Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Sami

|
Пуснато на: Вто Авг 28, 2007 10:17 pm Заглавие: Тест на търсачка |
|
|
Имам известни притеснения относно юзърфрендлито й. Особено спорим как да се казват чекбоксовете. Ще съм благодарна да пробвате и споделите дали се ориентирате добре, както и за всякакви забелязани бъгове.
link _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
The_Stupid_one
|
Пуснато на: Сря Авг 29, 2007 12:54 am Заглавие: |
|
|
За начало може да започнете, като сложите едни <label> на етикетчетата към чекбоксовете да може да се цъка на тях... _________________ Цъкам си OpenCart теми и сайтове за Здраве и медицина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Сря Авг 29, 2007 12:25 pm Заглавие: |
|
|
Мдааааааа...
Става въпрос за търсачката за телевизиите - ВДЯСНО. Пропуснала съм да уточня. _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Сря Авг 29, 2007 12:54 pm Заглавие: |
|
|
При "Изберете дата" трябват ли ви 7 дати наистина? Това са 7 дни напред от днешния ден... кой гледа какво ще дават след една седмица чак? :)
Ако са по-малко дати може да ги наредите някак си с един клик да се избира дата (радио примерно, или бутончета :), а не с цяла разходка в дроп-даун менюта...
А това "наследващия ден" защо е всъшност? Не трябва ли от датата да се избира това...? Пък и при часа така и така показвате 24-часов часовник...
Между другото може в панела ТВ програма да оставите само линковете към каналите, и когато се цъкне на канал - пак да се пристига на тази страница - http://speshno.info/tv.php?channel=Discovery%20Travel - Само че към нея да вкарате търсачка със поленце за писане и няколко тик-чета "Заглавие" "Час" ... и тн. Защото по този начин вие вече ще сте показали на юзъра цялата информация, а него ако го мръзи и знае какво конкретно иска да види - да си го напише просто :) Ако не го мързи - да скролва :) _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Сря Авг 29, 2007 12:54 pm Заглавие: |
|
|
Между другото ме кефи сайта :) _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Сря Авг 29, 2007 1:15 pm Заглавие: |
|
|
Идеята на сайта е мно яка.
Още требе да се мисли върху функционалността обаче. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BSC System

|
Пуснато на: Сря Авг 29, 2007 1:17 pm Заглавие: |
|
|
И върху дизайна |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Сря Авг 29, 2007 1:33 pm Заглавие: |
|
|
Моля само да не коментираме дизайна. Той вече е минал дълъг и труден път. Много паднаха в боя. Та така... _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
fan4battle
|
Пуснато на: Сря Авг 29, 2007 2:29 pm Заглавие: |
|
|
Дими написа: | При "Изберете дата" трябват ли ви 7 дати наистина? Това са 7 дни напред от днешния ден... кой гледа какво ще дават след една седмица чак? :) | Ами аз! Искам да знам за колкото се може по-напред какво ще бъде, хубаво е да се планира. :) Всъщност обаче, в момента не е за седмица напред, ами до края на тази седмица...
Като потребител на мен ми се иска да мога да избирам определени канали в които да търся, примерно четири-пет които гледам по-редовно. В момента може или един, или всички. За някакви чек-боксове се говори, но там точно не видях такива. :)
Наистина много яка идея, сайта веднага си го отбелязвам и ще го ползвам! :D |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Greenhorn

|
Пуснато на: Сря Авг 29, 2007 5:18 pm Заглавие: |
|
|
На мен лично тези чекбоксове са ми абсолютно излишни. Другите падащи менюта дават достатъчно добър механизъм за филтрация... Ако пък се окаже, че за начален час е избрано да кажем 17:00, а за краен 12:00, очевидно, че второто се отнася за следващия ден и това може да бъде прихванато от php-то или дори от js-то преди събмит още.
Моето лично мнение е, че трябва да паднат.
Дизайна не е лош, но има големи възможности за развитие, както и да е няма да го коментирам, ще замълча в памет на падналите в боя, но поне тия селект боксове поизравнете малко :)
Идеята кефи много. Та да питам тия данни в момента реал ли са? Че много ми трябва ВиК-а техник пък не мога да намеря нещо... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Сря Авг 29, 2007 11:22 pm Заглавие: |
|
|
Данните са риъл, но не последната допълнена версия. И явно трябва да е по-видно, че ще фигурират само ДЕНОНОЩНИ услуги /или такива на повикване/. Предстои и по-обстойната им проверка. За останалите - информация бол.
Това за часовете преди и след полунощ, на мен ми трябваха два дни да разбера какъв е проблемът и защо не може без тях. Или поне, не успяхме да измислим начин да е без тях. Просто не може търсачката да знае какво има предвид юзъра като избере час 2.00 примерно в петък. Дали наистина 2.00 петък или вечерта петък срещу събота /т.е./ събота 2.00. Аз бях на мнение, че едно изречение упътване би свършило работа. Сега опасенията ми са, че няма да разбере горкият юзър какво имаме предвид с чекбоксовете.
За останалите забележки - съгласна съм с всичко. Много пропуски, много неща искат още работа. И тя ще се случи, но в бъдеще. За съжаление го правя сама с външна помощ в програмирането.
Каквото и да се сетите като забележки, е добре дошло.
А, на ФФ да ви засичат случайно дроп-даун менютата? _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|