Graphilla.com :: Преглед на тема - Графити vs пейзажи

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Графити vs пейзажи
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
nub

МнениеПуснато на: Сря Юни 06, 2007 10:22 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ъе ако сите графити беха такива.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
scrawl

МнениеПуснато на: Сря Юни 06, 2007 10:45 am    Заглавие: Отговорете с цитат

То ние може да си чешаме езиците тука ама на въпросните тийнове
с маркерчета и флакони дет само мацат на ляво и дясно въобще не им пука за съжаление.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Дими

МнениеПуснато на: Сря Юни 06, 2007 12:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Начи точно ей тука е тънката линия :)

Че ако е легално - няма да го правят тагаджии, а сериозни хора с идея.
На моя етаж имам право да рисувам каквото искам. Ама за да имам такова право нелегално нарисувах пералнията ни. И стана готина до толкова че всички на етажа да се кефят и са ми казали че мога да рисувам каквото където искам...

А тези които правят тагчета и тн глупости го правят само за адреналина.
Чисто и просто за да са аутсайдери в обществото :)

Проблема е че в самото граф общество това се толерира като "стъпка на развитие" ... и е тъпо, според мен първата стъпка трябва да е идеята, и втората (не по-малко важна) да е техническото умение...

Дано съм успял да разгранича нещата поне малко... Понеже защитаваме еднакви неща, пък илиза сякъш аз лансирам тагване по колите и хаотично мацане с боя...? :/ :(

Нямам против http://www.banksy.co.uk/outdoors/horizontal_1.htm да драска абсолютно където и колкото си иска. zka - също. И други хора мога да изреждам...
Zing

МнениеПуснато на: Сря Юни 06, 2007 1:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ае всички сте за една пер анална терапия с фулмастерите и спрейовете ама аре нали се правите на бунтари - бунтувайте си ама не цапайте на хората къщите :)
Върнете се в началото
scrawl

МнениеПуснато на: Сря Юни 06, 2007 3:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Дими написа:

Проблема е че в самото граф общество това се толерира като "стъпка на развитие" ... и е тъпо, според мен първата стъпка трябва да е идеята, и втората (не по-малко важна) да е техническото умение...

много добре казано.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
RG®

МнениеПуснато на: Сря Юни 06, 2007 3:31 pm    Заглавие: :-) Отговорете с цитат

По повод непризнатите артисти:*

Та, ето какво направи един приятел, директор на ДКТ Дора Габе - Добрич.

Рисуваха си тези гении по калкана на театъра. Ма едни други се надпреварваха какво ли не да драскат.

Един ден той ги събрал и им казал - я сега елате тука и изрисувайте цялата стена.
Имам две изисквания - първо да грундирате стената и второ, да е единна композиция.

Хлапетата така се въодушевили, че направили всичко.

Сега хем стената не е сива, хем те се кефят, че изкуството им се вижда!

Та така...

* няма да слагам кавички
Върнете се в началото
Bio

МнениеПуснато на: Сря Юни 06, 2007 4:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

мда, пример за канализирана на таз младежка енергия.
проблема се корени в това че за тази "прослойка" артисти не е важно само изображението а кефа от тва да го направиш където ти хрумне, където имаш и нямаш право, където някой или никой не го иска. Докато е така тва ще си остане предимно пуберско и постбуберско занимание.
BSC System

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Юни 06, 2007 5:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Е аз за това спрях, просто на всякъде не ми обръщаха внимание и никой не ме гонеше... заставаш си, рисуваш си и си тръгваш без проблем. хахахах
Върнете се в началото
RG®

МнениеПуснато на: Пет Юни 29, 2007 5:12 pm    Заглавие: Аре, бегайте! Ей я Враца! :-) Отговорете с цитат

Цитат:
Враца е първата община в страната, която финасира графити фест

29 юни 2007 | 16:54 | Агенция "Фокус"

Враца. Враца е първата община в страната, която финасира графити фест, предаде кореспондентът на Агенция "Фокус". В другите населени места, в които се е провеждал този празник на младежкото изобразително изкуство, включително и в София, кметството просто давало съгласието си. Община Враца е отпуснала 2000 лева за закупуването на необходимите материали, а младежите, които ще участват, сами сглобили конструкциите на паната и ги боядисали в бяло. Кметът инж. Войслав Бубев приел мероприятието да се проведе под патронажа му и лично ще присъства в някой от етапите на проявата.
Журито на феста е тричленно и най-авторитетната фигура в състава му е Сергей Бакалчев, който е носител на награди от най-големите конкурси. Сред участниците ще бъде и Калин Константинов, ученик в училището по каменоделство в село Кунино. Преди десетина дни той получи едногодишна стипендия като награда в раздел “Скулптура” в прегледа на училищата от Врачанско. Зад идеята са застанали и част от местните художници – Христо Божков и Клавдия Христова, склптора Милен Василев, както и музейният работник Ивайло Колев. Те подпомогнали организирането без никакво заплащане и ще останат днес с участниците в графити феста пред Регионалния исторически музей с художествена галерия във Враца.

Румяна БОРИСОВА

Агенция Фокус
Върнете се в началото
Viktor M.

Местожителство: Plovdiv

МнениеПуснато на: Съб Юни 30, 2007 10:02 am    Заглавие: Отговорете с цитат

fatwalker написа:
бунтувайте си ама не цапайте на хората къщите

Абсолютно! Правят го защото както на всякъде няма закони. Когато се бонтуваш за сметка на хората около теб това значи че им вредиш.
RG®

МнениеПуснато на: Пон Юли 02, 2007 1:23 pm    Заглавие: ! Отговорете с цитат

Днес и утре срещу СУ, над подлеза, има Графити фест, инспириран от някаф филм, Трансформър, или нещо подобно...
Върнете се в началото
Дими

МнениеПуснато на: Пон Юли 02, 2007 1:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Във велики времена живеем, ей!
Дано да има скоропрезервативи, фолк певици, боза и баници с графити! :)
zka

Местожителство: Берлин

МнениеПуснато на: Пон Юли 02, 2007 2:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е инспирирано, разпространителите на филма са си платили на артисти да "промотират". Относно "първата обшина, спонсорирала графити", ежегодно се организират поне 4-5 големи събития с подкрепата най-вече на общини. Отделно, идеята на тези джемове е да се канализира тази "лоша енергия" както я определят някои. Доколко успяват е отделен въпрос. Имате право на мнение, да харесвате/мразите графитите, факт е, че ги има и най-вероятно това няма да се промени скоро. От съвсем личен опит - малцина са хората, които след 22-23 продължават да се занимават с графити, а от тях тези които рисуват нелегално са мноого малко. Повечето хващат работа, в която графитите играят някаква роля, нелегалното рисуване остава на заден план. Не всички естествено. Аз съвсем искрено се насочих към дизайна, защото мислех че така ще мога остана по-близо до графитите. Така си ги представях тогава нещата, в интерес на истината не съм недоволен от избора.
zka

Местожителство: Берлин

МнениеПуснато на: Пон Юли 02, 2007 2:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

двоен пост, сефте:)

Дими, така как е?;)

RG®

МнениеПуснато на: Пон Юли 02, 2007 2:13 pm    Заглавие: :-) Отговорете с цитат

Е, да, де...

Даже най-добрите щели да бъдат публикувани на официалния български сайт на филма.

:-)
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети