
 8%  [ 4 ]
Общо гласове : 49

Автор Съобщение
Bio

МнениеПуснато на: Нед Ное 19, 2006 1:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ех Викторе, Викторе....
С малко уточнение. През цялото време господин Bio не е говорил нито за НХА, нито за друго заведение. Ама въобще. Темата е необходимо ли е обучение, като цяло. Не НХА, не дали в БГ или някъде другаде, а въобще обучение като такова. Ама нали сте си Оффтопикари, оправяйте си се :)
Viktor M.

Местожителство: Plovdiv

МнениеПуснато на: Нед Ное 19, 2006 2:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bio Аз дадох само един пример пич, в това, че образованието е нужно няма спор, но има много неща който според мен трябва да се променят зада стане пълноценно.:) Ех Био ех Симо:)))
Nixon

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Ное 19, 2006 2:43 pm    Заглавие: ммм Отговорете с цитат

радвам се, че velinov каза нещо по повод китайчетата, защото аз не се притеснявам, че имам по-малки умения от някой в БГ, а по-скоро че някъде в Asia има такива купчини невръстни дечица, които рано или късно ще бъдат яко организирани в продукция и ще издухат всяка конкуренция дето е останала по световните фестивали и конкурси. Не знам колко хора например са чели тези материали:

Nvidia Announces Digital Bollywood Initiative

China Animation Industry Report, 2005-2006

за мен образованието не е причината да станеш добър, а просто повод, място, където можеш да видиш пътечката по която да тръгнеш и да видиш други хора, вървящи по нея. Ако един начинаещ трябва да чака 2-5-10 години, за да започне да прави нещо смислено, на няколко хиляди километра и 10 часови зони хората ще го правят за 2-5-10 месеца. При това са няколко хиляди пъти повече от нас...

Иначе вярно и според мен е вярно, че който си е добър, сам ще си намери пътя - в това не споря с никой. Споря дали трябва всеки начинаещ да се мъчи по възможно най-дългия и гаден път, просто защото положението е такова, или може вече старите кучета да се опитат да улеснят нещата за зайците, с които рано или късно ще работи.
simov

Местожителство: Bankia

МнениеПуснато на: Нед Ное 19, 2006 5:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

EmPATHy_hr написа:
AleXXX написа:
Никъде образованието не ти дава това, което ти трябва, ако не си го вземеш сам.

така е...

AleXXX написа:

Дали ще се бъхташ сам на вечерни актове и ще четеш книги, или ще си гониш преподавателя да ти обяснява - твоя воля. Но без инициатива ако ще и извънземни да те обучават - все тая.

Да се включа само с едно доопределяне на твоето тълкуване и разбиране за образование Алекс.Според мен забравяте от какво се поражда тази инициатива , за която ти говориш. МОТИВАЦИЯТА (пак вид инициатива ) и ПРОВОКАЦИЯТА >>> ИНСПИРАЦИЯТА и ИНИЦИАТИВАТА ( от твоя страна) . При АРТ обучението (респ. дезигна и сичките му подразделения ) много важна е мотивацията , която преподавателя ти дава ...за да те провокира всеки път да работиш все повече и повече...и да показваш все по - добри неща. Да се опитваш да го догониш , а защо не и задминеш. Не трябва да се страхуваш също и да спориш с преподавателя. Колкото повече те мотивират...и ти взимаш че работиш...толкова повече грешки може да допуснеш...но това главно те учи. Не знам , защо си мисля , че сте попадали на преподаватели , които са някъде там и трябва да ги гониш или нещо подобно..или има дистанция. Това да отживелици . Не че и аз не съм попадал на такива. Но искам да ви кажа , че съм срещал и такива които ме мотивират , с които работим в ЕКИП . И така е редно.
snooper
Mountain Wolf

Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Пон Ное 20, 2006 12:46 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Nixon, много насериозно се взимаш.

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Nixon

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Дек 10, 2006 6:33 pm    Заглавие: kk Отговорете с цитат

snooper написа:

може би баба ми трябва да се вземе на сериозно?
nub

МнениеПуснато на: Пон Дек 11, 2006 1:20 am    Заглавие: Re: kk Отговорете с цитат

Nixon написа:
snooper написа:

може би баба ми трябва да се вземе на сериозно?

Човеко, всеки път като ти чета нещата се замислям: "ако тоя човек я беше вкарал тая енергия в "копане" кви ли невероятни неща щяхме да видим от него". Невероятни май е слаба дума. Ма карай.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
atmos

МнениеПуснато на: Пет Яну 19, 2007 6:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Толкоз глупости на едно място отдавна не бях чел !

А и така не се бях смял от доста време. Мерси хора !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
atmos

МнениеПуснато на: Съб Яну 20, 2007 12:03 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Помежду другото забравих да вметна, че темата според мен е много хубава и би могла да бъде предмет на доста интересна дискусия, но определено мястото не е тук ;)

Извинявам се за двойният пост
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Дискусии Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Страница 4 от 4

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети