Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
sebastianz55

Регистриран на: 17 Дек 2003 Мнения: 1447 Местожителство: yellow submarine a.k.a. office
|
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 3:27 pm Заглавие: Помощ за резолюция |
|
|
Привет,
геройското начинание е следното:
Имаме този лаптоп и този монитор.
Като изключим споровете за това какви цветове се изкарват и защо, проблемът е следния:
Лаптопа не поддържа официално 1680x1050, за сметка на това в list all models на адаптера на видеото излиза, че е възможна 1600 на 1200, че и по големи. Само че при други резолюции изображението излиза размазано по хоризонтала, защото екранът е широкоекранен.
Готов съм да имам две черни ленти от всяка страна докато си взема настолно пц, чиято карта да поддържа резолюцията, но това някак да стане скоро. Че и на 1280 на 800 съм готов да си го ползвам, стига да не се разтегля така ужасно.
За това ви отправям въпроса - има ли някакъв хардуерен или софтуерно принуден начин да се изкара изображение/резолюция, което да не е разтеглено?
Четох какво ли не, всички драйвери са най-новите, но не мога да разреша тази авантюра. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 3:52 pm Заглавие: |
|
|
хардуерен ако монитора има нещо подобно на "expansion" в менюто си (настроика за разтиагане на картината 4:3 16:9 и т.н.). софтуерен ако драйвера ти дава възможност да сетнеш къстъм резолюция и рефреш. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

Регистриран на: 17 Дек 2003 Мнения: 1447 Местожителство: yellow submarine a.k.a. office
|
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 4:01 pm Заглавие: |
|
|
Не намерих такива. За това и питам...
Намерих някаква програма Reforce, но нещо и тя не дава резултат или за не знам какво да я правя... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 4:21 pm Заглавие: |
|
|
тва че картата може повече не значи че екрана ти има повече пиксели. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

|
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 4:43 pm Заглавие: |
|
|
Това ясно, въпроса е как да го накарам насила, да си ползва пикселите дето ги има по предназначение. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kdjenev

|
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 4:52 pm Заглавие: |
|
|
Имах същия проблем, в офиса като сменяхме мониторите новите бяха лайдскрини и моята водео карта не поддържаше рез.. 1680х1050, въртяхме сукахме все разпъва образа проблема се реши с нова платка.
Дано измислиш нещо. Успех _________________ save ass
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
bile

|
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 5:16 pm Заглавие: |
|
|
добре де, монитора би трябвало да идва с диск с драйвъри за въпросната резолюция, който просто се инсталира и ти я добавя. _________________ pestilence |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mucho

|
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 5:26 pm Заглавие: |
|
|
чесну казано няям време да чета изначале, та може и идеята ми да е абсолютно грешна и се пак виж тва дали ти върши ворк http://www.entechtaiwan.com/util/ps.shtm _________________ бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

|
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 5:39 pm Заглавие: |
|
|
С тази програма стана, имам резолюцията сега обаче стана така, че.... трeпти монитора сякаш... и около текстовете има един беличък ефакт от размазването, като glow дефект... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mucho

|
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 5:58 pm Заглавие: |
|
|
еми виж си там таймингите/честотите дал са настроени как тряя - програмата дава доста възможности (доста съм си магерел мониторите с нея и понякога могат да се получат ноо добри резултати) _________________ бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

|
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 5:59 pm Заглавие: |
|
|
абе играя си от половин час, заболя ме главата, все едон развазмане има от центъра навъннещо рефреша бяга ама нъц...фууу |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

|
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 6:56 pm Заглавие: |
|
|
Успях.
Благодаря много на гусин Мучо, за линка. Сега остана калибрацията малко като за уеб... ма ша го мислим.
Благодаря на всички отзовали се също. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|