Graphilla.com :: Преглед на тема - Тест на търсачка

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Тест на търсачка

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Sami

МнениеПуснато на: Вто Авг 28, 2007 10:17 pm    Заглавие: Тест на търсачка Отговорете с цитат

Имам известни притеснения относно юзърфрендлито й. Особено спорим как да се казват чекбоксовете. Ще съм благодарна да пробвате и споделите дали се ориентирате добре, както и за всякакви забелязани бъгове.

link
The_Stupid_one

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Авг 29, 2007 12:54 am    Заглавие: Отговорете с цитат

За начало може да започнете, като сложите едни <label> на етикетчетата към чекбоксовете да може да се цъка на тях...
Sami

МнениеПуснато на: Сря Авг 29, 2007 12:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мдааааааа...
Става въпрос за търсачката за телевизиите - ВДЯСНО. Пропуснала съм да уточня.
Дими

МнениеПуснато на: Сря Авг 29, 2007 12:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

При "Изберете дата" трябват ли ви 7 дати наистина? Това са 7 дни напред от днешния ден... кой гледа какво ще дават след една седмица чак? :)
Ако са по-малко дати може да ги наредите някак си с един клик да се избира дата (радио примерно, или бутончета :), а не с цяла разходка в дроп-даун менюта...
А това "наследващия ден" защо е всъшност? Не трябва ли от датата да се избира това...? Пък и при часа така и така показвате 24-часов часовник...

Между другото може в панела ТВ програма да оставите само линковете към каналите, и когато се цъкне на канал - пак да се пристига на тази страница - http://speshno.info/tv.php?channel=Discovery%20Travel - Само че към нея да вкарате търсачка със поленце за писане и няколко тик-чета "Заглавие" "Час" ... и тн. Защото по този начин вие вече ще сте показали на юзъра цялата информация, а него ако го мръзи и знае какво конкретно иска да види - да си го напише просто :) Ако не го мързи - да скролва :)
Дими

МнениеПуснато на: Сря Авг 29, 2007 12:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Между другото ме кефи сайта :)
nub

МнениеПуснато на: Сря Авг 29, 2007 1:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Идеята на сайта е мно яка.
Още требе да се мисли върху функционалността обаче.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
BSC System

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Авг 29, 2007 1:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

И върху дизайна
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Sami

МнениеПуснато на: Сря Авг 29, 2007 1:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Моля само да не коментираме дизайна. Той вече е минал дълъг и труден път. Много паднаха в боя. Та така...
fan4battle

МнениеПуснато на: Сря Авг 29, 2007 2:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Дими написа:
При "Изберете дата" трябват ли ви 7 дати наистина? Това са 7 дни напред от днешния ден... кой гледа какво ще дават след една седмица чак? :)
Ами аз! Искам да знам за колкото се може по-напред какво ще бъде, хубаво е да се планира. :) Всъщност обаче, в момента не е за седмица напред, ами до края на тази седмица...
Като потребител на мен ми се иска да мога да избирам определени канали в които да търся, примерно четири-пет които гледам по-редовно. В момента може или един, или всички. За някакви чек-боксове се говори, но там точно не видях такива. :)
Наистина много яка идея, сайта веднага си го отбелязвам и ще го ползвам! :D
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Greenhorn

МнениеПуснато на: Сря Авг 29, 2007 5:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

На мен лично тези чекбоксове са ми абсолютно излишни. Другите падащи менюта дават достатъчно добър механизъм за филтрация... Ако пък се окаже, че за начален час е избрано да кажем 17:00, а за краен 12:00, очевидно, че второто се отнася за следващия ден и това може да бъде прихванато от php-то или дори от js-то преди събмит още.

Моето лично мнение е, че трябва да паднат.

Дизайна не е лош, но има големи възможности за развитие, както и да е няма да го коментирам, ще замълча в памет на падналите в боя, но поне тия селект боксове поизравнете малко :)

Идеята кефи много. Та да питам тия данни в момента реал ли са? Че много ми трябва ВиК-а техник пък не мога да намеря нещо...
Върнете се в началото
Sami

МнениеПуснато на: Сря Авг 29, 2007 11:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Данните са риъл, но не последната допълнена версия. И явно трябва да е по-видно, че ще фигурират само ДЕНОНОЩНИ услуги /или такива на повикване/. Предстои и по-обстойната им проверка. За останалите - информация бол.
Това за часовете преди и след полунощ, на мен ми трябваха два дни да разбера какъв е проблемът и защо не може без тях. Или поне, не успяхме да измислим начин да е без тях. Просто не може търсачката да знае какво има предвид юзъра като избере час 2.00 примерно в петък. Дали наистина 2.00 петък или вечерта петък срещу събота /т.е./ събота 2.00. Аз бях на мнение, че едно изречение упътване би свършило работа. Сега опасенията ми са, че няма да разбере горкият юзър какво имаме предвид с чекбоксовете.
За останалите забележки - съгласна съм с всичко. Много пропуски, много неща искат още работа. И тя ще се случи, но в бъдеще. За съжаление го правя сама с външна помощ в програмирането.
Каквото и да се сетите като забележки, е добре дошло.
А, на ФФ да ви засичат случайно дроп-даун менютата?
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети