Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
nub

|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 10:22 am Заглавие: |
|
|
Ъе ако сите графити беха такива. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
scrawl

|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 10:45 am Заглавие: |
|
|
То ние може да си чешаме езиците тука ама на въпросните тийнове
с маркерчета и флакони дет само мацат на ляво и дясно въобще не им пука за съжаление. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 12:44 pm Заглавие: |
|
|
Начи точно ей тука е тънката линия :)
Че ако е легално - няма да го правят тагаджии, а сериозни хора с идея.
На моя етаж имам право да рисувам каквото искам. Ама за да имам такова право нелегално нарисувах пералнията ни. И стана готина до толкова че всички на етажа да се кефят и са ми казали че мога да рисувам каквото където искам...
А тези които правят тагчета и тн глупости го правят само за адреналина.
Чисто и просто за да са аутсайдери в обществото :)
Проблема е че в самото граф общество това се толерира като "стъпка на развитие" ... и е тъпо, според мен първата стъпка трябва да е идеята, и втората (не по-малко важна) да е техническото умение...
Дано съм успял да разгранича нещата поне малко... Понеже защитаваме еднакви неща, пък илиза сякъш аз лансирам тагване по колите и хаотично мацане с боя...? :/ :(
Нямам против http://www.banksy.co.uk/outdoors/horizontal_1.htm да драска абсолютно където и колкото си иска. zka - също. И други хора мога да изреждам... _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 1:51 pm Заглавие: |
|
|
ае всички сте за една пер анална терапия с фулмастерите и спрейовете ама аре нали се правите на бунтари - бунтувайте си ама не цапайте на хората къщите :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
scrawl

|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 3:11 pm Заглавие: |
|
|
Дими написа: |
Проблема е че в самото граф общество това се толерира като "стъпка на развитие" ... и е тъпо, според мен първата стъпка трябва да е идеята, и втората (не по-малко важна) да е техническото умение...
|
много добре казано. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 3:31 pm Заглавие: :-) |
|
|
По повод непризнатите артисти:*
Та, ето какво направи един приятел, директор на ДКТ Дора Габе - Добрич.
Рисуваха си тези гении по калкана на театъра. Ма едни други се надпреварваха какво ли не да драскат.
Един ден той ги събрал и им казал - я сега елате тука и изрисувайте цялата стена.
Имам две изисквания - първо да грундирате стената и второ, да е единна композиция.
Хлапетата така се въодушевили, че направили всичко.
Сега хем стената не е сива, хем те се кефят, че изкуството им се вижда!
Та така...
* няма да слагам кавички |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 4:17 pm Заглавие: |
|
|
мда, пример за канализирана на таз младежка енергия.
проблема се корени в това че за тази "прослойка" артисти не е важно само изображението а кефа от тва да го направиш където ти хрумне, където имаш и нямаш право, където някой или никой не го иска. Докато е така тва ще си остане предимно пуберско и постбуберско занимание. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BSC System

|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 5:08 pm Заглавие: |
|
|
Е аз за това спрях, просто на всякъде не ми обръщаха внимание и никой не ме гонеше... заставаш си, рисуваш си и си тръгваш без проблем. хахахах |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Пет Юни 29, 2007 5:12 pm Заглавие: Аре, бегайте! Ей я Враца! :-) |
|
|
Цитат: | Враца е първата община в страната, която финасира графити фест
29 юни 2007 | 16:54 | Агенция "Фокус"
Враца. Враца е първата община в страната, която финасира графити фест, предаде кореспондентът на Агенция "Фокус". В другите населени места, в които се е провеждал този празник на младежкото изобразително изкуство, включително и в София, кметството просто давало съгласието си. Община Враца е отпуснала 2000 лева за закупуването на необходимите материали, а младежите, които ще участват, сами сглобили конструкциите на паната и ги боядисали в бяло. Кметът инж. Войслав Бубев приел мероприятието да се проведе под патронажа му и лично ще присъства в някой от етапите на проявата.
Журито на феста е тричленно и най-авторитетната фигура в състава му е Сергей Бакалчев, който е носител на награди от най-големите конкурси. Сред участниците ще бъде и Калин Константинов, ученик в училището по каменоделство в село Кунино. Преди десетина дни той получи едногодишна стипендия като награда в раздел “Скулптура” в прегледа на училищата от Врачанско. Зад идеята са застанали и част от местните художници – Христо Божков и Клавдия Христова, склптора Милен Василев, както и музейният работник Ивайло Колев. Те подпомогнали организирането без никакво заплащане и ще останат днес с участниците в графити феста пред Регионалния исторически музей с художествена галерия във Враца.
Румяна БОРИСОВА |
Агенция Фокус |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Viktor M.

|
Пуснато на: Съб Юни 30, 2007 10:02 am Заглавие: |
|
|
fatwalker написа: | бунтувайте си ама не цапайте на хората къщите |
Абсолютно! Правят го защото както на всякъде няма закони. Когато се бонтуваш за сметка на хората около теб това значи че им вредиш. _________________ www.mazhlekov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Пон Юли 02, 2007 1:23 pm Заглавие: ! |
|
|
Днес и утре срещу СУ, над подлеза, има Графити фест, инспириран от някаф филм, Трансформър, или нещо подобно... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Пон Юли 02, 2007 1:48 pm Заглавие: |
|
|
Във велики времена живеем, ей!
Дано да има скоропрезервативи, фолк певици, боза и баници с графити! :) _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zka

|
Пуснато на: Пон Юли 02, 2007 2:03 pm Заглавие: |
|
|
Не е инспирирано, разпространителите на филма са си платили на артисти да "промотират". Относно "първата обшина, спонсорирала графити", ежегодно се организират поне 4-5 големи събития с подкрепата най-вече на общини. Отделно, идеята на тези джемове е да се канализира тази "лоша енергия" както я определят някои. Доколко успяват е отделен въпрос. Имате право на мнение, да харесвате/мразите графитите, факт е, че ги има и най-вероятно това няма да се промени скоро. От съвсем личен опит - малцина са хората, които след 22-23 продължават да се занимават с графити, а от тях тези които рисуват нелегално са мноого малко. Повечето хващат работа, в която графитите играят някаква роля, нелегалното рисуване остава на заден план. Не всички естествено. Аз съвсем искрено се насочих към дизайна, защото мислех че така ще мога остана по-близо до графитите. Така си ги представях тогава нещата, в интерес на истината не съм недоволен от избора. _________________ http://www.fourplus.bg |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zka

|
Пуснато на: Пон Юли 02, 2007 2:04 pm Заглавие: |
|
|
двоен пост, сефте:)
Дими, така как е?;)
 _________________ http://www.fourplus.bg |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Пон Юли 02, 2007 2:13 pm Заглавие: :-) |
|
|
Е, да, де...
Даже най-добрите щели да бъдат публикувани на официалния български сайт на филма.
:-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|