Graphilla.com :: Преглед на тема - Помощ за резолюция

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Помощ за резолюция

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
sebastianz55

Местожителство: yellow submarine a.k.a. office

МнениеПуснато на: Чет Окт 18, 2007 3:27 pm    Заглавие: Помощ за резолюция Отговорете с цитат

Привет,
геройското начинание е следното:

Имаме този лаптоп и този монитор.

Като изключим споровете за това какви цветове се изкарват и защо, проблемът е следния:

Лаптопа не поддържа официално 1680x1050, за сметка на това в list all models на адаптера на видеото излиза, че е възможна 1600 на 1200, че и по големи. Само че при други резолюции изображението излиза размазано по хоризонтала, защото екранът е широкоекранен.

Готов съм да имам две черни ленти от всяка страна докато си взема настолно пц, чиято карта да поддържа резолюцията, но това някак да стане скоро. Че и на 1280 на 800 съм готов да си го ползвам, стига да не се разтегля така ужасно.

За това ви отправям въпроса - има ли някакъв хардуерен или софтуерно принуден начин да се изкара изображение/резолюция, което да не е разтеглено?

Четох какво ли не, всички драйвери са най-новите, но не мога да разреша тази авантюра.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ico

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Окт 18, 2007 3:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

хардуерен ако монитора има нещо подобно на "expansion" в менюто си (настроика за разтиагане на картината 4:3 16:9 и т.н.). софтуерен ако драйвера ти дава възможност да сетнеш къстъм резолюция и рефреш.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sebastianz55

МнениеПуснато на: Чет Окт 18, 2007 4:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не намерих такива. За това и питам...
Намерих някаква програма Reforce, но нещо и тя не дава резултат или за не знам какво да я правя...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Bio

МнениеПуснато на: Чет Окт 18, 2007 4:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

тва че картата може повече не значи че екрана ти има повече пиксели.
sebastianz55

МнениеПуснато на: Чет Окт 18, 2007 4:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Това ясно, въпроса е как да го накарам насила, да си ползва пикселите дето ги има по предназначение.
Върнете се в началото
kdjenev

МнениеПуснато на: Чет Окт 18, 2007 4:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Имах същия проблем, в офиса като сменяхме мониторите новите бяха лайдскрини и моята водео карта не поддържаше рез.. 1680х1050, въртяхме сукахме все разпъва образа проблема се реши с нова платка.
Дано измислиш нещо. Успех
bile

Местожителство: dead city

МнениеПуснато на: Чет Окт 18, 2007 5:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

добре де, монитора би трябвало да идва с диск с драйвъри за въпросната резолюция, който просто се инсталира и ти я добавя.
mucho

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Окт 18, 2007 5:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

чесну казано няям време да чета изначале, та може и идеята ми да е абсолютно грешна и се пак виж тва дали ти върши ворк http://www.entechtaiwan.com/util/ps.shtm
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
sebastianz55

МнениеПуснато на: Чет Окт 18, 2007 5:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

С тази програма стана, имам резолюцията сега обаче стана така, че.... трeпти монитора сякаш... и около текстовете има един беличък ефакт от размазването, като glow дефект...
Върнете се в началото
mucho

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Окт 18, 2007 5:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

еми виж си там таймингите/честотите дал са настроени как тряя - програмата дава доста възможности (доста съм си магерел мониторите с нея и понякога могат да се получат ноо добри резултати)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
sebastianz55

МнениеПуснато на: Чет Окт 18, 2007 5:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

абе играя си от половин час, заболя ме главата, все едон развазмане има от центъра навъннещо рефреша бяга ама нъц...фууу
Върнете се в началото
sebastianz55

МнениеПуснато на: Чет Окт 18, 2007 6:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Успях.

Благодаря много на гусин Мучо, за линка. Сега остана калибрацията малко като за уеб... ма ша го мислим.

Благодаря на всички отзовали се също.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети