Graphilla.com :: Преглед на тема - Представяне: Корпоративна идентичност [clams]

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Представяне: Корпоративна идентичност [clams]

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
clams

Местожителство: Bulgaria, Gabrovo

МнениеПуснато на: Вто Дек 11, 2007 11:13 am    Заглавие: Представяне: Корпоративна идентичност [clams] Отговорете с цитат

Представям част от идентичността на горе-долу новооткрита фирма. Всичко е мое дело :) ...всички критики и хвалби за супер полезни, материята ми е малко чужда все още. Но работя по въпроса :)

Папка + бланка (А4) + пощенски плик + визитка

Настолен бележник - размери 290х140 мм

Бележник

Хартиен плик - размери 450х320 мм

Билборд - размер 4х3 м
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ники михайлов

МнениеПуснато на: Вто Дек 11, 2007 12:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Така направен тефтера очаквам големи проблеми с него.
Когато се прави проект за тефтер, обикновено е по-голям с поне 1см от разгърнатия му размер. Прави се така, че фона да продължава дори и там където няма да се вижда в сгънато състояние.
Причината за това е, че след като се отпечата лицето то се слага върху тефтера и често това слагане търпи отместване.
Така че когато направиш проект който разчита на точно центриране на белия правоъгълник и оставянето на точна рамка, вероятно ще се опитат да го спазят, но всички други елементи (гръбче и задна част на корицата) ще се паднат както дойде.
За съжаление това не е точна наука и с подобни подготовки само се закопаваш.

Отделно това редуване на големи ималки букви ми се струва ненужно.
clams

МнениеПуснато на: Вто Дек 11, 2007 4:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Недей така :) пуснал съм ги за печат вече...стискай ми палци. Инъче...да, знам че има аванс който се подгава. Затова си исках формата от печатницата и силно се надявам да се получи както е проекта. А ето и в разгънат вид как изглежда всъщност:

Върнете се в началото
zka

Местожителство: Берлин

МнениеПуснато на: Вто Дек 11, 2007 5:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

абе доста сурови цветове, аз за нещо такова с по пастелни бих подходил.
за дизайна нямам какво да кажа, вървял си по утъпканите пътеки:) съгласен с Михалич за тази комбинаця големи МАЛКИ букви:)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
clams

МнениеПуснато на: Вто Дек 11, 2007 6:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

съгласих се и аз:) Но все пак трябва първо да се мине по отъпканите пътеки преди да кривнеш от тях:) А за цветовете, клиента каза...синьо задулжително, и понеже все пак съм служител в фирмата, и шефката ми отговори "клиента е цар" :))) Но и това са ясни пътища, през които ми се иска да мина.

Благодаря ви за съветите!!!
Върнете се в началото
P E T R O V
mnmlst

Местожителство: Earth

МнениеПуснато на: Вто Дек 11, 2007 11:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Kaто се почне от "логото", което е абсурдно (фабрика за евродом..) минем през демоде червено/синьо и се спрем на изключително баналните композиций (за стейшънърито) бих казал - Незадоволително! Има обаче няколко елемента с които нещата могат да изглеждат доста по различно и на съвсем друго ниво.
Единият е самата текстура на пенобетона (която ползваш за плика) , а другият е 3Д уаер-а на самите блокове (тухли).
Като цяло работата е изчистена,... но е такава и от към визуална идея.
Paranoia

МнениеПуснато на: Сря Дек 12, 2007 1:52 am    Заглавие: Отговорете с цитат

хубава си е изчистената идея за рекламни материали, предвидени за фабрика за пенобетон и тухли.

добре се чете името 'евродом', сайта...-това ми е достатъчно инфо.
просто ще цъкна на сайта и ще видя, ако примерно ме интересува.

но, действително при условие, че идеята е за яснота и точно послание, без много подробности и ненужни детайли, защо тогава е това нагъчкване и усложняване чрез ползване на малките и големите букви, контрастните два цвята red & blue?

1. ок, да кажем -ей така, защото искам да бие на очи това, че е фабрика, пенобетон, тухли -да се запомни. ама на плика вече направо изглежда като грешка..

2. използването на контраста 'синьо - червено' още повече дразни и усложнява нещата. ок, клиента казал синьо- ми само в синьо да е. по-чисто, по-точно и толкова. край.
Върнете се в началото
Paranoia

МнениеПуснато на: Сря Дек 12, 2007 1:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

а логото и аз не го разбирам..

по-добре даже: фабрика ЕВРОДОМ пенобетон и тухли
поне 'за' да го нямаше или да беше по-различно разположението на думите.
Върнете се в началото
clams

МнениеПуснато на: Сря Дек 12, 2007 12:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

логото не е добре...и с това се съгласих. Но това беше варианта който можах да измисля, че и клиента го хареса от раз. Искаше да има няк'во покривче, а на мен не ми се искаше да е стандартното "покрив и името под него". Като конструкжия смятам, че е добре, но ДА...на опсисателните надписи едва ли им е там мястото, но там го намерих :)) И защо пък да е демоде червено+синьо ? не мисля че има мода :))) отделен е въпроса, че не е направено както трябва:) имам да уча доста неща, и ви благодаря за критиките...от полза са ми :))
Върнете се в началото
clams

МнениеПуснато на: Сря Дек 19, 2007 7:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Нещата излязоха от печат...доста добре са се получили. Всичко си е напасното както трябва. Торбите и 2-та вида бележници цепят просто :))) Лично аз се гордея с нещата, колкото и косура да имат..все пак са си мой:) И смея да твърдя, че са едни от малкото неща, който са харесали на клиента и на мен. И да се изтъкна...собственикът е останал мноого доволен! - това за каквито и да било коментари след този:)))
Върнете се в началото
жапанкъ

МнениеПуснато на: Чет Дек 20, 2007 7:20 am    Заглавие: Отговорете с цитат

еми... щом клиента е доволен - значи си си свършил добре работата. само ще добавя - дано не разчиташ да се учиш от клиентите си. шото, понякога те се кефят на неща, дето не са за пред хората..
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
clams

МнениеПуснато на: Чет Дек 20, 2007 12:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

хахахаха....жапанкъ, прав си, да :) за кво мислиш че не съм пускам неща досега...защото не ми се искаше. Ама можело, смях да става. Баят печетни издания съм издал...еее, добре де, не са чак толкова, но не смятам че са за пред хора който си имат на идея за какво става въпрос. И виждам на какво се кефят клиентите, че чак ме е срам че съм го направил аз:)) Но момента в който съм предложил нещо по-добро от крайния избор и резултат на клиента, ми дава сили за напред...и не се дразня вече чак толкова.
Върнете се в началото
manolchev

МнениеПуснато на: Чет Дек 20, 2007 2:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе само на мен ли диалoга в порлседните няколко поста ми се струва абсурден, или съм станал в друго измерение тая сутрин ?
Върнете се в началото
sumo

Местожителство: Люлин...

МнениеПуснато на: Чет Дек 20, 2007 5:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

manolchev написа:
Абе само на мен ли диалoга в порлседните няколко поста ми се струва абсурден, или съм станал в друго измерение тая сутрин ?

Не, ама другите си мълчаха досега, за да не развалят магията.
clams

МнениеПуснато на: Чет Дек 20, 2007 5:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

бамммм...развалихте я вече, край :))
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети