Graphilla.com :: Преглед на тема - Рекламна Фотография, линкове?

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Рекламна Фотография, линкове?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Bio

МнениеПуснато на: Чет Май 22, 2008 1:03 am    Заглавие: Рекламна Фотография, линкове? Отговорете с цитат

Здравейте, трябват ми линкове към сайтове и галерии с професионални, прекрасни, качествени и с всякакви други суперлативи снимки на продукти: вина, чаши, козметика, води, капки, бири, шоколади и други подобни красоти. Предмети, чайници, вилици, оцетници, тирбушони, капачки, кремове за лице, парфюми и др.
По-скоро практично и рекламно насочени отколкото експериментални и чисто естетски. Бих се раздвал и на такива де :) Също бих се радвал и на туториъли за това как се заснемат същите.
Все пак финалшотс са ми приоритет.

Благодаря предварително и в аванс, най-вече от сърце.
snooper
Mountain Wolf

Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Чет Май 22, 2008 1:11 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Търсиш толкова много предмети, че тука трябва да се заринем с лични сайтове на фотографи... затова нека бъдем по-практични :)

http://www.gettyimages.com/Search/AdvancedSearch.aspx

http://pro.corbis.com/

К'вот ти душа иска...

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Bio

МнениеПуснато на: Чет Май 22, 2008 1:17 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Е да, ама аз не търся сякакви. А такива които Вие смятате за добри и професионални. Това ми е ценното ако ми пуснете конкретен линк. Инак и сам мога да се справя.
Bio

МнениеПуснато на: Чет Май 22, 2008 1:20 am    Заглавие: Отговорете с цитат

То тва различава форума от Google.

Може ако някой го мързи и 1 линк да даде, пак е нещо.
snooper
Mountain Wolf

МнениеПуснато на: Чет Май 22, 2008 1:33 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Bio написа:
Е да, ама аз не търся сякакви. А такива които Вие смятате за добри и професионални. Това ми е ценното ако ми пуснете конкретен линк. Инак и сам мога да се справя.

Био, преди да пишеш все пак разгледай тия сайтове, дето съм ти турил в темата... това не е шътърсток или дриймтаймс, това са Гетти и Корбис, едни от най-скъпите банки за изображения - там не попадат толкова случайни хора, а кадрите се одобряват от модератори. Можеш да намериш на едно място толкова качествена и добра фотография , че не знам къде би могъл да откриеш повече. И не, това не е гугъл.

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Bio

МнениеПуснато на: Чет Май 22, 2008 1:42 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Наистина сори ако нещо съм сбъркал и 10x , разглеждам Corbis. Има сериозно количество неща които са много добри.
Мисълта ми беше, ако има както е при портретната фотография 4-5 фотографа примерно които са знаменитости и човек трябва да се учи от тях и има такива и в рекламната да ми кажете дори имена ако не линкове аз сам ще се оправя нататък :)
Търся да разгледам най-доброто от най-доброто според фотографите.
Например ако има най-добри сред тези които снимат течности или бутилки вино. ей такива неща. Може и да звуча невежо и да ми теглите една :)
DinYa

МнениеПуснато на: Чет Май 22, 2008 1:44 am    Заглавие: Отговорете с цитат

istockphoto
shutterstock
тия са микросток = по-евтини, но не отстъпват по качество
втория сайт е с абонаментен план
btw пълни са с българско творчество и двете места
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
snooper
Mountain Wolf

МнениеПуснато на: Чет Май 22, 2008 1:52 am    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.dbishop.net Дейвид Бишъп, храна

Гледай го няколко мин, като се свърши се върни на Корбис - там няма да приключиш толкова бързо :)

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Bio

МнениеПуснато на: Чет Май 22, 2008 2:07 am    Заглавие: Отговорете с цитат

нещо типично в мой стил явно не съм се изразил както трябва или просто не съм се доизказал :) се тая. Моя е вината.

не ми трябват сайтове където да си търся снимки. знам такива сайтове. и за фуутидж и за стилл-ове. не ми трябва да купувам снимки. трябва ми да разледам снимки които са образец за това как се правят тези неща.

Например линк към сайт на Фотограф който снима за Живанши например :)))))? Или за Нивеа, или за Трусарди.
Някой вярва ли че такива снимки ще се продават по сайтовете :) Те тия за които са предназначени са си ги поръчали вече и са направени за тях :))

Наприемер ако попитам подобно нещо за лого, хората ще ми пратят сайтове на прота които работят това, а не линкове на сайтове за темплейти :)

Помогнете малко че и аз се омешах с обясненията.
Bio

МнениеПуснато на: Чет Май 22, 2008 2:08 am    Заглавие: Отговорете с цитат

snooper написа:
http://www.dbishop.net Дейвид Бишъп, храна

Гледай го няколко мин, като се свърши се върни на Корбис - там няма да приключиш толкова бързо :)

а... именно! Все в тоя дух неща :)
Благодаря!
Zing

МнениеПуснато на: Чет Май 22, 2008 11:28 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ае ква е таз мода 3Д-ейците да почват да снимат :)

Иначе по-малко гледане на интернет повече практика ти требва, ето и рецептата:
- започваш с една лампа и няколко отражатела, сребърни, златни, бели и черни карти - снимаш
- когато си уверен вече че 1 лампа не ти стига добавяш втора лампа
......
- когато си купиш 4-5 лампи и не можеш да си събереш антуражния багажа във ФВ пасат комби със свалени задни седалки - вече си готов!
Върнете се в началото
snooper
Mountain Wolf

МнениеПуснато на: Чет Май 22, 2008 1:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Само ще добавя, че това сравнение с темплейтите е честа и неуместна грешка на хората, които работят на затворено. Ако един сайт е строго индивудален за клиента и темплейтите са еталон за стандартно-претупана работа, която е оптимизирана за много клиенти... то с фотографията не е съвсем така това. Един хубав кадър на храна, дори да не е правен за известна верига ресторанти, той пак си е хубав кадър на храна и може да бъде използван от огромен брой клиенти без проблем. Особено, ако гледаш с учебна цел - скъпите имиджбанкове с избрани автори са едно много добро място, щото ако тръгнеш да гледаш кадрите на Живанши... остави, докато се вместиш в тоя бюджет за осветление и ретуш я сме живи, я не.

Та, гледай какво пише Фатко и корбис... има книжки, тук из София лесно се намира "New Product Shots", също и в нета има доста неща за четене, не може да се оплаче човек от липса на книги вече.

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Zing

МнениеПуснато на: Чет Май 22, 2008 1:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Точно това не New Product Shots!

Депресия ще го хване, поради липса на хардуер и на третата страница ще се запита: къде съм аз къде са те!

Bio, намери си това http://www.deancollins.com/ пича изкъртва всички мивки!!!
Върнете се в началото
snooper
Mountain Wolf

МнениеПуснато на: Чет Май 22, 2008 2:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

fatwalker написа:
Точно това не New Product Shots!
Депресия ще го хване, поради липса на хардуер и на третата страница ще се запита: къде съм аз къде са те!

Тумбе, точно в Ню Продукт Шотс не са кой знае кви хардуерите откъм осветление... даже повечето кадри са правени с малък брой тела и аксесоари. Тва, че оборудването откъм камери и мощност на осветлението е в шестцифрени суми... дръг въпрос :)
Инак на мистър Колинс нещата могат да се изтеглят от торент, повече инфо тук http://f-start.com/bbpress/topic.php?id=7

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Bio

МнениеПуснато на: Чет Май 22, 2008 2:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

fatwalker написа:
ае ква е таз мода 3Д-ейците да почват да снимат :)

за снимането на фотография съблазанта е голяма. Обаче не смятам да започвам да снимам. Знанията и естетическите принципи ми трябват за да усъвършенствам 3Dенцето.
Иначе тегля го господина.
А за хардуера не се притеснявайте. Имам виртуален колкото душа сака. То са софтбоксове, вани.. квот ви хрумне.
Bio

МнениеПуснато на: Чет Май 22, 2008 3:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

питам не щото нямам мнение, а щото искам вашето :)
тия как ви се виждат?

http://www.betterphoto.com/gallery/dynoGall2.asp?catID=17&style=&contestCatID=
snooper
Mountain Wolf

МнениеПуснато на: Чет Май 22, 2008 3:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bio написа:

А за хардуера не се притеснявайте. Имам виртуален колкото душа сака. То са софтбоксове, вани.. квот ви хрумне.

А... кел файда, че имате всичкия осветителен хардуер на света виртуално... като и моделките са ви виртуални :)))

Ей тука можеш да се нагледаш на хубави Български кадри с храна основно, да се ориентираш все пак и по родните клиенти http://www.picturesandmotion.com/

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
DinYa

МнениеПуснато на: Чет Май 22, 2008 5:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

хлъц, ми то след тия 90 GB от Борис, едва ли е останало много за казване, ма все пак ще вметна два - три, хлъц, линка:

Сравнения на ефектите от различни видове осветителни уреди

Product photography how to
Върнете се в началото
Bio

МнениеПуснато на: Чет Май 22, 2008 5:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

snooper написа:
А... кел файда, че имате всичкия осветителен хардуер на света виртуално... като и моделките са ви виртуални :)))

Прав си. недостатък е. Ама и Михайлич ще ти каже че някой от най-секси мацките са рисувани. Ама все пак на живо си е друго...
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети